• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.02.2017

09:45

DALJI RASPAD DS! Todorić napustio demokrate jer PODRŽAVAJU Jankovića!

Politika

DALJI RASPAD DS! Todorić napustio demokrate jer PODRŽAVAJU Jankovića!

Podeli vest

Bivši internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić napustio je DS jer se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića

Todorić je za "Večernje novosti" rekao da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića, a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o podršci Jankoviću.

- Izmedju stranačkih disciplina i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na "pranje imidža" u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima - kazao je Todorić.

On je u pismu koje je uputio DS-u naveo da o Jankoviću ima odlično mišljenje kao stručnajku i vrhunskom pravniku, ali da to ne može biti jedini uslov da se neko uspešno bavi politikom.

- Da je tako verovatno niko iz sadašnjeg predsedništva DS ne bi danas imao tu priliku - naveo je Todorić.

Na sednici Glavnog odbora stranke glas za Jermića dao je i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, ali je on tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

Demokratska stranka juče je dobila novog člana, bivšeg direktora RTS i nekadašnjeg ambasadora Srbije u Bugarskoj Aleksandra Crkvenjakova, koji će u DS-u voditi Odbor za spoljne poslove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vasa

pre 7 godina

DS je u fazi totalnog raspada i biće čudo ako u opšte i izađu na predsedničke izbore kao celovita stranka,celokupno članstvo oko DS-a je okupljeno isključivo iz ličnih interesa tako da nije ni čudo da kada brod tone da ga prvo pacovi napuštaju.

Marija

pre 7 godina

Koga briga za njih ionako su politicka proslost Srbije.

Miodrag

pre 7 godina

U svemu ovome DS više nije interesantan, jer Jeremić okuplja oko sebe ljude koji su zbog vlasti spremni i u avanturu građanskog rata, a sve ide na to .Jeremić se viđa sa izvoznikom krvavih revolucija Srđom Popovićem, DJB govori o izbornim pljačkama ,pa vidite šta spremaju.

Sanja S

pre 7 godina

U opoziciji sve lopovi i prevaranti, Vučić je najbolji kandidat i ima ogromnu podršku naroda.

Petar

pre 7 godina

Siguran sam da će DS napustiti i onaj lik iz Novog Sada koji je glasao protiv podrške Jankoviću, ali to je hidra sa desetak glava, svi oni imaju nečasne i opasne namere, od DS iŠutanovca-Jankovića,do jeremića,Petrovića ,Ilića i drugih igrača.

Ratko

pre 7 godina

Žutima se sada jako žuri, jer svaki dan im je jako važan, mislim da će do izbora da se zatvori DS, tako da Jankovića nećže imati ko da podržava.

Nidža

pre 7 godina

Žuti nikada nisu bili u gorem položaju i to se konstantno nastavlja, svakim danom su sve gori i gori.

tvigi

pre 7 godina

Jos jedna Suletova laz da DS jednoglasno podrzava Jankovica .

dane

pre 7 godina

DS se raspo jos na Aprilskim proslogodisnjim izborima gde su parlament usli pomoc stranih sila,ali novim predsednickim i mogucim parlamentarnim izborima bice izbrisani sa politicke scene Srbije,kao i mnoge druge stranke i pokreti koji su pokazali da od politike imaju samo lopovluk i cirkuske nastupe,sto su gradjani videli i sto ce pokazati izlaskom na izbore i davanjem glasa kandidatu SNS i premijeru Aleksandru Vucicu.

Dalibor

pre 7 godina

Pametan čovek, video da brod tone i to brzinom svetlosti!

tanja

pre 7 godina

Raspad je neminovan, čudi me da se još nisu raspali, ali ko kome jamu kopa, sam u nju upada,

Vaxa

pre 7 godina

Ma kakav DS. Nista nisu postigli. Totalno su irelevantni.

Petar

pre 7 godina

Moze li ova cenzus stranka jos vise da se raspadne? Ostajte u senci demokrate

Milica

pre 7 godina

I jedni i drugi imaju lopovske planove i sami oni su lopovi . Od lopova si pobegao kod lopova i propalog politicara. Jadan si skorz kako god da okrenes.

bojan

pre 7 godina

Slazem se da je Jankovic jako los kandidat i da nema nikakve sanse ali isto tako i Vuk nema nikakve sanse i nista nije bolji od Jankovica.

boki

pre 7 godina

Todoroviceva podrska Jeremicu je cudna. U principu se pitam sta je to sto Jeremic planira da uradi za Srbiju kao eventualni predsednik. Nema programa, nema plana, osim da ako pobedi zivi u Srbiji 4 god. pa trk nazad u inostranstvo. On odavno nije deo ovog naroda.

Moka

pre 7 godina

Tragikomedija "demokrata" se nastavlja, kao i iznosenje (prljavog vesa) stranke u zavrsnoj fazi raspada.

Levcanin

pre 7 godina

Izgledami da cekod Sutanovca,posle izbora ,da bude ,,Vodio sam Kolo `ajd do mojega,,

Pjer

pre 7 godina

DS-u ostaje da se dalje deli na molekule i atome !!

Rasta

pre 7 godina

Zar je to pokazatelj "poraslog rejtinga najjace opozicione stranke"?

mala

pre 7 godina

Bas su na vreme poceli da se raspoadaju ove demokrate.

doki

pre 7 godina

au brate raspade se DS brže nego sto sam mislio

aleksa_30

pre 7 godina

svako ko je normalan ce da napusti gubitnike

SANJA

pre 7 godina

Ovo je samo izgovor, beže ljudi od diktature Dragana Šutanovca.

TheRiddler

pre 7 godina

Todoric ocigledno ne zeli da bude deo broda koji tone iz dana u dan. Pametna odluka. Videcemo na ciju ce stranu sada da predje.

Dalibor

pre 7 godina

Hvala Bogu da ih je napustio, dobro se setio!

aleksa_30

pre 7 godina

posle izbora i loseg rezultata ce tek biti rasulo

Vlada

pre 7 godina

Mislim da je narodu dosta preletača koji iz razloga ''morala'' prelaze iz stranke u stranku pred izbore, a ovo je samo jos jedan primer. Stara DS je po meni trebala odavno da se ugasi!

Volim_Srbiju

pre 7 godina

Žuti se razmnožavaju prostom reprodukcijom. Jedan žuti se cepa na dva manje žuta. I tako to žutilo generacijama bledi......

filip

pre 7 godina

jankovic ili jeremic , na isto se svodi ni jedan od njih dvojice ne misli na nacionalni interes i interes naroda

dragutin

pre 7 godina

njihova zelja je da napune svoje dzepove , svesni su da ne mogu pobediti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija