• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

11:57

SASLUŠAN HARADINAJ, odluka naredne nedelje!

Politika

SASLUŠAN HARADINAJ, odluka naredne nedelje!

Podeli vest

Bivši komandant OVK i kosovski premijer Ramuš Haradinaj saslušan je pred francuskim sudom, ali odluka o daljem postupanju još nije doneta, javlja Indeksonline

 

Haradinaj je pred sudiju izašao u 11 časova, a saslušanje je završeno za manje od pola sata, prenosi portal. Kako tvrdi portal, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, konačna odluka o tome da li će biti pušten, izručen Srbiji ili Hagu, biće doneta naredne nedelje.

Pozivajući se na njegovog advokata Arijanita Kocija, "Zeri" piše da će odluka o eventualnom izručenju Srbiji biti doneta sledeće nedelje, tačnije 9. februara.

Uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu po interpolovoj potenici Srbije zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima. 

Francuski sud ga je 12. januara pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi. 

Haradinaju se za ratne zločine sudilo i pred Haškim tribunalom, koji ga je 2012. godine oslobodio po svim tačkama optužnice. 

Nadležni srpski organi sada tvrde da imaju nove dokaze njegove umešanosti u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Ne znam zasto su ga hapsili,kad se unapred znalo da ce ga osloboditi.Pravda i onako ne postoji za mnoge zlocince zahvaljujuci americkim mocnicima koji su tek najveci zlicinci.\n

Dule

pre 7 godina

1998 није могао да почини ратни злочин јер тада није било рата. То његова дела чини још монструознијим.

nada

pre 7 godina

Saslusanje trajalo samo pola sata ? Da nije tuzno bilo bi smesna !!!!!!!! Kada je Srbija u pitanju sigurno se nece ici po pravdi jer je sve korumpirano tako i Francuski sud. Ako ga oslobode onda je ovaj svet skroz polupao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17