• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2017

07:44

BAJATOVIĆ: Ili Vučić kao predsednički kandidat, ili cvetna revolucija!

Politika

BAJATOVIĆ: Ili Vučić kao predsednički kandidat, ili cvetna revolucija!

Podeli vest

Ceo SPS je veoma jasan i smatra da bi, zarad jedinstvenog nastupa vladajuće koalicije, kandidat na predsedničkim izborima trebalo da bude Aleksandar Vučić, izjavio je potpredsednik SPS Dušan Bajatović

- Vučić će najlakše objediniti i pomiriti interese svih koalicionih partnera. A moje lično mišljenje je da je verovatnoća da se paralelno održe i vanredni parlamentarni izbori veoma mala - rekao je Bajatović za Sputnjik.

Komentarišući pitanje da je predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da vladajuća koalicija pregovara o nastavku saradnje sa SNS-om i šta to konkretno znači, Bajatović kaže:

- Vlast u kojoj je i SPS premašila je 65 odsto podrške u parlamentu, možda se približimo i dvotrećinskoj većini… U prethodnih pet godina smo primenili vrlo teške ekonomske mere, ali smo zadržali integritet - pre svega po pitanju nacionalnog identiteta. To su veoma važni faktori.

On je dodao da postoji jasna namera vladajuće koalicije da se jedinstveno izađe na predsedničke izbore, a to znači da će se nastaviti i njihov jedinstven nastup u srpskom parlamentu.

- U tom smislu, postavlja se jasno pitanje - a šta će nam uopšte vanredni parlamentarni izbori - rekao je Bajatović.

Na pitanje zašto misli da bi kandidatura nekog drugog, a ne Vučića, izazvala nestabilnost, on kaže da bi svaka stranka, naravno, htela da uzme sebi što više vlasti, ali se u ovom momentu treba okrenuti interesima Srbije.

- Možda bi u ime demokratije ili demokratske igre na predsedničkim izborima trebalo da bude neki drugi kandidat, ali šta to znači? To bi nužno dovelo u pitanje finansijske tokove, pa i nestabilnost kursa dinara - kaže on.

Zarad igre demokratije i unutrašnjeg sukoba i frustriranog ispoljavanja raznih nezadovoljstava ponovo bismo bili na pragu nekakve "cvetne revolucije", a vidimo kakvo je dobro donela, kako evropskim državama, tako i arapskim, smatra Bajatović.

- Nadam se da će ovaj put bombe izostati kao deo uvođenja demokratije. Nije nam potrebna nova ''cvetna revolucija'' u Srbiji - videli smo rezultate - kaže Bajatović.

Govoreći o opozicionim kandidatima za predsedničke izbore, on kaže da, koliko vidi, oni imaju dva kandidata.

- Čekaju drugi krug, pa će trgovati. Velika prednost ove vlasti, moram to tako da kažem, jeste kvalitet opozicije u Srbiji - navodi Bajatović.

On dodaje da misli da je cilj opozicije u Srbiji da ponudi građanima opciju koja će dovesti do razgradnje političkog integriteta i postignute ekonomske stabilnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laza Lazarević

pre 7 godina

Ova jadna opozicija nije ,,velika prednost vlasti,, već njihovo nepresušno blago. Samo zahvaljujući činjenici da je narodu Srbije jasno da i od lošeg ima gore slušaćemo evrobajke i balalajke sve dok i fizički nestanu svi tragovi ,,bivše vlasti,, i ne pojave se ,,neki novi klinci,, koje će BIA, CIA i KGB formirati u međuvremenu ... ( pa onda opet ispočetka ) Da je pametna kao što nije , ova vlast bi pomagala ovakvu opoziciju i finansijski i moralno jer sa njima zaista nema neizvesnosti , mogu da vladaju uz njihovu pomoć sve dok im ne dosadi ...

Fiko Halimić

pre 7 godina

Gospodine Bajatoviću , pa nećete vi odlučivati koga će SNS predložiti za predsedničke izbore.

dejan

pre 7 godina

Ko god da bude iz sns-a bice podrzan maksimalno!

Novi Sad

pre 7 godina

Koga god gospodine Bajatovću naprednjaci predlože za predsedničke izbore , taj će ubedljivo pobediti sve svoje kandidate , što znači nema nikakve cvetne revolucije.

Marina

pre 7 godina

Da i on nešto pametno kaže,mislim upravu je.

Miki

pre 7 godina

Zaista bi trebao podrobnije da objasni tu cvetnu revoluciju!?

Ljilja

pre 7 godina

Bombe bi zasigurno trebale da nas zaobidju, valjda su ovi ljudi koji na s danas vode dosta pametniji i dosta kvalitetnijih od onih prethodnih

Sljivovica

pre 7 godina

Kandidat SNS-a najverovatnije pobeđuje, opozicija je previše slaba.

ilijastankovic

pre 7 godina

mudra varka da ga obezvlastite i da dača bude premijer

aleksandra60

pre 7 godina

Slazem se sa Bajatovicem samo Premijerova kandidatura moze da ucvrsti put Srbije ka brzem napredovanju i poboljsanju kvaliteta zivota nasih ljudi.

goran

pre 7 godina

Slozicu se sa tim da cilj opozicije i jeste rusenje ekonomske stabilnosti zemlje,jer sta moze da ponudi neko kome je Srbija rezervna opcija!

Vasa

pre 7 godina

Slažem se sa Bajatovićem u njegovom viđenju političkog miljea Srbije,lično mislim da bi jedini ozbiljni kandidat za predsednika Srbije bio sadašnji premijer Vučić jer je pokazao visoki stepen političke zrelosti i mudrosti kao i diplomatsku veštinu koja polako Srbiju vraća na mesto kojoj joj i pripada na karti Evrope i sveta.

Mica

pre 7 godina

Mislim da nam je Vucic potrebniji na zahtevnijoj funkciji, a to je premijer Srbije.

Ljubicanstvena93

pre 7 godina

Vučić se istinski zalaže za Srbiju.

tvigi

pre 7 godina

Srbiji je sad najmanje potreban jos jedan 5 oktobar .

Sanja

pre 7 godina

Vučić je zaista pokazao da je lider i treba da bude kandidat za predsednika

Marko

pre 7 godina

Ima Bajatović pravo, ovo u Srbiji se samo zove opozicija. Pozicija će se lako dogovoriti da podrži jednog kandidata, ma ko to bio. Opozicija će na izbore izaći bar sa 3, možda i više, ne računajući radikale. Jasno je da nemaju nikakvu šansu, prevlast vladajuće koalicije biće još snažnija.

Marink

pre 7 godina

Bajatovicu,znamo i mi da je Vucic odlican kandidat,ali kad ti to apostrofiras,to bude jako sumnjicavo.

Natasa

pre 7 godina

"Velika prednost ove vlasti je kvalitet opozicije", zanimljivo.

knele

pre 7 godina

mislim da opozicija nema nikakve sanse,pogotovo ako je okupljena oko bivsih i sadasnjih demokrata

Goran

pre 7 godina

Ova ljigavost SPS-a stvarno iritira. Treba da ih bude sramota zbog takvog ponasanja. Preterali su sve mere i granice. Vucic ih je ponovo primio u koaiciju i treba da sede i da cute.

Djura

pre 7 godina

Ma lako je njemu da prica sa platom od dva miliona dinara mesecno, a sta ce ovi sto zive sa 10, 20 ili 30 hiljada dinara

Baltazar

pre 7 godina

Nadam se da će Vučić da se izbori sa ovakvim likovima. SPS vrši veliki pritisak na SNS. Iskreno, ko god da bude SNS kandidat, taj će odneti pobedu i ne razumem zašto SPS pravi probleme. A odvratno je s Bajatovićeve strane da spominje revoluciju i bombe.

Bule

pre 7 godina

Vučić bez problema odnosi većinu, a novi izbori ako budu, rezultat opozicije može samo da bude lošiji.

mile

pre 7 godina

Ma Vucic treba da se kandiduje i pobedi u prvom krugu da narod ne gubi vreme iduci dva puta po biralistima.

paramonte

pre 7 godina

Partneri iz koalicije bi trebalo da podrze svakog kandidata SNS,ko god da se kandiduje jer su oni buducnost nase zemlje.

aaca

pre 7 godina

to su sve medijske lazi,nikolic ostaje predsednik

Lepo vreme

pre 7 godina

Da li će Vučić da se kandiduje,to treba da bude samo njegova odluka. A što se tiče dotičnog gospodina,mislim da on ne treba ništa tu da se pita.

Patrik

pre 7 godina

Da nam nije dosao Vucic na vlasti izduvali bi ga mi odavno,ali narod zna sta bira i opet ce pobediti.

Dragan

pre 7 godina

Kandidat SNS sigurno pobeđuje na izborima za predsednika.

Ana

pre 7 godina

Nemoj molim te Bajatovicu da ti predvodis revolucije.

Slavomir

pre 7 godina

Treba nam kandidat koji će pobediti u prvom krugu.

ruza

pre 7 godina

E nek si se i ti oglasio ko je najbolji za predsednika.

Simonida

pre 7 godina

Bajatović nije u poziciji da priča tako, ipak premijer zna šta je najbolje za naš narod u ovom trenutku bolje nego Bajatović.

Vera

pre 7 godina

Bajatović priča gluposti, o kakvoj cvetnoj revoluciji priča, kad iza opozicije ne stoji narod, narod je uz vrene i radne ljude na vlasti na čelu sa premijerom Vučićem.

Relja

pre 7 godina

Bajatovicu ti si poslednji koji bi trebalo da ista komentarise,takvi kao ti kvare rejting i SPS i SNS.

Ana

pre 7 godina

Slazem se sa Bajatovicem da je Vucic najbolji kandidat. Ovde je jasno da SNS jedini ima snagu, a i rezultate iza sebe.

Miodrag

pre 7 godina

Dakako da će SNS sve potanko razmotriti i doneti najbolju moguću odluku.

Makala

pre 7 godina

Kakva cvetna revolucija, na izborima pobedjuje kandidat sns i bice sve u najboljem redu kao i sto je bilo do sad.

mihajlo

pre 7 godina

Vučić kandidat i predsedni bez revolucije, na miran način izborima!

Miodrag

pre 7 godina

Bajatovicu, cuti i gledaj svoja posla. Budi srećan sto si uopste u koaliciji sa SNSom. Kako ste se ponasali u toku prethodne kampanje, treba da vas bude sramota.

Nensi

pre 7 godina

Uplašio se Bajatović za svoje radno mesto, on i treba da se smeni ,a što se tiče izbora, Vučić moće izgurati do pobede u prvom krugu svakog kandidata iza kojeg lično stane.

Lajka

pre 7 godina

Neko kao sto je Vucic, jak, stabilan, zna sta hoce, sta su mu prioriteti, bori se za srpski narod ima puno pravo da bude predsednik te iste drzave, a uz to sve uziva i puno poverenje gradjana jer su upravo procenili da je on najbolji za to mesto.

SAVA

pre 7 godina

Na Vucica niko ne moze da vrsi pritisak. Ako bude smatrao da treba da se kandiduje on ce se i kandidovati a ostali ce ga podrzati.

sasa

pre 7 godina

Vladajuca koalicija ce imati jednog kandidata najboljeg koji ce pobediti na izbotima i nadamo se da ce to biti gospodin Aleksandar Vucic.

Aleksandar

pre 7 godina

Sigurno je da je najbolje rešenje da kandidat bude Vučić

Bole

pre 7 godina

Tačno je da svi treba da stanu iza jednog čoveka koji će uspostaviti pravnu državu i dovesti je u red. Zna se i ko je taj čovek. Premijer je taj posao davno počeo i treba ga pustiti da završi, bez poturanja klipova u točkove. Hteli ili ne , moramo priznati da se u ovoj zemlji zavodi red. Napredak se vidi na svakom koraku. Možda je malo sporiji, ali trebalo je prvo iščupati se iz blata.

Bilja

pre 7 godina

SNS je ozbiljna stranka u kojoj se zna red. Ko god da je kandidat SNS dobija predsednicke izbore.

Duško

pre 7 godina

Veći deo opozicije u Srbiji nije dobronameran. Samo gledaju partijske i lične interese.

Goran

pre 7 godina

Ni meni nije jasno zašto se uopšte spominju vanredni parlamentarni izbori kada je vladajuća koalicija ubedljivo pobedila na prethodnim izborima. Prvi put se desilo da neka politička partija sama osvoji većinu u parlamentu, tako da je priča o vanrednim izborima besmislena. Nego tu priču pokreću oni koji nisu pobedili na izborima i koji bi tražili vanredne parlamentarne izbore sve dok ne budu zadovoljni rezultatom.

Niks

pre 7 godina

Ako sagledamo sta je promena vlasti i cvetne revolucija donela drzavama poput Sirije, Ukrajine, Libije, videcemo da su te zemlje danas u rasulu. Bajatovic, kakv god da je, u ovom slucaju je u pravu. Amerima odgovara da se konstantno menja vlast, jer onda svako vuce na svoju stranu i nista se ne uradi, sve se odugovlaci a narod pati. Stoga moramo biti ujedinjeni i podrzavati trenutnu vlast, kako ne bi prosli kao gore navedene zemlje.

Jula

pre 7 godina

Cvetne revolucije nece ni biti,narod je jasno rekao koga hoce.

Dejan

pre 7 godina

Kada bi se vlada promenila svašta nesto bi se promenilo na gore. Ova vlada sitnim o malim ali sigurnim koracima ide ka svetlijoj buducnosti pa je ne bi valjalo menjati.

ana

pre 7 godina

Da neće Bajatović za premijera , a da Vučić bude predsednik Srbije.Možda je to cilj ovih pritisaka u medijima.

petar

pre 7 godina

Svima je jasno da je Vucic najbolji kandidat iz mnogo razloga. Najvazniji razlog je odgovorno i ozbiljno vodjenje politike.

jova

pre 7 godina

Podrska koju Vucic ima od naroda se nije videla jos od vremena Tita. Narod je prepoznao efikasnost politike koju vodi Vucic i mislim da je neminovno da se kandiduje i pobedi vec u prvom krugu

sanda

pre 7 godina

Narod zdušno podržava Vučića na putu za bolju Srbiju.

SUNCE

pre 7 godina

Premijer je mnogo ucinio i ma veliku podrsku naroda,tuu je sps uz njega jer ce na taj nacin zadrzati pozicije.

Katarina

pre 7 godina

Cvetnu revoluciji verujem da necemo dozvoliti, svi smo ubedjeni u rad premijera i svi cemo se ujediniti i glasati za njega, on je najbolji.

vesna

pre 7 godina

Bajatoviću, dobro zboriš, ali ostavi se revolucije ( makar ona bila i cvetna )!

Nada

pre 7 godina

Podržavam stav Bajatovića da je Vučić jedini ozbiljni političar koji bi pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora,politička zrelost kao i diplomatska veština koju Vučić poseduje dovoljan su garant da Srbija može i mora da prevaziđe sve teškoće koje su nasleđene od prethodne vlasti,sa njim kao predsednikom Srbija vraća svoje davno izgubljeno mesto na svetskoj političkoj pozornici.

Lazar

pre 7 godina

Svako ko se trudi za mir i stabilnost u drzavi treba da vodi drzavu i da ga svi podrze.

visnja

pre 7 godina

Kandidat SNS ce biti izabran do 15.02 sto je i reko sam predsednik te stranke Aleksandar Vucic,tako da nije potreban savet nikoga sa strane koje je najbolje resenje za SNS.Jer opozicija nemoze da odrzi cvetanje sceta na terasi u saksiji,a ne da peocveta revoluciju kod gradjan Srbije koji vide sta opozicija radi i cime se bavi.

sasa

pre 7 godina

Smatram da je Vucic najbolji kandidat i da bi bio izvanredan predsednik.

Zoka

pre 7 godina

Ako Vucic bude kandidat pobedjuje vec u prvom krugu.I slazem se da sto se tice interesa Srbije to bi bilo najbolje resenje.

cegevarakovacica

pre 7 godina

Izlaz iz problema u danasnje vreme nikako nije revolucija, vec stabilna vlada sa jakom i odgovornom licnoscu na celu.

Fifa

pre 7 godina

Daj Bože da se kandiduje Vučić jer bi pobedio i Srbija bi nastavila putem evrointegracije ka boljem životu!

mala

pre 7 godina

Vucic je covek koji se najvise zalaze za napredak Srbije i bolju buducnost njebog naroda.

Toni

pre 7 godina

Videli smo svi da je cvetna revolucija u proslosti ostavila pustos od Srbije.

lepotica

pre 7 godina

Bajatovic ne bi trebao da daje ovakve izjave.

Sekularac

pre 7 godina

Neka hvala, ne nasedam vise ni na kakvo cvece, jer mi smrdi na brsljan i veoma je otrovno za Srbiju.

Marko

pre 7 godina

Nece biti cvetne revolucije .Ako kandidat bude Aleksandar Vucic 100% pobedjuje .

janko

pre 7 godina

Mislim da Bajatović pravilno razmišlja... sad je premijer na potezu, ipak on mora da odluči da li će biti kandidat

vlada

pre 7 godina

Cvetna revolucija se pokazala kao pogresna. Nije nam potrebna.

Dalibor

pre 7 godina

Ništa od Cvetne revolucije gospodine Bajatović, Vučić će biti predsednički kandidat!

Sale

pre 7 godina

Nece biti nikakve revolucije. Odluku o kandidatu ce doneti SNS ne SPS,i nema potrebe za ovakvim dramaticnim prognozama.

Jovica

pre 7 godina

Ma polako gde zurite,nece biti nikakve revolucije.

Sale

pre 7 godina

Kandidata za predsednika predlozice Predsednistvo SNS-a i Glavni odbor. Nema potrebe za ovakvim dramaticnim izjavama i prognozama.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija