• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.02.2017

11:44

NIKOLIĆ: Srbija NEĆE dozvoliti nove SUKOBE na KiM!

Politika

NIKOLIĆ: Srbija NEĆE dozvoliti nove SUKOBE na KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija odlučna da sačuva stabilnost na Kosovu i Metohiji i da ne dozvoli da dodje do novih sukoba ali da je sada red na Prištinu da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma i omogući formiranje Zajednice srpskih opština



Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je to rekao u razgovoru sa novom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Karlom Robin Herši, koja mu je predala akreditivno pismo. 

Nikolić je zamerio to što se prištinska administracija na skupovima koje organizuju Ujedinjene nacije predstavlja samostalno, a ne u okviru delegacija različitih agencija Ujedinjenih nacija.

Predsednik Srbije je istakao da je Srbija posvećena saradnji sa Ujedinjenim nacijama (UN) i da je izbor novog generalnog sekretara svetske organizacije dodatni podstrek u radu svim agencijama koje deluju pod okriljem UN.

On je zahvalio na pomoći koje su Ujedinjene nacije pružale Srbiji tokom prethodnih godina, a pogotovo tokom poplava 2014. godine.

Koordinatorka Herši je iskazala rešenost da se u svom radu fokusira na one oblasti koje se saradnjom sa Srbijom pokažu kao najbitnije.

- Ujedinjene nacije su ovde da bi pomogle Srbiji i zato će raditi zajedno sa srpskom državom, kako bi unapredili uslove u kojima gradjani Srbije žive - rekla je Herši.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Ko da ce albanci da te pitaju sta ti hoces. Pred nas i njih predstoji jos jedan obracun. I to ti je zagarantovano, ukoliko mozda zelite da se ocisti kosovo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17