• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2017

13:41

ČANAK: Janković ODBIO poziv na sastanak, poslao mi sms!

Politika

ČANAK: Janković ODBIO poziv na sastanak, poslao mi sms!

Podeli vest

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je Saša Janković odbio sastanak sa njim

 

- Sastanak zavisi isključivo od Jankovića, ali me čudi stav da neko ko hoće da bude predstavnik građana ima problem da se sretne s bilo kim ko hoće da ga podrži i čuje njegov program, a traži podršku. Kako sam ja došao u poziciju da sad imamo situaciju da ko ne podrži Jankovića on je neprijatelj Srbije - rekao je Čanak.

Čanak je za N1 rekao da je posle sednice Predsedništva stranke, razgovarao telefonom sa Jankovićem te da je sastanak sa njim trebalo da se održi u ponedeljak, ali da mu je Janković u nedelju porukom putem mobilnog telefona otkazao susret.

- Dobio sam sms od Jankovića da on ne misli da treba da se srećemo, da je on shvatio da ću se ja kandidovati i da nemamo više u tom smislu šta da razgovaramo - tvrdi Čanak.

On je dodao da jedino Glavni odbor stranke može da donese odluku kojem će kandidatu pružiti podršku i da je stoga sa "zaprepašćenjem video da je Marinika Tepić shvatila da nećemo podržati Jankovića i istupila iz stranke".

On je istakao da lično nema ambiciju da bude kandidat za predsednika, ali da će prihvatiti "zbog stanja u zemlji i regionu", ukoliko GO donese takvu odluku.

Što se tiče Vuka Jeremića, Čanak smatra da je on jedan od najprofesionalnijih kandidata za predsednika, velikog diplomatskog iskustva, sposobnost javnog nastupa, video je svet..

- Očito iza njega stoje moćni sponzori, ako je suditi po dosadašnjim medijskim nastupima i propagadnom materijalu i tipu propagande - primetio je Čanak.

- Ono što je problem je to što nastavlja rđavu tradiciju preuzimanja poslanika i pravljenja poslaničkog kluba. Treba voditi računa šta je legalno, a šta moralno. Kretati iz nemorala se ne može završiti u moralu-  rekao je on.

Kad je reč o eventualnoj podršci Jeremiću, Čanak licno misli da su razlike prevelike, ali da bi bilo mudro razgovarati.

- Uprkos neslaganjima on je covek s kojim može da se razgovara. Nisam rekao da se može dogovoriti niti da imamo iste stavove. A Jankoviću sam tražio susret, prvi smo pozdravili odluku da se kandiduje. Tražili sastanak, dogovorili sastanak, odbio sastanak... - naveo je Čanak.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Nije mi jasno da li vi mislite da je ovaj narod toliko retardiran i da ce da potrci za svakom vasom kandidaturom,pa da snishodljivo daje glas bas vama.Gde vi ljudi zivite,izgleda da ste vi vise retardirani od ovog naroda ako verujete da cete postati predsednik Srbije,ma kako se zvali.Onaj ko je pokazao svima,kako ste trebali da radite i vodite ovu zemlju, a niste,jedini ima sanse u narodu, svi vi ste na margini,totalno nevazni i omrazeni.\n

Draza

pre 7 godina

E moj Canak,kad Jankovic ne zeli sa tobom da prica...to je znak da ti je odavno odsviralo sto se tice politike!

root

pre 7 godina

pa kako ne shvatas on je veliki zastitnik samo DS i njihovih glasaca Svi mi ostali smo za njega nista ali bojim se da ce i on to debelo osetiti.

perica

pre 7 godina

Ttako i treba odbaciti kukolj i razgovarati sa stvarnim i ozbiljnim predstavnicima naroda ! ali me čudi stav da neko ko hoće da bude predstavnik građana ima problem da se sretne s bilo kim ko hoće da ga podrži i čuje njegov program, - batali canak tu demagogiju i i celofan prevaru !

vlada

pre 7 godina

....pazi, Jankovića neće niko, a on neće tebe!? Jel ti to nešto govori?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija