• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ftv/informer

02.02.2017

23:18

BAKIROVA SEBIJA SE NE KAJE: Neću da se izvinim novinarki, nisam se rugala zbog EKAVICE, imala sam pet iz ćirilice!

Politika

BAKIROVA SEBIJA SE NE KAJE: Neću da se izvinim novinarki, nisam se rugala zbog EKAVICE, imala sam pet iz ćirilice!

Podeli vest

Generalna direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović je poručila je da se neće izviniti zbog ekavice kojom je govorila nakon što joj je novinarka Nataša Kovačev sa Al Jazeere Balkans postavila pitanje govoreći ekavicom

- Jako dobro pazim što ću reći. Nisam osoba koja se izvinjava. Novinarka se obratila na ekavskom, ja to nisam smatrala provokacijom i odgovorila sam joj na ekavskom. Rođena sam u Podgorici, prvo sam naučila ćirilicu. Imala sam pet jer sam najbolje znala ćirilicu kad sam došla u Sarajevo - kazala je Izetbegović gostujući na Federalnoj televiziji.

Izetbegovićeva je pored ovoga istakla da je se na KCUS da se nje boje samo neradnici.

FAŠISTIČKI SKANDAL U SARAJEVU: BAKIROVA ŽENA vređala novinarku zbog GOVORA NA EKAVSKOM!

Gostujući na Federalnoj televiziji, Izetbegovićeva je rekla da je KCUS ima vrlo staru opremu za lečenje pacijenata i da su uloženi veliki napori u popravak stanja.

-Vraćali smo dugovanja čak iz 2013. godine jer su nam dobavljači rekli da će obustaviti saradnju. Ponašali smo kako se doktori ponašaju u vanrednim situacijama. Ja sam verovatno doživljena kao striktina osoba. Nisam štedela sebe pa ni druge. Vrlo smo ponosni na uštede. Napravili smo samo 300.000 na kabinetu generalne direktorice. Na voznom parku smo napravili preko 50.000 KM. Sada naši vozači i automobili služe samo za prevoz pacijenta - kazala je Izetbegović.

Na pitanje da li je štedela na pacijentima ona je istakla “Mi smo štedeli pacijente, ali ne na njima.

- Sve nabavke moramo raditi po striktnom Zakonu o javnim nabavkama – rekla je ona.

Govorila je i o odlasku doktora sa KCUS.

- Novi kadar koji je stigao u KCUS su ljudi vrlo afirmirani u svojim specijalnostima. Naši mladi specijalisti će biti pod supervizijom starijih kolega kojih još uvek ima dovoljno. Mi smo potpuno kapacitirani. Nema mesta za bojazan. Imamo veliki broj doktora iz cele države koji bi hteli doći da rade na KCUS gde bi mogli da napreduju u akademskom smislu - kazala je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sergej

pre 7 godina

Nije stvar o izvinjenju već o nadmenosti jedne hećim hadžinice i propale Balijske politike koja ne vidi dalje od Sarajevskog tamnog vilajeta i pljačke uz pomoć posrednika.

ujo1971

pre 7 godina

Vi imate RS, a nas Franc ostavi da ih slušamo svaki dan.

tegi

pre 7 godina

mislim da se nije rugala ekavici već po njoj "nezgodnom pitanju". isto kao kad političara pitate nešto što mu se ne dopada.

Sudija

pre 7 godina

Slusao sam zenu na Youtube. Normalno je odgovorila bez prizvuka ironije ili podcenjivanja. Sve ste to napumpali bez razloga.

Stranput

pre 7 godina

Cuj imala peticu iz cirilice!!!!!! Novinarka je nije pitala na cirilici nego na ekavici!!!! Bosanka bula to ti je to !!!!!

nešto me goni

pre 7 godina

Sada je pokazala da je i nepismena. Podgorica, ekavica i petica iz ćirilice. Prvi put čujem da se u Podgorici priča ekavica i ocenjuje ćirilica. Pre će biti da joj je teško priznati da je učila srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. Nigde bosanskog. Bolje da ćuti da se dalje ne bruka.

bereal

pre 7 godina

šeherzada iz 1001 noćne more objasnila je svojim balijanerima da ilovača sve leči

pero

pre 7 godina

Dobro je što nije rekla da GOVORI dobro i ćirilicu kao latinicu

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija