• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2017

11:54

BEČIĆ: Bezbednosne službe prate dešavanja na KiM!

Politika

BEČIĆ: Bezbednosne službe prate dešavanja na KiM!

Podeli vest

Odbor za kontrolu službi bezbednosti ocenio je da aktuelna bezbednosna dešavanja na Kosovu i Metohiji usložnjavaju bezbednosnu situaciju i zahtevaju povećani stepen angažovanja i saradnju svih službi bezbednosti Srbije, izjavio je danas predsednik tog skupštinskog tela Igor Bečić

Bečić je za Tanjug rekao da službe bezbednosti prate situaciju shodno ovlašćenjima koje imaju na osnovu zakona.

Kako je naveo, članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti bili su juče u nadzornoj poseti Centru Vojnobezbednosne agencije u Novom Sadu i Centru Vojnoobaveštajne agencije u Novom Sadu.

Delegacija Odbora obavila je kontrolu zakonitosti rada Centra VBA u Novom Sadu i razmatrala primerenost organizacijsko-formacijske strukture tog centra bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama.

Tokom nadzorne posete Centru VBA u Novom Sadu, kaže Bečić, članovi delegacije Odbora razmatrali su i stepen saradnje i razmene podataka sa službama, organizacijama i institucijama koje se bave poslovima bezbednosti u Srbiji.

Prema njegovim rečima, delegacija Odbora je uvidom u dokumentaciju i predmete VBA koji se donose na primenu posebnih postupaka i mera tajnog prikupljanja podataka iz nadležnosti te agencije ustanovila da pripadnici Centra VBA u Novom Sadu postupaju profesionalno u skladu sa zakonom propisanim procedurama i da nema nepravilnosti.

Bečić kaže i da su pripadnici VBA pružili odgovore i informacije članovima delegacije Odbora na sva postavljena pitanja.

Pored kontrole zakonitosti rada, članovi delegacije Odbora posebnu pažnju su posvetili sagledavanju stanja, tehničke opremljenosti i razgovoru sa pripadnicima Centra kako bi se unapredila efikasnost njihovog rada.

Tokom nadzorne posete Centru VOA u Novom Sadu, članovi delegacije Odbora upoznati su sa informacijama vojno-političkog i vojno-ekonomskog karaktera a koje se odnose na analizu i procenu potencijalnih i realnih opasnosti.

Takođe, kaže Bečić, članovi delegacije Odbora razmatrali su efikasnost i pravovremenost dostavljanja podataka i informacija do kojih je došla VOA, a koje su u nadležnosti drugih službi bezbednosti ili policije.

Članovi delegacije Odbora ocenili su da Centar VOA u Novom Sadu prati bezbednosnu situaciju i reaguje shodno ovlašćenjima koje ima na osnovu zakona i ustanovila da taj Centar postupa u skladu sa delokrugom rada i zakonom propisanim procedurama.

Bečić kaže da je pozitivno ocenjen rad pripadnika Centra VOA i naglašena puna podrška njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka.

Delegacija Odbora ostvarila je neposredan uvid u dokumentaciju koja se odnosi na primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka iz nadležnosti VOA i neposrednim uvidom u dokumentaciju u okoncane predmete ustanovili da nema nepravilnosti u radu.

Članovima delegacije skupštinskog Odbora omogućen je pristup u prostorije službe, uvid u dokumentaciju i odgovarajuće zbirke i registre podataka iz nadležnosti VOA, a pripadnici Centra te agencije pružili su adekvatne informacije i odgovore u vezi sa radom službe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Guest

pre 7 godina

Jel kontrolišu i početak korišćenja pozivnog broja +383?

vlada

pre 7 godina

Kada već imamo profesionalnu vojsku, onda je njena i obaveza da zaštiti srpski narod na severu Kosova!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Рођени смо у зла времена...Окружени злим људима, који нам желе -зло, ...Доживели смо ЗЛО, које нас је снашло...Преживали свакојака ЗЛА... А неверујемо ни својим очима ни ушима - да нам ЗЛО пред вратима...?! Хоћемо ли имати довољно снаге...И памети, јер се само још у Бога уздајемо...!?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija