• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2017

14:22

Čadež: PKS rešava konkretne probleme privrednika

Politika

Čadež: PKS rešava konkretne probleme privrednika

Podeli vest

Privredna komora Srbije formirala je 13 stalnih radnih grupa sa resornim ministarstavima i Narodnom bankom Srbije, na kojima se analiziraju inicijative i rešavaju konkretni problemi privrednika, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež

On je, na sastanku sa privrednicima Kragujevca u Regionalnoj privrednoj komori pozvao privrednike da svojim predlozima i inicijativama doprinesu donošenju novih i izmeni postojećih propisa, kao i ekonomskih mera, koje će olakšati njihovo poslovanje i “učiniti ih uspešnim”.

Takođe, Čadež kaže da predstavnici PKS već učestvuju u 80 radnih grupa za donošenje novih i izmene i dopune postojećih zakona i drugih propisa.

- Prva poruka predsednika PKS privrednicima jeste da je on nihov zaposleni i da je ovde došao i uvek će dolaziti da čuje koji su to problemi, gde je potrebna pomoć i na koji način mogu da se koriste instrumenti i alati koji im stoje na raspolaganju - rekao je Čadež.

Dodao je da se sa privrednicima razgovarao i na koji način mogu da utiču na zakonodavni okvir, na uredbe, propise, poslovni ambijent.

- Detaljno smo razgovarali da smo sa 13 ministarstava i sa NBS napravili stalne radne grupe, u kojima ne samo da razgovaramo o inicijativama kada su u pitanju strateške izmene uredbi i zakona, već i o tome ta tela koristimo za rešavanje konkretnih problema sa kojima se privrednici susreću - rekao je Čadež.

S druge strane, kako je napomenuo, PKS je u obavezi da prati i analizira efekte propisa na privredu, kroz kvartalne analize, kao i da predlaže rešenja.

Čadež je ponovio da su novi zakon i jedinstveni komorski sistem privrednicima doneli veći uticaj na kreiranje regulatornog okvira i oblikovanje kompletnog ambijenta za poslovanje i da je otvorio mogućnost aktivnog učestvovanja u celini zakonodavnog postupka.

- Novo zakonsko uređenje Komore je obezbedilo pravo da budete konsultovani, a vladu i državne institucije obavezalo da od Vas pribavi mišljenje o svim propisima, merama, politikama i strategijama koje predlaže, a tiču se privrede i Vašeg svakodnevnog poslovanja - rekao je predsednik PKS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija