• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. A. - M. D.

03.02.2017

20:16

(FOTO) ŠEŠELJ IDE U ZATVOR DA POSETI ČUMETA: Bivši svedok saradnik u očaju traži pomoć lidera SRS!

Politika

(FOTO) ŠEŠELJ IDE U ZATVOR DA POSETI ČUMETA: Bivši svedok saradnik u očaju traži pomoć lidera SRS!

Podeli vest

Ljubiša Buha pozvao Vojislava Šešelja da ga poseti u zatvoru, lider SRS pristao, čeka dozvolu sudije... Šešelj: Ne družim se s kriminalcima, ali Čume je dobar izvor informacija

Kontroverzni Surčinac Ljubiša Buha Čume pozvao je Vojislava Šešelja da ga što pre poseti u zatvoru! Lider radikala prihvatio je ovaj poziv i sad čeka dozvolu suda da poseti bivšeg svedoka saradnika u Centralnom zatvoru u Beogradu!

Kako Informer ekskluzivno saznaje, Čume je 26. januara iz CZ-a poslao pismo Šešelju, u kom ga moli da ga poseti i pravno posavetuje:

 

 

Smatram da vi kao častan, pošten, pravedan i hrabar budući predsednik Srbije možete pravilno i zakonito da procenite moj krivično-pravni položaj i sve okolnosti zbog kojih me neprekidno drže u pritvoru od vašeg dolaska iz Haga, naveo je Čume u pismu.

Nema para, plaća alimentaciju 20.000 dinara

Zdravko Đukanović, branilac Ljubiše Buhe, najavio je žalbu na poslednju presudu Čumetu, kao što se žalio i na prethodne presude.
- Zbog tih žalbi nemoguće je licitirati s tim koliko bi moj klijent još mogao da ostane u pritvoru - objasnio je advokat.
On je dodao da je brakorazvodna parnica između Čumeta i Ivane Tulović, tokom koje se odlučivalo o starateljstvu nad zajedničkim detetom, okončana sudskom odlukom kojom je Čume dužan da plaća alimentaciju u iznosu od 20.000 dinara.
- Međutim, budući da je on dugo u pritvoru i da nema nikakva primanja, mi smo bili prinuđeni da se žalimo i na tu odluku suda - istakao je on.

Buha je zatim istog dana uputio molbu sudiji Trećeg osnovnog suda Siniši Babiću da odobri ovu posetu.

Ne druže se

Šešelj nam je potvrdio da je prihvatio Čumetov poziv da ga poseti u zatvoru i da sad čeka odobrenje suda za to.

- Ne sarađujem s kriminalcima, već želim da razgovaram s njim. Buha je apsolutno vredan izvor informacija i želim da čujem šta ima da mi kaže. Nisam se video s njim 20 godina, tačnije otkako smo igrali šah 1997. u Surčinu - rekao je on.

Šešelj je dodao da je zaprepašćen vešću da je Čume prekjuče dobio 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca.

- Pa šta sam ja radio i srpskim i haškim tužiocima i sudijama, trebalo je onda da me osude na 800 godina robije - istakao je Šešelj za Informer.

Podsetimo, Čume je osuđen prekjuče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 16 meseci zatvora jer je u decembru 2015. vređao Borisa Pavlovića, tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva, tokom prethodnog suđenja za kradeni "ferari spajder" i pretnje bivšoj supruzi Ivani Tulović i njenom obezbeđenju.

Informer

U obrazloženju najnovije presude stoji da je Buha iz pritvora više puta pisao tužiocu Pavloviću i žalio mu se, na šta ima pravo, ali da mu je u jednom pismu zapretio da će za 100.000 evra snimiti film o tome kako se tužilac i njegov zamenik dogovaraju da nezakonito drže ljude u pritvoru.

Omašio godinu!

Inače, sasvim je zanimljivo da je u pismu koje je poslao Šešelju, Čume pogrešio datum.

Naime, umesto da napiše: "26.01.2017." kada je pismo napisao, Čume je omaškom naveo: "26.01. 2015".

Treća kazna od 2014.

Inače, bivši vođa "surčinskog klana" je iza rešetaka još od novembra 2014, nakon što je mesec dana ranije pretio dvojici pripadnika obezbeđenja Tulovićeve, a potom ih napao. Zbog toga je bio osuđen na 12 meseci zatvora.

Odmah po isteku te kazne, stigle su ga nove optužbe bivše drage, koja ga je prijavila policiji da joj je poklonio ukradeni "ferari" i pretio joj smrću. Čume je tad iz zatvora u Padinskoj skeli direktno prebačen u pritvor Centralnog zatvora, u kom je do danas.

 

 

U međuvremenu, u novembru prošle godine osuđen je na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ometanja istrage i ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, koji je obezbeđivao Ivanu Tulović.

Buha je tada oslobođen optužbe za prekucavanje šasije na kradenom "ferariju" i pretnje supruzi. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 7 godina

Od kad nisu odigrali partiju saha,dva drugara, dobra, stara.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija