• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik

03.02.2017

20:45

OVO JE ISTINA O MILOŠEVIĆEVOM POSLEDNJEM LETU: Nepoznati detalji u šokantnom svedočanstvu britanskog novinara!

Politika

OVO JE ISTINA O MILOŠEVIĆEVOM POSLEDNJEM LETU: Nepoznati detalji u šokantnom svedočanstvu britanskog novinara!

Podeli vest

Dobitnik Pulicerove nagrade, jedan od najuglednijih britanskih novinara i spoljnopolitički urednik Gardijana, Džulijan Bordžer, ovih dana je objavio knjigu Kasapinov trag (The Butcher’s Trail), o potrazi za optuženima za ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije

U knjizi koju je, kako kaže, pisao godinama i pripremao još kao ratni izveštač sa Balkana devedesetih, Bordžer iznosi dosad nepoznate detalje o „lovu“ na Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Antu Gotovinu, ali i o radu američkih i britanskih špijuna u Beogradu, Banjaluci, Zagrebu, Sarajevu.

Nedeljnik u svom novom broju prenosi priču o letu Slobodana Miloševića za Hag!

Izvori Nedeljnika iz vrha obaveštajnih službi potvrdili su da su brojne Bordžerove informacije autentične, posebno deo koji se odnosi na prisluškivanje, praćenje i saradnju sa srpskim obaveštajcima.

Iz tog razloga, ovaj časopis prenosi najzanimljivije delove knjige „Kasapinov trag“, kako bi se ovaj deo srpske istorije osvetlio i sa britanske strane.

Posle dugih pregovora, bivši predsednik Slobodan Milošević našao se 28. juna 2001. u kombiju praćenom samo jednim mercedesom.

Public

Oko 19 časova, stigli su na Banjicu, gde su ga čekala tri helikoptera, ali i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Bio je tu i novi ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović, koji je želeo da zna koliko će vremena trebati da se Milošević odmah pošalje van zemlje. Kurtis je rekao - 20 minuta.

Mihajloviću je to bilo previše. Ali prava su morala da mu budu pročitana, insistirao je Kurtis. Ovo mora da bude pravo hapšenje, kazao je, sve dok se neko nije dosetio da predsednik Vojislav Koštunica uopšte ne zna šta se događa.

Kurtis je izašao da sačeka Miloševića. Haški optuženik je izašao i sa podsmehom rekao: „Svaka vam čast. Možete da platite ove ljude“, pokazujući na zatvorske čuvare. Upravo će tu, dok je zalazilo sunce, Kurtis će pročitati Miloševiću njegova prava i optužnicu.

Public

Bivši predsednik je igrao neku svoju igru: prekidao je prevodioca tražeći mu cigaretu i raspitujući se gde je naučio tako dobro da govori engleski. Onda je, na putu do helikoptera, ponovo zastao.

- Znate li da je danas Vidovdan, Srbi- zapitao je.

Potom se prebacio na engleski.

- Sviđa li ti se ovaj posao„, pitao je Kurtisa. „Šta radiš ovako, u slobodno vreme, kad ne hapsiš nevine ljude poput mene?“

Gledao je Beograd, poslednji put, dok je helikopter preletao preko Save, i potom ponovo tražio cigaretu. Kurtis mu je rekao da pušenje nije dozvoljeno, ali Milošević je pokazao prstom na pepeljaru u helikopteru.

- Ja sam ionako vlasnik ove letelice- kazao je.

Public

Milošević se raspitivao kuda idu, i kada je čuo da ga put prvo vodi u Bosnu, u Tuzlu, ponovio je „Bosna“ gotovo sa prezirom, kao da to nije dovoljno dostojna destinacija za njegovo putovanje.

U Tuzli, u kampu „Eagle“, sačekao ga je poručnik Endi Milani, zapovjednik „delta fors“ odreda.

Jedan vojnik ga je snimao, a onda je Slobodan Milošević počeo s njim da razgovara o tome kako je najbolje snimati, koji je najbolji kadar i kako se koristi zum.

Najzad je stigao avion, BAE 146 Kraljevskog letećeg odreda, isti onaj avion kojim je telo princeze Dajane dopremljeno u Britaniju nakon njene smrti u Parizu 1997. godine.

Tanjug

Sletanje na aerodrom u Ajndhovenu, blizu holandsko-belgijske granice, nije propraćeno fotografijama. Bio je tu samo jedan foto-reporter, iz Haga, ali je zaboravio da stavi film u stari aparat. Istorija tako neće zapamtiti tu fotografiju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

С Р А М О Т А...!! Зато нас Бог и ... - кажњава...!! Нисам никада био на страни Милошевића нити такве политике Србије...Али: ХАПШЕЊЕ је тотално НЕЗАКОНИТО (мафијашко, уз повреде права, и граничног режима...уз Повреду Устава Србије...!!)...Актери незаконитог поступка би требало да седну на "клупу" и нашим судијама објасне "неке ствари"... Живи су здрави су...али КРИМИНАЛ ЈЕ КРИМИНАЛ...и не би требало да има изузетака...? не знам чега се данас ВЛАСТ БОЈИ...? Зашто актери КРИМИНАЛНОГ ХАПШЕЊА нису још у процесу...? Имају ли такви људи... - ДОЖИВОТНИ ИМУНИТЕТ...? Хоћу да видим ПРАВНУ ДРЖАВУ СРБИЈУ...Што пре

perica

pre 7 godina

Zato sad imate El- cedu, imaliste i imate tadica kome "lici da je predsednik", micunovica koji samo on zna da tumaci demokraciju pa NVO .......... i uzivajte ! Predsednik Milosevic je morao biti sacuvan i ako bi se utvrdila krivica mogao bi da bude sudjen u Srbiji ! Cedo da Bog da tebi istu sudbinu kao Predsedniku Milosevicu !

KoleM

pre 7 godina

Ne, nego smo trebali da trpimo sankcije zbog jedne nerazumne budale.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Много си човече "незрео" - за своје године...?! Медиокритетски си,... - настројен и то ти претставља највећи поблем у животу... Углавном размишљаш...- туђом "тинтаром" ...!! Баш како "тај" и ... - хоће...!!

Lilika

pre 7 godina

E Lalo, baš mirišeš na holandsku lalu, srpski si se uneredio - ta idi u očin.

Zoran

pre 7 godina

@dragan Ovo je prica o istoriji, a ne o pokojniku. Dali si ti bio nekad u skolu.

sim

pre 7 godina

Ti si totalno nepismen, ne kaže se u školu , nego u školi, koja istorja , msrbske mafije i belosvetskih hohštaplera i ubica , toliko o tvojoj istoriji

vlada

pre 7 godina

Tu je samo šokantan srpski ŠLJAM, koji ga je i poslao u Hag, na čelu sa Soroševim vazalima - Koštunicom, Djindjićem, Čedom, Mihajlovićem i ostalom žgadijom iz "puča" dvehiljadite, sve ostalo je poznato i očekivano!

CAZIM

pre 7 godina

Koliko je samo krvnika iznjedrio "demokratski zapad"koliko je nedužnih zemalja osetilo tu vrstu demokratije i o tome niko ne piše nacistička žgadija

Rade

pre 7 godina

Sramota za sva vremena ,al ima neko ko misli na ove izdajnike kad tad ima da dobiju sto su zasluzili.

meda

pre 7 godina

Pa kad je dobio pare od zapada za hapsenje mlosevica, ali sve se vraca sve se placa i to debelo.

Nemanja

pre 7 godina

Дај Боже, да нам је опростио, што смо му приредили!!!

radojka

pre 7 godina

Samo da podsetim, kada je bilo hapšenje okupile se dve grupe, srba naravno, jedna grupa je skandirala:Slobo,Slobo,Slobo...a druga: u Hag,u Hag ,u Hag... . Neka sad pogledaju kako albanci skandiraju Haradinaju koji za razliku od Cobija ima krvave ruke do ramena.n

BorisDe

pre 7 godina

Pravi borac protiv anglosaksonskog smeča čovečanštva i njihove hegemonije. Šteta što ljudi nisu bili uz njega, ne bi imali toliko uljeza i agenata na vlasti koji su deo istog zla.

deda

pre 7 godina

srbi ne zaboravite da su vam dosovski antihristi zagadili VIDOVDAN srpsku svetinju.pa sad glasajte za te izdajice.dokumenta cia i njihovi agenti pricaju da je sloba zrtvovan na pravdi boga.

ZIVKA

pre 7 godina

A Ceda posle toga na egzoticna putovanja ,kupio vile gde je stigao po svetu ,rolex satove ,dzipove ,fabrike ,LEPO JE SVOJU USLUGU NAPLATIO ,A SAD JE PRUZA VUCICU

toma

pre 7 godina

Грижа савести као највећа санкција за Чеду не важи.

Republika Srpska

pre 7 godina

Najveci izdajnik srpskog roda poslednjih 30 godina a mozda i vise... Znamo to mi zapadno od Drine.\n

dragomir

pre 7 godina

Pa sto ga prodasmo,a,ne osudismo u Srbiji!? "Trag nam smrdi do vijeka"!!!

zima

pre 7 godina

Ti iz Republike Srpske mora dasi turcin jer I ja sam iz RS I volim Slobu,a ako si Srbin da vidim kako ces sada proc u bosni sad nema Slobe,nema vise niko muda da se suprostavi neprijateljima evo imamo dokaze.A vidim cedomor jovanovic sve popularniji samo da zna da nemoze pobjec na zapad jer ima vecih Srba na zapadu nego u srbiji a nece mu drzava stalno placat policiju da ga stite I njgovu fameliju

djordje delic

pre 7 godina

Onda idi u zagrljaj bosnjacima i skidaj kapu Aliji i Franji..da ti Slobe nije bilo ne bi mogao sad s kasicicom u ustima i boroletama da ispijas kafu u svojoj republici

zimzelen

pre 7 godina

Ti nisi Srbin iz R Srpske ne bi tako piso a ako si Srbin ajde da vidimo sad ko ce se suprostavit neprijatelju unutrasnjem I vanjskom.Idi frajeru u Sarajevo da nam nije Milosevic potpiso u dejtonu svi bi bili pobijeni I protjerani,svi se kao bunili nije dobro a sada svi vicu kako je dobra RS I daju je sacuvat,tako I Metohija neka se neko nade pa neka krene na siptare ne smiju nista ni ovim koji su po Srbiji

bore

pre 7 godina

Ceo prcitani tekst tera me na povracanje,nadam se da ce Bog suditi ovim srpskim izdajnicima!

crni

pre 7 godina

mene mnogo vise zanima ko je uzeo nagradu za hapsenje. i naravno da odgovara za otmicu npr pocev od Mihajlovica\n

Milorad Culibrk

pre 7 godina

FALI,FALI druze moj. Moj drug Gojko je cesto u nasim filozofskim raspravama, dajuci svoje vidjenje o nama kao narodu imao obicaj da kaze: " Druze moj nama ipak neki k...c fali." Fali,fali Gojko. Nijedan narod u istoriji nije pobio toliko svojih Drxavnika kao mi Srbi.Najbolju ocenu nase osobenosti dao je Mesa Selimovic u romanu Dervis i smrt. Predugacko je da bih citirao ceo tekst ali se svodi na : "" zajedno smo samo u nesreci i zato ne volimo da cesto budemo zajedno " . U svim tim ubostvima Vladara ipak ima nesto zajednicko. Organizatori i egzekutori su pripadali korpusu srpskih izroda. Kum Vujica, Vlado Cernozemski, Apis,Robert Hill ( ubica Zorana Djindjica )i Cedomir Jovanovic." MORALNE " GROMADE. Niko od njih nije i nece preziveti BOZIJU KAZNU. Ali kljucno je pitanje kako je moguce da jedan narod koji pretenduje da bude NEBESKI nije izvukao pouku iz tih dogadjanja. Ko li ce biti zrtva a ko krvnik 2103.godine PITANJE JE SAD.Predsedniku Milosevicu se ima sta zameriti. No to sada nije vazno. Zao mi je sto rastajuci se od " GROMADE " zvane Cedomir Jovanovic nije ponovio zdravicu Cara Lazara koju je izgovorio na veceri uoci KOSOVSKOG BOJA. Ne zbog Cedomira Jovanovica, jer on se hvali time da nije znao da je tog dana SVETI SRPSKI PRAZNIK VIDOVDAN, vec zbog sebe. To bi bio primeren rastanak sa svojim KRVNIKOM. Fali,fali Gojko kurac i jos ponesto. SLAVA Karadjordju Petrovicu Aleksandru,Obrenovicu, Kralju Aleksandru Karadjordjevicu, Zoranu Djindjicu i Slobodanu Milosevicu. CISTILISTE njihovim KRVNICIMA. BOZE pogledaj nas.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Читајући Ваш изванредни осврт...Синуло ми је одједном: - Па све су то (што сте побројали!) , а што би данас наша омладина рекла : "Српске "п.чке"...!! ... Зато је ваш пријатељ "дебело у праву".... - Фали нам више него очигледно, ... - неки "К . рац"...!!

dragan

pre 7 godina

zamolio bi informer da mi pusti komentar....sad bi sve dosovce nabio u rudnik i terao bi ih po 16 sati da rade a djindjica treba iseliti iz aleje velikana pod hitno...jel je izdao srpski narod ,okrenuo zemlju od pavih prijatelja rusije ....i dos stranke trba zabraniti a cedu ,tadica ,jeremica ,dinkica ,djelica i ostalu bandu u rudnik

Roos

pre 4 godine

Kad tad će narod te kriminalne dos-manlije osuditi iako država još nema hrabrosti za to!

milunher

pre 7 godina

Protiv sam njegove isporuke ali da je bio nevin - daleko od toga.Sve ste bre Srbi zaboravili.Lopov najgore vrste,unistio drzavu.Odakle njegovoj porodici desetine milijardi evra?Cuva ih ruska tajna sluzba- za dzaba ,ha ha ha.Zive ko kraljaevi,ma kakvi ko carevi i to je za vas uredu?? Pa dobro onda nista bolje nismo ni zasluzili

Anaa

pre 7 godina

Čovek koji je zajedno sa svojom porodicom uništio ovu zemlju, uništio njenu mladost i budućnost. Čovek koji je srljao u sulude sukobe, bahat i ohol, zainteresovan samo za svoju ženu idecu, dok je tuđu slao da ginu, čovek koji stoji iza ubistava, ratova (jer je odbijao sve planove za mir), hiperinflacije, gubitka Kosova, koji nas je izložio Nato bombama zbog čega danas umiremo od raka masovno...čovek koji je stvorio aparat državnih ubica....

Ilijenadin

pre 7 godina

Ljudi koji su uhapsli i predali Milosevica, svesno su prihvatili i pristali na PONIZAVANJE CELOG SRPSKOG NARODA njegovim izrucenjem na Vidovdan - u to ne moze da bude ni malo sumnje. Mislim da uopste nije trebao da bude izrucen Hagu (jer, ako je nesto lose napravio, onda je to napravio samo nama, pa je valjda trebalo da mu se ovde sudi) - ali, ako vec jeste izrucen, zar nije mogao da bude izrucen 27. ili 29. juna? HAG JE ZLOINACKA INSTITUCIJA KOJOJ NI MALO NIJE STALO DO SANKCIONISANJA RATNIH ZLOCINA, VEC JE KORISCEN KAO POLITICKO SREDSTVO. Otuda je jasno vidljivo gledanje tzv. zapadne civilizacije na zlocince i zrtve. Pokazali su to uostalom vec u Nirnbergu gde su samo nekolicini izrecene ozbiljne kazne, a ostalima takve, kao da su pomilovani. Kaznjeni su inspiratori i organizatori holokausta prema Jevrejima, a sta je sa kaznama za trostruko vece ruske zrtve?

andras

pre 7 godina

nikako mi nije jasno da oficiri nisu mogli da pobiju ove izadajnike

nina

pre 7 godina

Sad ta knija sa takvim naslovom sto su, a i dan danas, neprestano ponavljali u zapadnoj mediji. Da ga oni tako nazivaju, oni genocidni narodi. Pobili su milione miroljubivog naroda ili onih sto nisu dali da ih pokore. Vidite, sta rade sa takvim naslovom, propaganda za nove generacije. Nekad se pitam kako im ne dosadi ta propaganda I mrznja ali znam da je to njima svakodnevnica. To je za njih zivljenje. Nije im bilo dovoljno to sudjenje I izigravanje sudija nego su ga I otrovali I nikom nista. Kad je predat u Hag nezakonito , isto tako nikom nista niti ko odgovara za to. Kriminal!!!!

Naki

pre 7 godina

Koliko je samo majki zaplakalo zbog slobodana i one njegove srpska mladost slata po hrvatsku bosnu da gine za tudje ideale politicka ubistva da ne pricamo o imucnosti porodice Milosevic inflacija beda jad kome je bilo dobro lopvima krimosima komunjarskim direktorima a narod ko sisa ali sns zapamtite sloba je vlast dobio na krilima kosova taj rat je izgubio kao i sve sto je poceo a vlast je izgubio u buni da je bio 6 oktobar visio bi on za sve na sred terazija da zaxvali nesposobnim iz dosa sto je preziveo 6 oktobar

dusan

pre 7 godina

Milosevic nije ratni zlocinac,sto vreme vise odmice i pokazuje.Milosevic je zrtva istinskih zlocinaca na Balkanu,zapadnih i Americkih za koje se samo ceka da pocrkaju tako da nikada nece odgovarati za svoje zlocine.Njima je trebao neko koga ce da optuze,a to je nazalost Srbija zajedno sa covekom koji nikada nije ni zeleo rat niti veliku Srbiju.Nazalost da novonastale "drzave"nastavljaju da propagandom lazima ubedjuju svet kako je jedini krivac u tom ratu koji su izrezirali zajedno sa holbrukom i amerikom Srbija jedini krivac.Cak naprotiv Srbe su uvek prisiljavali napadima da se brane od muslimanske,hrvatske,siptarske agresije.U Hagu jednostavno truju Srbe samo da prava istina ne izadje na videlo.To sto rade u tom kazamatu nisu zlocini,oni to nazivaju "umro zbog teske bolesti".Slicno kao i kolateralna steta 1999 kad zlocinci ubise blizu 3000 ljudi i male dece.Za to ih niko negura u Hag.Pa kako kad je to njihova filijala za pranje krvavih ruku.

MILOSAV DJOKOVIC

pre 4 godine

NAJVECA SRAMOTA SRBIJE U ISTORIJI COVECANSTVA. ALI I ISPUNJENA SRPSKA POSLOVICA. *UBITI OCA DOCI NA VLAST*

Roos

pre 4 godine

U svim pravnim državama bi DOS-IZDAJNICI odavno bili izvedeni pred lice pravde a Srbija zato nema hrabrost, ali dolu će taj dan baš zato što je Srbija i srpska nacija potčinjena I omalivažena pa i osramoćena odred celim svetom!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija