• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2017

14:22

Ðorđević: Za FAP ima nade!

Politika

Ðorđević: Za FAP ima nade!

Podeli vest

Vlada Srbije želi da spase Fabriku automobila Priboj (FAP), jer je ovo preduzeće važno za našu ekonomiju, ali i Ministarstvo odbrane, izjavio je ministar odbrane Zoran Ðorđević, dodajući da će radnicima, kojima su zaostale plate, biti isplaćene u narednih 10 dana

- Vojska je opredelila deo FAP-a koji je za nas zanimljiv i koji će za nas raditi. Dali smo im neke poslove verujući da će rezultat biti pozitivan, kakav je sad. FAP je krajem prošle godine dobio dva miliona evra da uradi 21 kamion za Vojsku Srbiju. Imaju još neke ugovorene poslove i mislim da su nova vremena pred FAP-om - rekao je Ðorđević gostujući u Dnevniku zapadne Srbije.

Ðorđević, koji je u subotu, zajedno sa delegacijom SDPR-a posetio FAP, rekao je da će biti analizirano stanje u ovom preduzeću, da li se deo može staviti u funkciju SDPR, koji bi mogao da jedan svoj deo preseli u Priboj i proizvodnju radi u FAP-u.

- SDPR dosta proizvoda radi za izvoz, a FAP je blizu luke Bar, ima ljudstvo, prostor, što bi moglo da bude od velike koristi - objasnio je Ðorđević.

On je podsetio da kamioni u vojsci nisu zanavljani od 80-tih godina, dodajući da je plan da FAP, Zastava kamioni i Jumko Vranje, budu tri kompanije će se pridružiti odbrambenoj industriji u Srbiji.

Govoreći o gradnji Fabrike streljačke municije u Uzićima kod Požege, ministar kaže da je došlo do manjeg kašnjenja zbog pojave klizišta.

- Želimo da imamo stabilnu fabriku i želimo da bude na najbolji mogući način bezbedna i za radnike. Biće to najmodernija fabrika, kao sve zapadne fabrike i biće ponos naše namenske industrije - istakao je Ðorđević.

On je rekao da će u narednom periodu akcenat u svim kompanijama odbrambene industrije biti na bezbednosti i sigurnosti radnika.

- Želimo da na prvom mestu to promenimo. Jedan od primera je Sloboda iz Čačka koja ima najmoderniju halu u kojoj zaposleni imaju najbolje uslove, a i bezbednost je na najvišem nivou - izjavio je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, sve kompanije namenske industrije beleže uspon i idu napred i nijedna od njih više nije u minusu.

Ðorđević je rekao da Ministarstvo odbrane ima strategiju i jasno zna šta hoće od vojske u narednih 10 godina.

- Prva stvar koju smo primetili i koja je bila najakutnija 2012. godine, jeste vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana. Prvi rezultati se pokazuju sada. Država je stala na noge, država se nije zadužila i upravo razumevanjem premijera, da jaku ekonomiju mora da prati jaka vojska, koja će da pruži bezbednost svojim građanima, ali i bezbednost za ulaganje i sve ostalo, jeste uloženo u vojsku. Vojska ide u pozitivnom smeru i to se vidi - rekao je Ðorđević.

Ðorđević je istakao da, koncepcija veličine vojske koju imamo zadovoljava bezbednosne izazove i pretnje koji su za ovu zemlju.

- Spremni smo da odgovorimo na to i da branimo našu zemlju. Želim da poručim građanima da oni moraju da imaju poverenje da je vojska spremna da uradi to, svakim danom sve spremnija i bolja - naglasio je ministar odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
UFOLOG

pre 7 godina

FAP treba da izvrši modernizaciju proizvoda. Počevši od dizajna kabinskog prostora pa dalje. Potrebno je i uvesti savremenu elektronsku opremu koju imaju iole ozbiljniji proizvođači kamiona. Možda da uvedu i nove proizvode kao kamione manje nosivosti do pet tona. Što se tiče motora i oni su zastareli nemaju snage. Ne kaže se bez razloga : "Stenje kao FAP uz brdo". Sve to iziskuje mnogo rada i ulaganja.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija