• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2017

12:37

MARTINOVIĆ: Srbija očekuje izručenje Haradinaja!

Politika

MARTINOVIĆ: Srbija očekuje izručenje Haradinaja!

Podeli vest

Predsednik Poslaničke grupe SNS u srpskom parlamentu Aleksandar Martinović razgovarao je danas u Beogradu sa poslanicima Narodne skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom, kojima je preneo očekivanje da će francusko pravosuđe Ramuša Haradinaja, optuženog za ratni zločin, izručiti Beogradu

- Očekujemo da će francusko pravosuđe postupiti u skladu sa bilateralnim sporazumima koje ima sa Srbijom i izručiti pravosudnim organima Srbije Ramuša Haradinaja, optuženog za ratne zločine, čime bi se pokazalo da ima pravde i za srpske žrtve - poručio je Martinović.

On je u razgovoru sa francuskim kolegama izrazio zabrinutost zbog povremenih antisrpskih nastupa u Hrvatskoj, izjava bošnjaka u BiH i posebno porasta tenzija na Kosovu i Metohiji i poručio da PG SNS sa pravom očekuje da se zemlje EU uključe u proces smirivanja tenzija, uz balansiran pristup prema srpskoj i albanskoj strani.

Zajednički je ocenjeno da od EU nema bolje i uređenije zajednice naroda i država.

Srbija je, istakao je Martinović, čvrsto opredeljena za ulazak u EU i dodao da se zakoni u Narodnoj skupštini donose ne formalno i radi otvaranja pregovaračkih poglavlja, već radi građana Srbije.

- Uvereni smo da baštinimo iste vrednosti kao i drugi evropski narodi, važno nam je da evropske principe implementiramo u naš pravni sistem, kako bi građani Srbije živeli pođednako kvalitetno kao i građani zemalja EU - rekao je Martinović, saopšteno je iz Narodne skupštine.

On je dodao da su kao poslanička grupa koja je okosnica vlade, ponosni na donošenje odluka koje su popravile ekonomsku i finansijsku situaciju u zemlji.

Govoreći o spoljnoj politici Martinović je rekao da njegova poslanička grupa apsolutno podržava napore Vlade Srbije da se očuvaju mir i stabilnost za Zapadnom Balkanu.

- Želimo najbolje moguće odnose sa susedima, mir i unapređenje ekonomske saradnje. Srbija je poslednja zemlja na Balkanu kojoj je u interesu eskalacija tenzija, jer nam je u interesu nastavak ekonomskog rasta i investicija, čega nema bez političke stabilnosti, kako u zemlji, tako i u okruženju - poručio je Martinović.

U razgovoru sa francuskim kolegama o migrantskoj krizi posebno je naglašen human odnos prema migrantima za koje su obezbeđeni smeštaj, hrana i lekarska nega.

On je naveo da se trenutno u Srbiji nalazi oko 7.000 migranata, od kojih većina nije zatražila azil u Srbiji i kojima je krajnje odredište neka od zemalja EU. On se zahvalio Francuskoj i EU na finansijkoj podršci Srbiji po pitanju obezbeđivanja uslova za smeštaj migranata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija