• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2017

16:54

PS: Poslednjeg dana na funkciji Janković blati državu!

Politika

PS: Poslednjeg dana na funkciji Janković blati državu!

Podeli vest

Pokret socijalista ocenio je danas da je Zaštitnik građana Saša Janković poslednji dan svog mandata iskoristio je da još jednom sa te funkcije "oblati svoju državu, Vladu i premijera Vučića"

"Umesto da kaže šta je to dobro i značajno uradio u očuvanju i unapređivanju prava građana, Janković je, ipak, ostao dosledan i izveštaj o radu zamenio političkim izjavama", navodi PS u saopštenju.

Ta stranka smatra i da je Janković pune tri godine zloupotrebljavao nezavisnu instituciju Zaštitnika građana, kršio zakone, delio građane na podobne i nepodobne, u svetu govorio samo najgore o državi i vladi.

"Sprovodio je samovolju, a funkciju koristio i kako bi se obračunavao sa političkim neistomišljenicima", ocenio je PS dodajući da Janković ne može da se pohvali da je nešto uradio za građane Srbije, ali jeste za sebe i DOS.

"Uloga moralnog sudije i spasioca svakako ne ide uz njegovo ime", zaključio je PS.

Zaštitnik gradana Saša Janković podneće sutra ostavku na funkciju ombudsmana i zvanicno početi pripreme za izbornu kampanju za predsedničke izbore, piše "Danas".

Janković će, kako navodi list, prethodno zvanično saopštiti odluku o ostavci večeras na prijemu u Palati Srbije, koji se održava povodom 10 godina rada institucije Zaštitnika gradana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 7 godina

uhapsiti i sprovesti istragu koliko je stete naneo drzavnom ugledu i kazniti kaunom zatvora \n

Mile

pre 7 godina

Vucicevicu sad pokreni pitanje ubistva. Da se ne bi mi citaoci razocarali u Vas jer ste prekinuli pisanje o tome

verica

pre 7 godina

Pa izrekao je ali cist plagijat. "Ja sam svoju misiju ovde završio" isto je rekao i Stjepan Mesic.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija