• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2017

21:08

PUTIN VOJSKOM BRANI KOSOVO! Špijuni NATO alijanse upozorili Šiptare - Rusija Srbiji odmah šalje oružje i svu potrebnu pomoć!

Politika

PUTIN VOJSKOM BRANI KOSOVO! Špijuni NATO alijanse upozorili Šiptare - Rusija Srbiji odmah šalje oružje i svu potrebnu pomoć!

Podeli vest

Obaveštajci NATO pakta došli do saznanja da predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin ima plan da Beogradu pošalje vojnotehničku pomoć u slučaju da Albanci krenu da zauzmu sever pokrajine... Moskva bi, tvrde, istog časa poslala više od 1.000 specijalaca, 200 vojnih instruktora, kao i avione s pilotima i naoružanje

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin ima plan da Srbiji pošalje značajnu vojnotehničku pomoć u slučaju da albanski ekstremisti krenu u osvajanje severa Kosova!

To tvrde obaveštajci NATO pakta, koji su navodno saznali za Putinovu tajnu strategiju u slučaju novog rata na Kosovu.

Prema tim podacima, Moskva je spremna da Beogradu pošalje 200 vojnih instruktora i više od 1.000 specijalaca, kao i borbene avione sa pilotima i drugo naoružanje!

 

 

Upravo na osnovu ovih saznanja, tvrde upućeni, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je prošlog petka upozorio lidere lažne države Kosovo Isu Mustafu i Hašima Tačija da taj vojni savez ne uvlače u sukob!

Pomoć saveznika

Sagovornik Informera, visokopozicionirani zapadni diplomata koji je lično imao uvid u poverljivi izveštaj NATO, kaže da ruski predsednik doživljava Srbiju kao "poslednjeg vernog saveznika" u Evropi.

 

 

Putin je u više navrata na sastancima s bliskim saradnicima, pre svih s ministrom odbrane Sergejom Šojguom, rekao da se mora pomoći Beogradu ako Albanci odluče da okupiraju sever Kosova. Zato je izrađena nezvanična strategija pomoći, koja uključuje hitno angažovanje značajnog broja ruskih specijalaca, instruktora i isporuku oružja. S takvom podrškom potpuno je jasno da bi svaki pokušaj šiptarske agresije bio osuđen na neuspeh, prenosi naš izvor, dodajući da je NATO ubeđen da je Srbija za Putina jedina zemlja van Evroazijske unije i vojnog saveza ODKB (Organizacija za kolektivnu bezbednost i saradnju, prim. ur.) za koju bi vojno intervenisao!

ŽLOČINAČKA OVK OPET BI DA RATUJE!
Plaćenik Džon Harison: Braćo Šiptari, čistite oružje!

Šiptarski ekstremisti i bivši članovi terorističke OVK ozbiljno se pripremaju za novi rat na Kosovu! O tome svedoči poruka koju je na Fejsbuku ostavio britanski plaćenik Džonatan Mark Harison, ratni veteran i veliki srbomrzac koji je devedesetih godina obučavao teroriste u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
Gospodo saborci, braćo. Vreme je da očistite vaše oružje i pripremite municiju. Za svaki slučaj, napisao je Harison, koji je tokom rata na Kosovu bio instruktor u 138. brigadi OVK "Agim Ramadani", za šta je čak odlikovan ordenom "Adem Jašari".
Analitičar Dušan Janjić smatra da bi nadležni u Velikoj Britaniji morali da reaguju i ispitaju Harisona.
- Svuda ima budala, organizacija i terorista koji bi po svaku cenu da izazovu rat na Kosovu. Ipak, uveren sam da do toga neće doći jer to ne odgovara nikome - zaključuje Janjić.

I dok niko od zvaničnika juče nije želeo da komentariše ova saznanja, bivši načelnik VBA Momir Stojanović ne isključuje mogućnost da Rusija u slučaju izbijanja novih sukoba na Kosovu stane uz Srbiju.

- Moguće je da postoji takva odluka i plan. Rusija je ojačala. Strateški i geopolitički je zainteresovana za Balkan. Ipak, treba biti oprezan i uraditi sve kako bi bilo kakvi sukobi bili izbegnuti, jer rat vodi u destabilizaciju i haos - ističe Stojanović.

Nervoza u Prištini

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić potvrđuje da je situacija na Kosovu zabrinjavajuća jer su tamošnji političari jako nervozni.

 

 

- Odnosi Srbije sa velikim silama, pa i Rusijom, jesu odlični. Zbog toga su u Prištini nervozni, jer uviđaju da Srbija sve više postaje faktor koji se pita i kojem se veruje. Da je situacija kao devedesetih godina, dosad bismo sigurno bili napadnuti. Dobri odnosi sa Rusijom igraju važnu ulogu, ali nisu presudni - zaključuje Dragišić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 7 godina

Ovaj britanac poziva Ove da 'čiste oružje'. A šta Mi srbadija da 'čistimo' kad nas Režim razoružava? Jedino možemo da se - čistimo klistirom. Da može svako da nas ....

Janko

pre 7 godina

Slazem se, samo si zaboravio da kazes koji je rezim u pitanju. Aktuelni sigurno nije.

XXL

pre 7 godina

Nisam zaboravio već me cenzurišu i ne dozvoljavaju da odgovorim da je novi Zakon o oružju i municiji stupio na snagu 04.03.2015.g. za vreme ove Izvršne vlasti ili Režima koji je izuzetno rigorozan i razoružavajući. Pozz.

samo napred

pre 7 godina

oruzije se nalazi u vojsci,izvoli se prijaviti u dobrovoljnu sluzbu!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Свака...Буржоаска демократија ( читај: Приватне својине..!) страховито се ... - боји НАОРУЖАНОГ НАРОДА...!! Зато нема: Народне Милиције - него полиција...! А уместо РЕДОВНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА - Професионалци..! Капирате...? Ризиковаћемо и ДРЖАВУ, само да опстане неприкосновена ПРИВАТНА СВОЈИНА...! Није важно ко је и како на власти у Србији... Само ако не оспорава тајкунску (читај: КРИМИНОГЕНИЗОВАНУ!) транзицију државне својине - у приватну...!! То Вам је Господо... - СУШТИНА...!

Comi

pre 7 godina

ako ce nam braca pomoci,ko onda moze protiv nas,Kosovo i Metohija ce biti ponovo nase,svi ko jedan i da vratimo nase sveto Decane i Pecku Patrijarsiju i Prizren,kad kucne cas treba svi ko jedan da krenemo i jednom va vjeki vjekov da to pocistimo dole,da budemo dostojni kao preci nasi slavni a ne da budemo misevi kako nas zele napraviti...verujte da ga drugacije necemo moci vratiti nego ratom i krvlju, kako nam je i uzeto, ne treba vise da gajimo lazne nade,zbijmo redove i kad vreme dodje da poletimo bez straha..

veliborxxl

pre 7 godina

Tako je... Ja sam iz Rep.Srpske i imam i posao i zdravu porodicu,egzistenciju u fullu.Ali ako krene na Kosovu,rado cu doci pomoci !!! Nepravedno su Srbi napadnuti i protjerani.A moj zivot nije nista preci od srpskog djeteta sa Kosova ...

Ljubo

pre 7 godina

Ima li kakvog oruzja protiv " crnih aktovki punih para " na koje Srbi nisu gadljivi vec decenijama ,koje im Siptari pod nos donose....

Lala iz Banata

pre 7 godina

...."Laki" je malo ... - "nervozan"....?! "Žulji" ga ... - "čvor" na kravati.... - Samo ga RAT spašava OPTUŽENIČKE KLUPE i BUKAGIJA, ... - za ubijanje srpskih zarobljenika i trgovinu ljudskim organima - mučki ubijanih zarobljenih vojnika.... A onda ni "sponzorima"... - neće biti lako...! Samo izazivanje rata sa Srbijom, i rat, ove gnusobe spasava... - "omče"... Zato im se ( i pored upozorenja!?) strašno... - "žuri".... I zato će i POKRENUTI RAT, jer ne smeju dozvoliti ( to oni smatraju...?!) ISTINI da iziđe na videlo...! To bi im bio... - kraj...

Milan Jankovic

pre 7 godina

I tako cemo da posaljemo vojsku na Kosovo i da drzimo u pokornosti 1 500 000 Siptara . Da hranimo njih i stotinak hiljada Srba. Deca vojnici ce svakodnevno da nam se vracaju odande u mrtvackim sanducima.. Onda cemo mi da proglasimo " za jednog Srbina sto Albanaca ". Na kraju ce svi Srbi da pobegnu sa Kosova a mi cemo se upitati " A zasto smo ginuli "

Putko Vladimirovič

pre 7 godina

I tako ti i Nataša Kandić, Sonja Biserko, Jelena Milić i ostali patkari imate sada priliku da opet žrtve proglasite krivcima. Naša vojska i mi treba da zaštitimo Sebe na severu naše južne pokrajine d ne budu pobijeni. Kapiši? Ili su Judini srebrnjaci jači?

marko

pre 7 godina

Pa nisu vam ovo 90te da radite sta hocete. Eto srece da je onda vladao Putin. Ali nikad nije kasno. Da je kojim slucajem Jelcin stao u odbranu SRJ i dan danas bi vladao. Njega su srusile strukture rusije koje se nisu slagale sa potezima natoa. I eto, da je nato onda bio zaustavljen, mozda ne bi bilo ni ukrajine ni gruzije ni cecenije. Strukture u rusiji su to videle ali jelcin nije ili nije hteo da vidi. Ako sud za ovk pocne da uklanja zlocince moze da se desi da nova vladajuca struktura kosova pridje srbiji mirnim putem. \n

bombona

pre 7 godina

Pa mi oruzije da vratimo Kosovo vec imamo ali nemamo da pobedimo Amerikance, jedino atomsku bombu da nam posalje.

Nikola

pre 7 godina

Jeli a kako misle da prelete Nato zemlje? Rumunija nema razloga da ih pusti fa prelete u Srbiju.

LAKI

pre 7 godina

Preko Bugarske. Kao sto se da primetiti Rusija je sve jaca u svetu, tako sada ima svog coveka na celu Bugarske, a pokusace da svoje ljude ojaca i u ostalim zemljama Balkana. U narodu u Srbiji i Republici Srpskoj zna da vec ima saveznika. Sada se bori da saveznike dobije i u Makedoniji i da skine Mila sa vlasti u CG. Kosovo amerikancima vise nije prioritet, pa me nebi cudilo da Putin i Trampa naprave trampu na Balkanu. Putinu Srbija (sa Kosovom), nezavisna RS, Makedonija i Crna Gora, a Trampu nesto drugo u svetu sto mu je vaznije.

Juznoprugas

pre 7 godina

Medjunarodnim vodama Jadrana preseku Boku Kotorsku i preko R.Srpske udju u Srbiju!Vecim transportnim avionima bez vojnih oznaka takodje mogu da slete u Srbiju.Ne verujem da ce Grcka i Italijanska vojska otvarati vatru na Ruskog Suhoja ili Miga-35 u preletu nad Jonskim i Jadranskim morem?Ako je ispod Ruska podmornica sa bojevim glavama!

banat1952

pre 7 godina

Ne pametuj, raketama nije potrebna dozvola za prelet.

sergej

pre 7 godina

Samo strpljenja vreme radi za nas oni nikad ne znaju šta ih čeka sutra bolje hladne glave razgovarati jer se sutra NATO može raspasti a Šiptarima odgovara rat bez obzira na žrtve to je infizija za opstanak NATOa.Samo se žestoko naoružati i u datom trenutku odraditi posao dok ne bude naš Skadar ne odustajati da oni mole za milost i tad se ne zaustavljati.Ali naj bolja opcija je mirna integracija. A tad će pobeći samo oni čije su ruke krvave.

Konstantin Kostjukov

pre 7 godina

@Nikola oni ce to iz svemira. Nemoj ovde da nam siris defetizam, vidis da samo sto nismo krenuli na Kosovo.\n

Lule

pre 7 godina

Ovolika halabuka oko Kosova nije zbog Kosova već skretanje pažnje sa nečeg mnogo težeg što može da usledi. Dešavanja u Bosni i namere Hrvatske-čitaj njemačke,su ozbiljne jer je cilj davno postavljen za 2000.godinu,izbijanje na Drinu,što je praktično urađeno ali nije overeno. Kosovo je naše to je tako i tačka.Borimo se za njega istinom i ljubavlju jer su one temelj pameti koja će sa patriotizmom KiM vratiti kući..Ovakvo kosovo ne treba ni Srbima ni Šiptarima ali Njemačkoj svakako odgovara...polako sada ne smemo sa KiM žuriti ali se moramo kretati napred,korak po korak do cilja...Ako je nešto što je uradila Hrvatska, za međunarodnu zajednicu bilo legitimno što ne bi bilo i za Srbiju....AH što ne bi moglo...

ZN

pre 7 godina

Baš me interesuje kako bi ruski avioni doleteli do Srbije preko teritorije koju kontroliše NATO? pa oni su 1999 napustili aerodrom u Prištini jer im nisu dozvolile prelet preko njihove teritorije zemlje koje tada čak i nisu bile u NATO-u.

igor

pre 7 godina

bugarska ce morati da ih pusti ili morem pa cg koju nece mnogo ni pitati uostalom kosovo nam nece osvajati rusi vec mi sami a rusi samo neka sprece spoljno mesanje i nama dosta!

gago

pre 7 godina

Onda je Rusija bila na kolenima sto sada nije slucaj!

novica

pre 7 godina

Ko njih pita više....da neće da im obore avione **????? Druga se pesma danas peva........a sutra.....biće još glasnija....

Stanislav Binjicki

pre 7 godina

@ZN 1999 je daleko iza nas. Rusija je sada mocna zemlja i Vladimir Vladimirovic nece birati sredstva kada bude trebalo da pomogne nasem premijeru koga izuzetno ceni kao coveka kome je Rusija na prvom mestu. To sto on u svojim izjavama propagira EU i zapad to je samo za javnost. On je ruski covek 100%. Ne treba vetovati u privide. Briselski sporazum je potpisan i tamo se srbima garantuju sva prava, iza njega stoji premijer a poznato je da on sva svoja obecanja ispunjava uvek.\n

Vlad

pre 7 godina

Rusija..draga dobra zemlja..slaveni kao i mi..i sad pazi ovo..Georgia, Sirija, Armenija, Kirgistan..sve tinja i ratno stanje je..a tek Ukrajina..Cecenija..i samo Rusima sad treba i Kosovo..otvara se i na sjeveru evrope potencijalni sukob..i sad ti vodi rat i pobjedi...nemate sanse i niko nece pomoc ni vama ni nama..i opet ce narod stradat..ni za sto

rade

pre 7 godina

Daj bože da je tako, ali ja mislim da tu više ima one narodne -babi se snilo ono što joj milo-.

Zoran

pre 6 godina

Doce vreme Kosovo i Metohija ce biti opet nase samo onda kad se srbi pokaju i okrenu Bogu svome i veri svojoj.A koliko ja vidim to vreme uskoro dolazi.Samo u Boga da se uzdamo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija