• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2017

17:30

DAČIĆ SA KONSULTATOM SVETSKE BANKE AJSAKSOM: Zahvalni smo na podršci Srbiji!

Politika

DAČIĆ SA KONSULTATOM SVETSKE BANKE AJSAKSOM: Zahvalni smo na podršci Srbiji!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa konsultantom Svetske banke Vilijamom Ajsaksom o podršci ove finansijske institucije Vladi Srbije u sprovođenju vladinog programa definisanih prioritetnih ciljeva

Ministar je, saopšteno je iz tog resora, izrazio zahvalnost Svetskoj banci što se uključila i podržala napore vlade da formuliše i usvoji Akcioni plan za sprovođenje Programa vlade, na principu tzv. upravljanja zasnovanog na očekivanim rezultatima.

Podseća se da je Akcioni plan je usvojen 17. novembra 2016, kada je, uz podršku Svetske banke, primenjen nov pristup u njegovom sprovođenju.

Na taj način, kako se navodi, vladi he biti omogućeno da na sistematski način i jednostavnije prati sve aktivnosti u cilju ostvarenja rezultata u definisanim periodima, da utvrdi eventualne unutrašnje i spoljne rizike u sprovođenju prioriteta i očekivane efekte na građane.

Ministar Dačić je sagovornike upoznao sa aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova na ključnim prioritetima vlade, naročito u jačanju ekonomske povezanosti sa svetom, tj. jačanju ekonomske diplomatije, kroz popravljanje spoljnotrgovinskih performansi Srbije, koristeći sinergetski efekat spoljnopolitičkih i spoljnoekonomskih akcija Ministarstva spoljnih poslova i drugih nadležnih resora.

Podsetio je da Ministarstvo već radi na izmenama Zakona o spoljnim poslovima koji će obuhvatiti buduću nadležnost resora spoljnih poslova u upućivanju ekonomskih diplomata u inostranstvo i stalni rad na privlačenju stranih investicija i trgovinskih partnera. Sa drugim resorima u Vladi i Privrednom komorom Srbije se zajednički radi na akcionom planu jačanja izvoza.

- Povećanje izvoza i porast stranih investicija u Srbiji je od vitalnog interesa zemle i jedan od osnovnih zadataka diplomatske mreže - naglašava se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija