• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

08.02.2017

23:35

TOMISLAV NIKOLIĆ: Iznose najodvratnije laži o meni, očigledno da smetam nekima sa Zapada!

Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ: Iznose najodvratnije laži o meni, očigledno da smetam nekima sa Zapada!

Podeli vest

Prema pisanju medija u Srbiji, onih koji su pod uticajem ili su u vlasništvu nekih sa Zapada, postaje očigledno da im smetam da u Srbiji urade sve što žele, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić

On je na taj način komentarisao medijske navode da je tražio ambasadorsko mesto u Moskvi i poziciju predsednika Skupštine za sina Radomira, kao uslov da odustane od kandidature za novi mandat.

- Sada sam i politički trgovac, za sebe tražim ambasadorsko mesto, a za Radomira, koji uopšte nije poslanik, funkciju predsednika parlamenta- rekao je Nikolić za "Novosti".

- Očekujem do iduće nedelje još ovakvih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih- kaže Nikolić.

Tanjug



Prema istraživanju agencije Medijum Galup u koje su "Novosti" imale uvid, Nikolić bi uz podršku cele vladajuće koalicije do pobede mogao i u prvom krugu sa 50,2 odsto glasova. U tom slučaju, drugo mesto bi pripalo Vuku Jeremiću, sa 14,2 odsto, dok bi treći bio Vojislav Šešelj sa 10,1 odsto glasova. Saša Janković bi imao 7,2, a Boško Obradović 6,2 procenata glasova.

Kad bi se Nikolić kandidovao samostalno, bez podrške naprednjaka osvojio bi 37,2 odsto, dok bi ostali kandidati imali nešto bolji rezultat nego u prvom slučaju.

Tanjug

Na listi ponuđenih kandidata u ovom slučaju nije bilo Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Prema Galupu, za Nikolića bi, ako bi iza njega stao samo SNS glasalo 43,6 odsto birača. Oko 67 odsto ispitanika koji su se deklarisali kao pristalice SNS smatra da bi Vučić trebalo da podrži Nikolića, dok je protiv toga 7,9 procenata.

Ukoliko bi došlo do drugog kruga, Nikolić bi, prema istraživanju Galupa, odneo pobedu bez obzira na to ko mu je protivkandidat. U slučaju da to bude Jeremić, rezultat bi bio 58 prema 42 procenta u korist aktuelnog predsednika. Veća razlika bila bi u duelu sa Sašom Jankovićem (66:34), dok bi Šešelja pobedio sa 69:31.

Tanjug



Pobeda aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića na predstojećim izborima izvesna je samo ukoliko ga podrže stranke vladajuće koalicije, izjavio je u utorak direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević.

- Nikolić bi kao kandidat SNS bio jak, a kada bi bio kandidat vladajuce koalicije, što je izgleda teško, bio bi veoma jak- rekao je Bogosavljević za Srpski telegraf.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksa

pre 7 godina

Nema od ovoga ništa, Toma kao kandidat gubi sigurno izbore.

banat1952

pre 7 godina

Izgleda da si ti najpametniji u Srbiji, sto se i ti ne kandidujes.

asid

pre 7 godina

Tomo će na predstojećim predsedničkim izborima pobediti u prvom krugu sa više od pedeset posto glasova izašlih na izbore naravno uz podršku Vučića i SNS-a a Vučić i SNS će na parlamentarnim izborima u isto vreme ostvariti dosad najveću pobedu tako da će oni koji su na silu ugurani u Skupštinu Srbije na prethodnim izborima ostati izvan nje!

NARAVNO

pre 7 godina

Srbi ce glasati za Tomislava Nikolica a onih 30% neka se istale manjine sa okupatorskim kandidatima.

Milan Jankovic

pre 7 godina

Pa neka Tomislav Nikolic vidi kako izgleda kad njegovi protivnici govore istim jezikom kao sto SNS i on govore o njima..

Prezident

pre 7 godina

Николић нема конкуренцију јер је под број један: Србенда из Шумадије, под број два: има подршку Владимира Путина и под три хоће га народ, душмани попут ЗМИЈАловићке нека пукну.

verica

pre 7 godina

A osim toga Toma je jedini predsednik SVIH gradjana kojeg smo imali. U prvom mandatu je delovao iskljucivo u okvirima svojih ovlascenja, nije se bavio kadriranjem, niti se uplitao u rad vlade. A nije ni lobirao za stranku koja ga je predlozila. A za sve ostale kandidate se nista od navedenog ne bi moglo reci.

vlada

pre 7 godina

U ovom vremenu, boljeg Predsednika - nemamo! Gosp. Nikoliću, ne obazirite se na "lupetanja" i laži, ne obazirite se primitivizam i provokacije, ne obazirite se na njihov nivo, koji ste i zasluženo pobedili 2012. godine! To srpski narod od vas očekuje! Šljam će ostati ŠLJAM, a tu je i medicina nemoćna!

Sargarepac

pre 7 godina

A koga drugog za predsednika? Ajde prst na celo? Jankovica? Ja ne znam ko bi za njega glasao, cak nije ni u mislima. Jeremic? Za njega ce ovi otpadnici Srbije kojih je malo...Seki, ne zna se sta mu je u planu jos uvek...ostaje Nikolic koji je koliko toliko bezazlen i radi posao koliko toliko dobro...\n

loza

pre 7 godina

Tomo, imaš moju podršku i podršku moje porodice i prijatelja. Kada pobediš nikoga ne slušaj sklopi čvrst pakt sa Rusijom i ispuni želju svakog Srbina

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17