• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2017

08:40

STEFANOVIĆ: U Jajincima nije bilo eksplozije, zapalila se instalacija!

Politika

STEFANOVIĆ: U Jajincima nije bilo eksplozije, zapalila se instalacija!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u toku istraga o eksploziji automobila u pokretu do koje je došlo u sredu na Voždovcu, istakavši da u drugom incidentu, koji se istog dana dogodio u Jajincima, nije bilo eksplozije već se kombi zapalio zbog neispravnih instalacija

On je, gostujući na RTS-u, apelovao na učesnike javnog života - medije i javne ličnosti - da ne šire lažne informacije i da ne plaše ljude zarad senzacionalizma.

Govoreći o slučaju automobila koji je juče pre podne eksplodirao u pokretu na uglu ulica Jovana Bjelića i Zaplanjske na Voždovcu, ministar je rekao da se radi na rasvetljavanju tog događaja i da očekuje od beogradske policije da dođe do rezultata.

- Niko od nas nije srećan što se ovo dogodilo, i radimo intenzivno da ustanovimo ko su lica koja stoje iza ovog napada - istakao je on.

Kako je naveo, policija ima određena saznanja, koja se vezuju za prethodni period, o povređenom iz tog vozila, a koji je bio dovođen u vezu na narkotrafikingom u 2004, 2005. i 2006. godini.

Upitan da li postoji veza između tog incidenta i ubistva koje se nedavno dogodilo u Beogradu na tramvajskim šinama, Stefanović kaže da, osim sumnje da su oba dela vezana na nakrotrafiking, nema druge indicije da su ta dva dela povezana.

- Ali je dobro što je policija brzo uradila svoj posao... Počinioci tog prvog dela su uhapšeni, pronađen je osumnjičeni koji je predat tužilaštvu - rekao je ministar.

Osvrnuvši se na još jedan incident koji se juče dogodio, kada se zapalio kombi u Jajincima nakon čega su mnogi portali sa spektakularnim naslovima izvestili da se radi o podmetnutoj bombi, Stefanović je naglasio da se ne radi ni o kakvoj eksploziji i da je to bila potpuno lažna vest s pokušajem da se napravi "velika priča".

- Dostavno vozilo jedne cvećare se zapalilo zbog loših instalacija. Ljudi su pozvali vatrogasce, koji su ugasili vozilo. Nikakvih detonacija ni eksplozije nije bilo - objasnio je on, apelujući da se ne stvara atmosfera haosa i straha jer, kako ističe, za tim nema potrebe.

Policija, ukazuje Stefanović, radi svoj posao, i "dobro je kada pokazujete da ste sve sposobniji da se sa tim uhvatite u koštac i identifikujete nosioce organizovanog kriminala kao što to Srbija radi".

- Građani Srbije imaju policiju koja hoće da se bori za njih, za bezbednost i sigurnost, zajedno sa tužilaštvima - poručio je ministar, istakavši da je Srbija potpuno stabilna i bezbedna što, kako kaže, smatraju i stranci koji dođu u našu zemlju.

Stefanović napominje da se ne može sprečiti izvršenje svakog krivičnog dela, ne samo u našoj zemlji, već bilo gde, ali ukazuje da Srbija ima značajno povoljnije statistike u odnosu na većinu zemalja zapadne Evrope.

- Nije to uteha, ne kažem da je dobro kad se desi bilo koje ubistvo, ali ne može da se spreči ni u Švedskoj, ni u Americi ni u Rusiji. Važno je zato da pokažete efikasnost u gonjenju počinilaca dela. I da pokažete da nema zaštićenih niti onih koji mogu da se izvuku - zaključio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija