• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

09.02.2017

21:36

PUTIN ZAPRETIO, NATO ODBIJ OD SRBIJE I CRNE GORE: Predsednik Rusije se oštro protivi daljem širenju zločinačkog pakta!

Politika

PUTIN ZAPRETIO, NATO ODBIJ OD SRBIJE I CRNE GORE: Predsednik Rusije se oštro protivi daljem širenju zločinačkog pakta!

Podeli vest

Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, poručio da se Rusija najoštrije protivi daljem širenju zločinačkog NATO pakta... Moskva odlučna da "odbrani" Crnu Goru!

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin najoštrije je juče zapretio zločinačkom NATO paktu da odmah prestane silom da u svoj savez uvlači Srbiju i Crnu Goru!

Dimitrij Peskov, lični pres-sekretar šefa ruske države, istakao je da se zvanična Moskva "negativno odnosi" prema mogućem nastavku širenja zapadne vojne alijanse na istok Evrope.

Peskov je ovo izjavio neposredno pošto se u zapadnim medijima pojavila informacija da Majkl Fin, savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, ubeđuje američkog predsednika da podrži ubrzani ulazak Crne Gore u NATO pakt!

Zapadni pritisak

Komentarišući sve jače pritiske NATO na Podgoricu da se priključi savezu, ali i spekulacije da će odmah posle toga taj pritisak biti usmeren i na Beograd, Peskov je poručio da je to neprihvatljivo.

 

 

- Rusija se negativno odnosi prema mogućem nastavku širenja NATO na istok Evrope. Ako izvedemo zaključak iz nekih ranijih saopštenja i izjava, podvlačim da je odnos Moskve prema daljoj ekspanziji NATO dobro poznat: Mi smo protiv! - podvukao je Peskov.

Strateški interes na Jadranskom moru
Rusiji ne odgovara Crna Gora u NATO jer time zaokružuje prisustvo na Jadranu i onemogućava joj baze u bilo kom delu Jadranskog mora
Orhan Dragaš, Institut za međunarodnu bezbednost

Kako saznajemo, osim zvanične poruke, Putinovi najbliži saradnici su neformalnim diplomatskim kanalima preneli zvaničnicima u Briselu da se "najodlučnije protive nasilnom širenju NATO", koje može izazvati nove sukobe u regionu.

- Posebno su istakli da neće tolerisati bilo kakav pritisak na Srbiju, koju Putin lično smatra za "poslednjeg saveznika na Balkanu". Upozorili su i na to da bi dalje guranje Crne Gore u NATO, uprkos protivljenju većine naroda u toj državi, moglo izazvati ozbiljne sukobe i nesagledive posledice u regionu... - potvrđuje naš sagovornik, diplomata jako blizak ruskoj administraciji.

Komentarišući ove navode, direktor Instituta za međunarodnu bezbednost Orhan Dragaš smatra da Rusija neće moći da spreči ulazak Crne Gore u NATO osim ako to ne bude deo dogovora Trampa i Putina.

 

 

- Proces pridruživanja Crne Gore je u završnoj fazi. Razlog zašto dosad nije primljena u NATO jesu američki predsednički izbori. Rusiji svakako to ne odgovara jer time NATO zaokružuje svoje prisustvo na Jadranu i onemogućava Moskvi da ima baze u bilo kom delu Jadranskog mora... - naglašava Dragaš.

Trampova revolucija

Na drugoj strani, međutim, Marija Đorić iz Instituta za političke studije ocenjuje da Trampova pobeda u SAD iz korena menja stvari, pa i odnos NATO prema Crnoj Gori.

- Crvena linija za rusko-američke odnose jeste postavljanje protivraketnog štita u Poljskoj. NATO, međutim, želi da se proširi i na Balkanu, što sada podrazumeva priključenje Crne Gore... Moramo imati u vidu da će se sada mnogo toga menjati jer se Tramp zalaže za politiku izolacionizma, koja podrazumeva da će se Amerika okrenuti svojim problemima. Balkan više neće biti u prvom planu... - zaključuje Đorićeva.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mig29

pre 7 godina

Путине дођи у братску Србију да заведеш мало реда, кад тебе виде, Шиптари ће сами да се разбеже. НАТО у блато.

izi

pre 7 godina

Kada je sredjivao referendum u crnoj gori sa kostunicom onda je bilo ok

vv

pre 7 godina

Mi treba da sledimo put najhrabrijih srba medju nama tjs crnogorcima ka nato . pa ako najhrabriji od nas idu tamo sta cekamo mi ??

skopje

pre 7 godina

moj pokojni deda je rekao tesko onome koga rus brani ali najteze onome koga amerianac ga hrani

Lala iz Banata

pre 7 godina

Схватите већ једном...Поларизација пред Армагедон се врши...Други Долазак Христов - за спас човечанства је...- НЕМИНОВНОСТ...!! Хоћете ли уз Христа - Спаса или ћете уз Луцифера ( НАТО ) одлучите ... - сами...најбоље тако... После Његовог Другог доласка...И страшног Суда...Бићете СПРЖЕНИ ОГЊЕМ СВЕТИМ... тако рече Јован и записа... Читајте ОТКРОВЕЊЕ...Последњи час је да се сами определите...Ја само опомињем...! Ко не буде уз ПРАВОСЛАВНИ КРСТ биће избрисан из Историје која почиње после тога...Бог Вам је дао наду...Сами идете својим путем...који ате изабрали !! Кајања... - после неће бити ! Неће бити времена..?! Молим се браћо за вас...! Али, ако Ви нећете уз Христа...?! Нек Вам је Богом просто...Збогом браћо драга, ...Не видели се више НИКАДА. Неће ме гристи савест...Био је Ваш избор...!

Jox

pre 7 godina

Mene brine sto takva izjava kao tvoja ima vise pluseva nego minusa. Lako je sa tobom, postoje institucije tipa Toponica. Sta raditi sa ovima koji slede tvoje ideje, ah da to su penzioneri, poumirace dok im odneses lek.

Maxsy

pre 7 godina

Bravo Brate tvoje reci su ISTINA.... Jedini ispravan odgovor. Ljepi pozdrav i nek je Bog stobom,i SA svim dobrim ljudima...

zabac

pre 7 godina

srbija nije sirija a da su bili prijatelji istinski zasto 89g od cuvenoh govora slobodana pa na dalje nisu stali iza zemlje srbije?da imamo naftu i gas dosli bi i to bi nam oteli kao zalog zastite.

HRVAT

pre 7 godina

jadni srbi i crnogorci..morace da budu u savezu sa Ustasama...a sto je najgore za njih osvanuo je Stepinac u Osijeku\n

Sredoje

pre 7 godina

@Zoran kako ti ne vidis da Putin preti NATO u?! Ne vidis jer gledas kroz zute naocare. Valjda premijer zna bolje od tebe da je Putin prijatelj Srbije.\n

zoran miljkovic

pre 7 godina

Добар овај лала,па из баната,велики умник,много памети у свакој реченици,какав је он мени брат,за кога он наводно оволико брине, за своје дупе,јер да нешто вреди потписао би се,само издајник се крије у псеудониму,нека он брине своју бригу,ми ИДЕМО НА ЗАПАД,јебе се нама за мишљерње појединих лала,јер из НАТОа се брани Косово, овако је радио и Милошевић и видели смо докле стигосмо.Сада опет само кукамо,где је Русија, само кука као и ми и виче НЕПРАВДА.

damir

pre 7 godina

Ko je šta izjavio..Putin ili Peskov...svejedno bilo koji ali nije upotrijebio riječ zločinački. Ispirate mozak vlastitom narodu. Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin najoštrije je juče zapretio zločinačkom NATO paktu da odmah prestane silom da u svoj savez uvlači Srbiju i Crnu Goru! Dimitrij Peskov, lični pres-sekretar šefa ruske države, istakao je da se zvanična Moskva "negativno odnosi" prema mogućem nastavku širenja zapadne vojne alijanse na istok Evrope.

SARA

pre 7 godina

MI SRBI NIKADA U NATO A MILOGORCI???????. JADNI MORAJU A BOLJE NE. \n

murat

pre 7 godina

gluposti. Rusija je daleko ali Srbija je blizu.Sa crnom gorom, koja je crnja no ikad, u nato i okruzena nato zemljama sankcije protiv srbije bile bi pogubne.jedini izlaz je na CG i prilaz ruskim brodovima koji bi mozda pomogli.Znaci CG sece noge i ruke srbiji, a mozda i glavu.Sta ce CG nato? on treba samo milu da sacuva vlast i bogatstvo.Ali cg vladaju isis i ustase.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija