• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ruskarec.ru

10.02.2017

13:58

ŽELEZNJAK: Vlasti Crne Gore obuzima panika i strah od sopstvenog naroda!

Politika

ŽELEZNJAK: Vlasti Crne Gore obuzima panika i strah od sopstvenog naroda!

Podeli vest

Političke represije kojima su sada u Crnoj Gori izloženi aktivisti Demokratskog fronta izazivaju revolt i pokazuju da pojedine crnogorske partijske rukovodioce obuzimaju panika i strah od naroda zbog politike koju sprovode. To je izjavio Sergej Železnjak, zamenik sekretara Generalnog saveta stranke "Jedinstvena Rusija" i član Komiteta Državne dume za međunarodna pitanja, u vezi sa hapšenjem crnogorskog aktiviste Mihaila Čađenovića i držanjem u zatvoru ranije uhapšenog Nikole Bajčetića

- U vezi sa novim dramatičnim događajima u Crnoj Gori želim da izrazim našu solidarnost i moralnu podršku Mihailu Čađenoviću i Nikoli Bajčetiću, kao i njihovim porodicama i istomišljenicima iz Demokratskog fronta, a takođe svim slobodoljubivim građanima Crne Gore revoltiranim despotizmom vlasti prema onima koji se zalažu za ustavom garantovana prava i demokratske slobode svojih sugrađana - rekao je Železnjak za portal ruskarec.ru.

Član Komiteta Državne dume za međunarodna pitanja skreće pažnju na to da su pojedini crnogorski rukovodioci dugi niz godina cinično koristili i čak pokušavali da prodube rusko-američke nesuglasice u cilju zadovoljavanja svojih vlastoljubivih ambicija, zasnovanih na gušenju demokratije, korupciji i kriminalu.

- Prethodna američka administracija Baraka Obame faktički je išla u korak sa pojedinim prepredenim crnogorskim političarima, zatvarajući oči na mnogobrojne činjenice flagrantnog kršenja demokratskih prava i sloboda u Crnoj Gori. O tome upečatljivo svedoče otvoreni izveštaji koje su Komitetu Senata SAD za međunarodna pitanja 14. septembra 2016. godine podneli Hojt Ji iz Stejt departmenta i Majkl Karpenter iz američkog Ministarstva odbrane. U dokumentu nijedan redak nije posvećen nasilnom gušenju građanskih protesta u jesen 2015. godine, uopšte se ne pominju mnogobrojna korupcionaška i krivična dela, između ostalih i ona za koja postoji odluka Vrhovnog kasacionog suda Italije, gde figuriraju crnogorski rukovodioci i njihovo najbliže okruženje, i ništa ne piše o političkoj korupciji koja cveta u Crnoj Gori i o očiglednom neskladu između raspoloženja crnogorskih građana i ličnih ambicija njihovih rukovodilaca koji nasilno uvlače Crnu Goru u NATO kako bi opravdali sopstvene neuspehe - naglasio je Železnjak.

 

 

- Oslanjajući se na podršku većine crnogorskog naroda Demokratski front se junački bori za održavanje Narodnog referenduma o članstvu Crne Gore u NATO. Lideri Demokratskog fronta ulažu velike napore da istina o stvarnom stanju u Crnoj Gori stigne do širokih društvenih krugova i rukovodećih političara Ruske Federacije, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Ujedno se Demokratski front otvoreno i javno zalaže za uspostavljanje neposrednog i konstruktivnog rusko-američkog političkog dijaloga u vezi sa rešavanjem kriznih pitanja u Crnoj Gori i na čitavom Balkanu. U kontekstu tih inicijativa kao gruba laž se mogu okarakterisati optužbe upućene Demokratskom frontu za delovanje koje se tobože kosi sa nacionalnim interesima. Te optužbe upućuju ljudi koji su putem intriga i nasilja dugi niz godina autoritarno vladali i pokušavali da trguju crnogorskim nacionalnim suverenitetom, licemerno tretirajući taj svoj biznis kao „evropsku i evroatlantsku budućnost Crne Gore. Težnjom da se opravda fijasko sopstvene politike mogu se objasniti i apsurdne i neumesne optužbe protiv Rusije koje danas čujemo od pojedinih crnogorskih rukovodilaca koji se ponizno ulaguju NATO - istakao je ruski parlamentarac.

- Mi na primeru izbora u SAD i izbornih procesa u Evropi vidimo da lideri patriotskih snaga i pored svih provokacija i pokušaja diskreditacije dobijaju sve veću podršku. Demokratskom frontu i svim njegovim političkim partnerima i istomišljenicima želim da hrabro prebrode pokušaje vršenja pritisaka i zastrašivanja od strane onih koji se protive organizovanju mirnog i bezopasnog Narodnog referenduma o pitanju članstva u NATO. Takođe im želim uspeha na predstojećim izborima u Nikšiću 12. marta. Uveren sam da će narod Crne Gore moći samostalno da odredi svoju budućnost i da će svi poštovati taj slobodni izbor našeg bratskog crnogorskog naroda - zaključio je zamenik sekretara Generalnog saveta stranke „Jedinstvena Rusija“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Milo je dzukac koji je zagorcavao zivot srbima zadnjih 15 godina.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija