• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2017

23:12

NALJUTIO SE PLENKOVIĆ: Zbog bezobraznih izjava iz Srbije, nećemo žuriti sa susretom na najvišem nivou!

Politika

NALJUTIO SE PLENKOVIĆ: Zbog bezobraznih izjava iz Srbije, nećemo žuriti sa susretom na najvišem nivou!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je izjavio da u Hrvatskoj "neće proći" pojedine izjave iz Srbije, za koje rekao da su "čak bezobraznog karaktera", kao i da postoje razni kanali komunikacije sa Srbijom, ali nema žurbe za "susret na najvišem nivou"

Hina navodi da je "novinare zanimao stav Hrvatske o odnosima sa Srbijom pošto je potpredsednik vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir proteklog vikenda odbio planirani bilateralni sastanak sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem jer je on ''blaženog Alojzija Stepinca'' nazvao ratnim zločincem".

- Pre svega vodićemo računa o hrvatskim nacionalnim interesima, o poštovanju između dveju država i nećemo dopustiti nikakve izjave koje su, rekao bih, čak bezobraznog karaktera i mislim da je kolega Štir ispravno komentarisao. Za dijalog postoje različiti kanali, a dirati u neke teme na ovaj način za Hrvatsku neće proći- rekao je Plenković.

Hina dalje navodi da je hrvatski premijer novinarima "objasnio koji su to kanali".

- Imate ih koliko god želite - diplomatske komunikacije, političke komunikacije pa do susreta na najvišem nivou, kad za njih dođe vreme i kad to bude zrelo. Procenićemo. Nema nikakve žurbe- zaključio je Plenković.

DAČIĆ ODGOVORIO USTAŠI ŠTIRU: Baš smo se potresli što Hrvatska neće da razgovara s nama!

Hrvatska agencija podseća da je "Štir ranije danas rekao da Hrvatska i dalje želi da razvija odnose sa Srbijom i važno je da održi kanal komunikacije sa Beogradom, ali se to ne može ostvariti sa srpskim šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Potpredsednik Vlade Srbije i Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkazao je danas učešće na predstojećem neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova učesnika Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji će biti održan 3. marta u Zagrebu.

VULIN ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU ŠTIRU: Sad znamo šta misle ustaški sinovi, EU da spreči povratak fašizma!

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu aktuelnog predsedavajućeg Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir uputio je poziv ministru Dačiću za učešće na tom sastanku.

- Imajući u vidu poslednja javna istupanja ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davora Štira, koja odudaraju od osnovnih principa poštovanja dobrosusedskih odnosa i promocije regionalne saradnje i koja narušavaju dostignuti nivo poverenja i razumevanja temeljnih vrednosti saradnje i poštovanja nacionalnog integriteta, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otkazao je učešće na predstojećem sastanku u Zagrebu- saopšteno je iz tog resora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draza

pre 7 godina

Pa nema covek vremena,kad bude imao razgovarace!

Levcanin

pre 7 godina

Naravno da nema vremena ,podize spomenike i table Ustaske.

Srb

pre 7 godina

Дачић се наивно затрчао усташама, види се да их не познаје. Хрватска почива на мржњи према Србима, Срби су по њима, нижа бића којима треба напакостити, а Немачка је ту за њих да их покрива, Срби ко Срби наивни и глупи кад добију шамар они окрену други образ и тако поглавље по поглавље док не останемо без главе.

nati

pre 7 godina

Zar hrvati nisu videli kako Austrija reaguje na provokaciju nacizma, pa uhapsili coveka koji se samo obukao tako, da lici na Hitlera a oni proglasavaju za svece svoje naciste i nije im sramota.\n

domacin

pre 7 godina

E, bes bre EU,izbacite hrvatske firme iz Srbije ,i uvedimo im i mi sankcije.A njihove cigarete povecati na nivoucena EU.Zastitimo nasu duvansku industriju

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija