• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2017

22:43

VUČIĆ NA RTS: Vrlo je teško da Siniša Mali ostane na mestu gradonačelnika!

Politika

VUČIĆ NA RTS: Vrlo je teško da Siniša Mali ostane na mestu gradonačelnika!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na RTS da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali snositi političke posledice zbog rušenja u Savamali... Komentarišući odluku Predsedništva SNS da upravo on bude kandidat za predsednika, Vučić je istakao da se nada da će nastaviti da sarađuje sa aktuelnim šefom države Tomislavom Nikolićem

Ovo su ključne Vučićeve poruke građanima Srbije:

- Kandidovao sam se za predsednika Srbije kako bismo sačuvali stabilnost i sprečili one koji su zemlju doveli do bankrotstva da se vrate na vlast.

- Nadam se nastavku saradnje sa Tomislavom Nikolićem, ukoliko to on bude želeo. Mnogi se nadaju nejedinstvu unutar SNS, ali do toga neće doći.

- Ako budem izabran za predsednika Srbije, žestoko ću kontrolisati vladu, ali ću im i pomoći u najtežim trenucima za zemlju.

- Ako izbubim na predsedničkim izborima, naravno da neću biti premijer.

- Neću se kandidovati za predsednika SNS.

- Ne mogu da isključim mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

- Zna se ko pravi prljave spotove, i zna se ko vodi prljavu kampanju, zna se ko prekida tribine. Mi kampanju nismo počeli. Kampanju vode dosovski kandidati, a to po zakonu nemaju pravo.

- Siniša Mali je mnogo uradio za Beograd, gotovo kao Branko Pešić, ali njegova pozicija zbog rušenja u Savamali nije održiva i on će snositi političke posledice.

- Oni koji su politički zloupotrebili bivšu suprugu Siniše Malog nisu ljudi.

- Nisam srećan zbog toga što je Zlatibor Lončar slikan sa kriminalcima.

- Srbijom više ne upravljaju tajkuni i protiv njih se vode postupci pred sudovima.

- Do kraja godine obezbedićemo koncesiju za aerodrom.

- Povećanje plate i penzija biće 'zdravo', da ne ugrožava budžet.

***

Ovako je tekao intervju sa Aleksandrom Vučićem:

Uz opasku da je pitanje predsedničkih izbora važno pitanje, Vučić je na samom početku gostovanja na RTS rekao:

- Svi oni koji su razarali ekonomske temelje Srbije i doveli nas do ivice bankrotstva, odjednom bi hteli da se vrate na vlast i vrate Srbiju na ivicu propasti - rekao je na početku obraćanja Vučić.

 

 

Vučić je rekao da voli da radi posao premijera, i potom je krenuo u analizu rezultata vlade u prethodnom periodu.

- Ono što je danas urađeno je samo predlog, o kome će se odlučiti na sednici Glavnog odbora. Suština je u tome da je ovo pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije. To nije pitanje kompetencija, ili činjenice da volite svoj posao. Tri godine koliko sam predsednik vlade smo postigli značajne rezultate, a poslednjih nekoliko meseci ste mogli da vidite da svi oni koji su nas doveli do ivice bakrotstva i učestvovali u pljačkaškim privatizacijama žele da ponovo vrate Srbiju na ivicu provalije posle teških reformi koje priznaje ceo svet - rekao je Vučić.

printscreen

On je naglasio da se nada nastavku saradnje sa aktuelnim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ukoliko to Nikolić bude želeo.

Neću se kandidovati za predsednika SNS

- Neću se kandidovati za predsednika SNS na sledećoj skupštini stranke ukoliko budem izabran za šefa države - istakao je Vučić.

On je poručio da će premijerski posao obavljati do dana raspisivanja izbora za predsednika Srbije. 

- Neću biti u kampanji dok budem obavljao taj posao - rekao je Vučić gostujući na RTS.

- Nemojte da se nadate tome da ćete da pravite nejedinstvo u SNS - poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o tome kakva je dalja sudbina Tomislava Nikolića, Vučić je odgovorio:

- Mnogo volim Tomislava Nikolića, ali najviše volim Srbiju - naveo je Vučić.

On je objasnio da je kandidaturu prihvatio jer misli da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju.

Ukoliko bih postao predsednik, pokušao bih da radim ono što je radio Nikolić, dodao je Vučić i objasnio:

- E samo što bih, ako budem izabran, žestoko kontrolisao vladu, ali bi vodio računa da im budem od pomoći u najtežim trenucima, kako je to radio Tomislav Nikolić - rekao je Vučić.

 

Vučić nije želeo da govori o tome koga bi voleo da vidi na premijerskom mestu, ukoliko on bude izabran za predsednika Srbije.

On je kategorički odbio mogućnost da ostane premijer Srbije, ukoliko eventualno izgubi na predsedničkim izborima.

- Naravno da to nije moguće - precizirao je Vučić.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje, Vučić je rekao:

- Zna se ko pravi prljave spotove, i zna se ko vodi prljavu kampanju, zna se ko prekida tribine. Mi kampanju nismo počeli. Kampanju vode dosovski kandidati, a to po zakonu nemaju pravo - poručio je Vučić dodajući da dosovske kandidate niko ne pita i odakle im pare.

 

 

- Znam da nas čeka teška borba, jer su dosovski kandidati već potrošili milione evra, ali mi ćemo da se borimo istinom i radom - naglasio je Vučić.

screenshot RTS

On je naveo da ne može da isključi mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora.

On je dodao da time ne može sada da se bavi, ali da bi to pitanje "vrlo brzo moralo da se rešava".
 

 

Upitan zašto bi parlamentarni izbori bili raspisani, ako u parlamentu postoji stabilna većina, Vučić je rekao da se to ne zna, te da postoje i oni koji ni na jednim izborima nisu učestvovali, pa su počeli da kupuju poslanike u parlamentu. 

Kada je reč o borbi protiv korupcije, Vučić je naveo da se vode postupci protiv nekadašnjih političara i tajkuna, da su oni u različitoj fazi, ali da je najvažnije da niko od tajkuna više ne upravlja Srbijom.

Nisam srećan zbog slika sa Lončarem

Vučić izjavio je večeras da da nije srećan zbog toga što je Zlatibor Lončar slikan sa nekim kriminalcima, protiv koga se, kaže, vodi hajka, ali i da niko izgleda nije saznao ko je 45 minuta pre toga bio sa istim tim ljudima u kafiću. 

Vučić je rekao da postoje i takve fotografije, ali da neće da ruši deci iluzije o njihovim roditeljima:

- A, reč je o nekom mnogo važnijem od Lončara - rekao je premijer.


- Svi su u ozbiljnim problemima, ali ono što je mnogo važnije jeste da niko od njih više ne upravlja Srbijom - rekao je Vučić.

On je dodao da od 24 sporne privatizacije u šest predmeta tužilaštvo nije moglo da napravi slučaj, dok se u ostalima vode postupci, a da su negde donete i prvostepene presude.

Govoreći o korupciji, premijer je rekao da nikada do kraja nije zadovoljan, kao i to da nije zadovoljan neefikasnošću u tužilaštvu i pravosuđu.

- Naša je neefikasnost u pravosuđu i tužilaštvu, ali vladi su tu vezane ruke - rekao je Vučić.

Na pitanje o Bogoljubu Kariću, Vučić je rekao da sa Karićem nije išao na veselje, već da otvara šoping mol u prisustvu premijera Belorusije, i upitao zašto taj slučaj nije rešen 2010, već se to njemu sada prebacuje.

- Karić je prijatelj beloruskog premijera i predsednika. Da kažem da neću da dođem, iako su taj šoping mol radili srpski radnici, a on je čist pred našim tužiocem i sudom....? Šta ste time hteli da mi zamerite, to što se nisam umešao i preuzeo svu vlast kao diktator, što mi uvek govorite, ili da linčujem Karića lično pred beloruskim premijerom - upitao je Vučić.

On je dodao da bi ga nazvali političkim tiraninom da su kojim slučajem osuđeni Mlađan Dinkić, Nenad Čanak ili Dragan Šutanovac.

- Vode se ozbiljni postupci protiv Bubala, Dulića, Novakovića, Slobodana Milosavljevića i drugih političara - rekao je Vučić.

Upitan za aferu koju je pokrenuo KRIK, a koje se tiču gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Vučić je konstatovao:

 

 

- Sa Sinišom nisam lični prijatelj, ali on je kao gradonačelnik uspeo da uradi gotovo kao Branko Pešić - rekao je Vučić, ali je potom dodao:

- Njegova pozicija nije laka i nije održiva. Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu  - naveo je Vučić podvlačeći da će gradonačelnik Beograda snositi političke posledice. 

- Stvorena je takva atmosfera u kojoj mora da plati tu vrstu političke cene - dodao je Vučić i istakao da je to lično rekao Siniši Malom.

S druge strane, Vučić je istakao da oni koji su zloupotrebili bivšu suprugu Siniše Malog za političke obračune nisu ljudi.

- Vi to koristite za političke obračune, pa to je dno dna - rekao je Vučić.

 

Govoreći o odnosima sa Albancima i promeni formata pregovora u Briselu, Vučić je konstatovao da je 'uplašen' jer nije razumeo šta je poslednji u Briselu bio stav Evropske unije.

- Došli smo postigli smo dogovor, oni su rekli da zaboravimo dogovor - rekao je Vučić.

Vučić je, upitan o odnosima sa Crnom Gorom i skidanja imuniteta Andriji Mandiću, Vučić je istakao da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja drugih država.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
čeda

pre 7 godina

Imali su šansu, pokazali šta znaju, izgubili poverenje. Nema više.

Mika

pre 7 godina

E sad će da se mobilišu demokrate,ali slaba vajda sad znaju da su gotovi.

Drago

pre 7 godina

Ako je Sinisa kriv za nesto to ce se dokazati, Vucicu je najlakse da ga smeni.

Ljubicanstvena93

pre 7 godina

Vučić je najbolji kandidat za predsednika, radi uvek za dobro Srbije.

Marina

pre 7 godina

Zuti su imali 12 godina vlast i doveli su nas do ruba propasti! Sad bi opet da nas jasu, ali narod nije lud. SNS je nas najbolji izbor

Vlado

pre 7 godina

Vucicu, svi koji su pravili stetu Srbiji na sud pa u zatvor. Dosta su prolazili nekaznjeno svi koji su vladali od 2000-te.\n

ujo1971

pre 7 godina

Sta ce biti bolje sve je isto samo suplje price.Njima samo bolje mjenjaju se na vlasti a radnici fumare.Malo se ko svadjaju pred izbore poslije po starom.Najbolja parola glasajte za mene meni bolje a vama isto.

Dare

pre 7 godina

Srbija je na prvom mestu i Nikolići i Vučiću a Nikolić je osnovao SNS i neće nikada nastupiti suprotno interesu Srbije, građana i SNSa.

joca

pre 7 godina

Bili zajedno u teškim situacijama, izbori mnogo toga i ostaće zajedno.

gojko

pre 7 godina

Neverovatna je ludost i kratko pamcenje onih koji bi glasali za one koji su nam doveli zemlju dovde!! Jer jednom su uradili i opet ce!!

Melanija

pre 7 godina

Konacno imamo nekoga posle velikog niza godina ko javno priznaje da voli Srbiju i narod.

bela

pre 7 godina

Radujem se kadidaturi Vucica,nismo mogli boljeg kandidata da odaberemo.

Bilja

pre 7 godina

Ne treba dozvoliti DS pod paravanom Jankovica da se vrati na vlast!

zaza

pre 7 godina

Vratili bi se oni zbog sebe, da zavrse zapoceto i uniste into malo sto je ostalo.

Miljana

pre 7 godina

Odusevljena sam cinjenicom da je Vucic kandidat SNSa za predsednika!

Jovanka

pre 7 godina

Bas zato sto Vucic najvise voli Srbiju, nece da dozvoli da se vrate oni koji su je razorili!

maja

pre 7 godina

Vučić je pošten i iskren, za razliku od žutih koji su se prodali tajkunima.

Aleksandra

pre 7 godina

Zutaci se sigurno nece vratiti na vlast, jer narod ne zaboravlja da su nas bas oni doveli do ivice bankrostva

Dragica

pre 7 godina

Ako će da radi isto šta i Nikolić zašto onda Nikolić nije mogao da nastavi da radi?

Vukan

pre 7 godina

Aleksandar Vucic je najbolji kandidat i jedini koji zasluzuje predsednicku funkciju.

Dare

pre 7 godina

Srbija napreduje, Rusija napreduje. Veliki problem za novi svetski poredak. Soroševci crknite!

kaća

pre 7 godina

Puno sreće u ovoj kampanji narod je uz Vas.Do pobede.

Knele

pre 7 godina

Samo Vucic ce uspeti da odrzi Srbiju na pravom putu i da ocuva mir.

Nena

pre 7 godina

Sve što je rekao, sve mu je na mestu. A najviše se radujem planovima koje ima za Srbiju.

Aleksa

pre 7 godina

Iza Vučića stoje rezultati, opozicija nema nikakve šanse.

jadranka

pre 7 godina

Jedinstvo je najvažnije! Uz Vučića je narod i prepoznatljivi uspesi i na istoku i na zapadu!

Gabriel

pre 7 godina

Vučić mora da bude oprezan. Mnogo loše stvari će da mu podmeće opozicija jer želi svom silom da opet dođe na vlast.

Davor

pre 7 godina

On ih savršeno dobro sve zna. Mnogo godina iskustva je iza njega. Saša Janković i Vuk Jeremić su spremni na sve samo da opet dođu do vlasti, plus je mnogo novca uloženo u Jeremića. Siguran sam da će pokušavati na razne načine da napakoste Vučiću.

Nenad

pre 7 godina

Svi oni kao papagaji pričaju jedno isto. Izgleda da ipak nije toliko razjedinjena opozicija.

jovan

pre 7 godina

Dzaba ova pokusava da ga isprovocira, covek zna znanje..

Andrej

pre 7 godina

On je srbin u srcu i duši. Tako je, Srbija mu je u srcu.

milos

pre 7 godina

Bravo premijeru.Svaka cast.Mi se ponosimo vama i uradjenim kao premijer.Kao predsednik bicete jos bolji.Puna podrska.

boki

pre 7 godina

Realan nadasve pošten govor i maliciozno podbadanje voditeljke.

Bole

pre 7 godina

Vučić je izveo Srbiju na pravi put. Nema skretanja. Samo napred

Hedona

pre 7 godina

Ono što je danas urađeno je samo predlog, o kome će se odlučiti na sednici Glavnog odbora. Suština je u tome da je ovo pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije. To nije pitanje kompetencija, ili činjenice da volite svoj posao. Tri godine predsednik vlade postigao značajne rezultate, a poslednjih nekoliko meseci ste mogli da vidite da svi oni koji su nas doveli do ivice bakrotstva i učestvovali u pljačkaškim privatizacijama žele da ponovo vrate Srbiju na ivicu provalije posle teških reformi koje priznaje ceo svet

Dance

pre 7 godina

Zbog tih koji zele da se vrate na vlast , da bi nastavili sa njenim unistavanjem , Vucic mora da prihvati kandidaturu! I na taj nacin istovremeno ispostuje volju svih onih koji jedino njemu veruju!

noname

pre 7 godina

Gospodin Aleksandar Vucic vratice Srbiju sa ivice koje je padala! Srbija ce procvetati!

acaa

pre 7 godina

Kako se zove ova voditeljka? Sta ona nije operisala? Zabole nju za probleme, ta prima sa više strana.n

Boki

pre 7 godina

Nikolić i Vučić su naprednjaci - znači složni i dopunjuju jedan drugog, što je nepisano pravilo u SNS -u.

Minja

pre 7 godina

Definitivno on je rođen da vlada, zna da se bori na pošten način, a danas je malo takvih ljudi.

beba

pre 7 godina

Treba se suprostaviti plačkašima iz DS-a i bivših vlasti.Ovo je najbolji način.

Marko

pre 7 godina

Ovo je pravilno i zdravo razmišljanje. Oni koji su hteli da predstave SNS kao stranku u kojoj se dešava "razdor", to nisu uspeli. Nek im je na čast i dušu.

Goran

pre 7 godina

Sta ce sad da kazu negativci, Vucic i Nikolic su ostali u dobrim odnosima.

Jelena

pre 7 godina

Srbija neće dozvoliti da prevaranti ikad više dođu na vlast, napred do pobede i samo za Vučića!

Gagi

pre 7 godina

Istini mnogi ne smeju da pogledaju u oci, a ovo je nedvosmislena i surova istina.

Sargarepac

pre 7 godina

E vidis mnogo mi se svidja ovo sto je rekao. Vode kampanju a nemaju pravo...znaci kazniti ih! Potrosili milione evra na kampanju a \"niko ne pita odakle im\". Pa evo narod pita a to neko treba da ispita, Drzava. Ko je predstavnik Drzave ako Vucicu ti nisi? Znaci pokreni to, ispitaj, hapsi..ako primas pare sa zapada ti si strani spijun, neprijatelj drzave....ma ne funkcionisr to u Srbiji kako treba. Resavaj...\n

Minja1910

pre 7 godina

Vučićeva kandidatura je važna zarad obezbeđenja kontinuiteta i stabilnosti.

Rade

pre 7 godina

Radujem se što se Vučić kandidovao! Ovo je najbolje rešenje za Srbiju!!!!

Davor

pre 7 godina

Narod je video kako to rade dosovci, katanci na fabrike, otkazi i slicno, nikad vise nece dobiti priliku da dodju na vlast.

Ceca

pre 7 godina

Zato si ti i kandidat, da ne dozvolis da dodje do tako neceg. Oni koji to znaju, a mnogi znaju, podrzace tebe jer si za kratko vreme uspeo da oporavis ovu zemlju koliko god je to bilo moguce, a koja je posledica prethodnika.

malina

pre 7 godina

Vucic i Nikolic ce nastaviti da rade zajedno,ova kandidatura ih nece razdvojiti.

Oprez

pre 7 godina

Protesti po Beogradu su sve dirigovani od strane zapadnih NVO. Huskaju gradjane protiv vlasti kako bi nam destabilizovali drzavu. Sve po doktrini zavadi-pa vladaj po kojoj se vodi amerika. Hocemo li konacno zabraniti NVO i finansiranje istih iz inostranstva? Proterati Srdju Popovica ili ga zauvek baciti u mrak tamnice. Mnogo zla su naneli drzavama poput Sirije, Ukrajine, Libije, Iraka itd. Sve je ovo usmereno da se razori Srbija. Stoga Jeremic nema nikakve sanse. On je agent NATO, agent onih koji su nas bombardovali i sada je poslat da nas rasparca, da nam odvoji Vojvodinu, kao sto je to uradjeno sa Kosovom i da nam namesti rat sa Sandzakom. Narode pamet u glavu.

Dalibor

pre 7 godina

Srbija treba da ostane svima na prvom mestu, ko god bude bio danas, sutra i u narednim godinama na tom mestu!!!

Veran

pre 7 godina

Covek koji sigurno nece dozvoliti da Srbija ponovo postane tajkunska drzava kakva je bila u prvoj decenij 21. veka!

Marko

pre 7 godina

Ne smemo dozvoliti da se uzurpatori iz DS vrate na vlast.

aca

pre 7 godina

Vucic i Nikolic kao i predsednistvo SNS-a pokazalo je veliko jedinstvo oko vaznih pitanja za Srbiju,time odnosimo pobedu vec u prvom krugu.

Caka

pre 7 godina

DS je pokazao kako je biti na vlasti i potpuno unistiti drzavu. Ne zelimo da se to ponovi.

kica

pre 7 godina

To je pravi čovek za narod tako se narod poštuje.n

Sredoje

pre 7 godina

Svi oni koji su rusili Srbiju vise nikada necemo biti u prilici da to ponovo rade. Srbija svoj glas daje Vucicu.

ankica80

pre 7 godina

Sada svi zajedno moramo da radimo na tome, da se ne vrate na vlast oni koji su upropastili ovu drzavu, i doveli javne finansije do bankrotstva!

Oliver

pre 7 godina

Budućnost Srbije je u pitanju i zato znam da je odluka predsedništva najbolja!

Nikola

pre 7 godina

Ubeđen sam da će Toma i Vučić ostati prijatelji i saradnici kao do sada i da će nastaviti zajedno da se bore da Vučić pobedi što ubedljivije.

Suzana

pre 7 godina

Mnogi zele da se vrate na vlast samo iz koristi, a ne zbog toga sto vele Srbiju.

Jana

pre 7 godina

Ostali smo bez ekonomskih temelja, sada sve ide na bolje, tek sada treba da se radi, zato ce Srbija i dobiti stabilnog predsednika.

KsenijaA

pre 7 godina

Srbija se unazad ne vraca.Vucicu samo napred, do pobede.

Anja

pre 7 godina

Narod je to zlo dobro upamtio i neće ponoviti dva puta istu grešu.

Zupanja

pre 7 godina

sve sto je rekao tacno je i ne daj bože da se vrate zuti lopovi.

Novak

pre 7 godina

Još jednom je Vučić pokazao da nema zaštićenih pa čak ni političara?

Bane

pre 7 godina

Kontinuitet i stabilnost su najbitniji za Srbiju i Nikolić to razume pa zato je jednoglasno doneta odluka da Vučić bude kandidat SNS-a!

Anica

pre 7 godina

Jedinstvo u SNS-u nikada neće biti narušeno.

Nemanja

pre 7 godina

Vučić je ovim potezom pokazao kako treba da se vodi jedna država.

MArko

pre 7 godina

Mislim da je Vucic obavio ozbiljan razgovor sa Sinisom Malim i nadam se da je Mali ukapirao neke stvari. Vucic je rekao da on ima kvalitete za neke druge stvari i da moze da radi nesto drugo. Ne mora vecito da bude gradnacelnik Beograda.

Makala

pre 7 godina

Vičić je prvenstveno ČOVEK za razliku od onih malih crvića iz opozicije!

Dane

pre 7 godina

Ovakvom čoveku se treba diviti ,toliko borbe i požrtvovanja za državu Srbija odavno nije imala.

bucko

pre 7 godina

Zuti su nasa ruzna proslost,ne smemo dozvoliti da nam olosi dodju na vlast.

nada

pre 7 godina

Vučić je lepo objasnio, narod ima poverenja u vlast.

imre

pre 7 godina

Mali je sposoban čovek i za njega će se naći mesto, čovek je posle Pešića najviše uradio za Beograd.

vojvođanin

pre 7 godina

Iskoristiti nečije privatne probleme u životu je razumlivo samo ološu iz opozicije.

Davor

pre 7 godina

Ono što volim kod Aleksandra Vučića je to da kod njega nema privilegovanih.

GROF

pre 7 godina

E ovo se zove bez kompromisa svi su isti što znači da postoje određene spekulacije!

Zlatavrcalovic

pre 7 godina

Srecno,ali ko ce biti Premijer,po meni bitnija funkcija od Predsednika?Jedino da Vucic inditektno obavlja i funkciju Premijera,a Nikolic neka bude predsednik Skupstine Srbije,recimoooo!!!

Miki

pre 7 godina

Dosta je i uradio za grad. Može da ide u političku penziju. Mada može i bolje. Ali siguran sam da Vučić ima bolje rešenje.

paramonte

pre 7 godina

Neki ljudi kada dodju na vlast,promene se ,ali ima ko da ih smeni da ne bi pokvarili ugled vladajuce stranke.

kom

pre 7 godina

Vucic je u pravu mislim da je bolje za njega da ne ostane na toj poziciji.

Milos

pre 7 godina

Videcemo kakva ce biti odluka Vucica po pitanju Sinise Malog. Covek je ima previse gafova u svojoj karijeri, ali je i sam Vucic priznao da je odlican menadzer. Videcemo.

Zeljko

pre 7 godina

Oni koji su doveli ovu zemlju do bankrotstva ne zasluzuju da dobiju glas a kamoli da ponovo vode ovu zemlju!

Gabriel

pre 7 godina

Vučić je dobar čovek koji zna šta radi. Podržavam njegove odluke jer su veoma promišljene.

Aleksa

pre 7 godina

Srbija će podržati Vučića jer mu pre svega veruje, i mora se nastaviti stabilnost koju on garantuje.

Bojan

pre 7 godina

Ukoliko je prekrsio zakon na bilo koji nacin, mora da snosi posledice.

Jadranka

pre 7 godina

Nesposobni ljudi ne mogu da ostanu na radnim mestima ako ne znaju svoj posao, nema veze ciji su !

Maxmen

pre 7 godina

Ako žuti dobiju više od 25% glasova ubiću se javno.Govna nemogu iz septičke jame.

Biljana

pre 7 godina

Kad su jednom doveli državu do bankrotstva isto bi uradili ako bi došli na vlast i ovaj put ali takav scenario nećemo dozvoliti i sačuvaćemo državu da nastavi kontinuitet rada za bolji standard života!

Mila

pre 7 godina

Nikad vise. Hvala bogu pa je proslo vreme u kome je vazno bilo sta sto oni kazu i misle. Ne ponovilo se. Amin.

Gorica

pre 7 godina

To je pravi kandidat za mesto predsednika Srbije!

Lili

pre 7 godina

Ovo je veoma bitno pitanje, ali ne treba pričati unapred. Sve ima svoje, vreme će pokazati šta će biti.

Ivica

pre 7 godina

Ako je pogresio, mora snositi politicke sankcije.

kefo

pre 7 godina

Iskreno se nadam da ce glavni odbor SNS ozbiljno razmotriti ovaj predlog o kandidaturi i odbaciti ga a kao kandidata podrzati Tomu. Nisam nikakav Tomin fan ali ne mogu da verujem kakve poteze vuce vlast i da direktno vuku vodu na vodenicu onih koji zele da nas vrate ponovo nazad. Jednom su oteli vlast na ulici i traze ponovo priliku za to.Nisam bio Slobin pristalica ali sloba je u odnosu na ovu vlast bio "sultan" pa su ga skinuli

bucko

pre 7 godina

Bice kako mora biti,ali neko je imao prljave namere protiv gradonacelnika Beograda.

natasa

pre 7 godina

Svaki dan razapinju nekog s vlasti,a zaboravljaju sta su oni radili,opozicija se sluzi jadnim potezima,lakim poenima.

Jadran

pre 7 godina

Vucic je pametan covek koji zna sta i kako treba da odluci. Uvek se trudio da oko sebe ima dobre saradnike. Sinisa Mali se pokazao kao dobar menadzer i ostvario je velike rezultate za Beograd. Videcemo kakva ce biti odluka premijera i buduceg predsednika Srbije.

sg

pre 7 godina

Svako ko je cinio greske mora da snosi kosekvence, to je sasvim normalno u odgovornoj politici. Tako ce biti i sa Sinisom.

Viktorija

pre 7 godina

Zaista nisko ako su ženu koja je u sudskom sporu sa suprugom oko starateljstva oko dece iskoristili za lažnu optužbu, dalje im kuća.

boris

pre 7 godina

Nije narod lud da im posle svega opet veruje i vrati ih na vlast...

Jasna

pre 7 godina

Svako ima svoje vreme. Videćemo šta će se desiti sa gradonačelnikom Beograda. Premijer sve što izgovori, ima dobar razlog za to.

Mica

pre 7 godina

Samo sa Vučićem Srbija ima šansu da napreduje.Ne želimo da se vratimo u vreme kada nam je država bila na ivici propasti.

sasa

pre 7 godina

Sad ce opozicija da pokaze svoju sumnju u tu odluku.

mila

pre 7 godina

Ako je kriv moraće snositi posledice pohvale za Vučića na pravednosti.n

Kosta

pre 7 godina

Stvarno mi nisu jasni novinari koji su nagovorili zenu Sinise Malog da uradi tako nesto. Ko zna koliko su joj novca dali. Strasno. Stvarno ima mnogo jadnih ljudi u Srbiji.

Bole

pre 7 godina

Možda se rušenje otelo kontroli, ali nije u redu ni to što pojedinci vuku državu za nos. Objekti su bespravno napravljeni u centru grada, pravo ruglo. Trebalo je sami da ih uklone.

Pjer

pre 7 godina

Siniša Mali je dobro radio za gradjane Beograda,ali će verovatno morati sa mesta Gradonačelnika ,jer je neko napravio glupost i rušio noću,ono što je trebalo danju !!!?

paramonte

pre 7 godina

Opozicija je uvek radila za licni interes,misle na narod samo pre izbora ali ovog puta nece nikoga prevariti,prosla su ta vremena.

olga

pre 7 godina

Ako je iko radio u interesu ove zemlje onda je to Vučić.Sa srećom na predstojećim izborima!

Verica

pre 7 godina

Dobar je bio interviju, čovek je o svemu pričao korektno i otvoreno.

Sale

pre 7 godina

Kakva je to gromada od coveka, svaka mu cast na svemu sto je uradio za Srbiju.

Milenko Atanasov

pre 7 godina

Sumnjao sam u ceo ovaj slucaj, video sam mnogo nepravde i razlicitih misljenja, najgore je ako zbog pritiska javnosti mora da se donese takva odluka a krivice nema.

Andrea

pre 7 godina

Postoje ljudi koji su zasluzili mesto gradonacelnika,i verujem da ce se izabrati najbolji kandidat!

Filip

pre 7 godina

Ne smemo dozvoliti da oni koji su uništavali i razarali našu zemlju na ekonomskom planu opet dođu na vlast.

mrvica

pre 7 godina

Vucic i njegov rad imaju podrsku gradjana i to je najvaznije a opozicija moze da krene put proslosti

Peđa

pre 7 godina

Narod mora da pokaže da je i on odgovoran i racionalan i da glasa za sigurnu budućnost.

perica

pre 7 godina

Čovek se dokazao i može da obavlja dobro i neke druge poslove. Ne mora da bude samo gradonačelnik. Uvek se na đe neki dušebrižnik, da čita između redova.

OGNJENA MUNJA

pre 7 godina

Sto se tice Malog, ako je zgresio onda ce da odgovara, a demokratama je vrem iscurelo tako da su svoje odsluzili .

Moca

pre 7 godina

Svako mora da snosi posledice za ono sto uradi! Ako je Mali kriv treba ga smeniti i krivicno goniti i pokazati da su svi jednaki pred zakonom!

Milana

pre 7 godina

Bas tako,slazem se sa Vucicem,upotpunosti.Radujem se njegovoj kandidaturi.

brane k

pre 7 godina

Sposoban čovjek i zato mora ostati u nekoj ozbiljnoj priči.

Ekrem

pre 7 godina

Mali je jako dobro radio na mestu gradonačelnika, ali mnogi su se udružili protiv njega tako da neće mooći da ostane na mestu gradonačelnika.

Danica

pre 7 godina

Ako ne bude Sinisa bice neko drugi iz SNS-a jer iza njih stoje rezultati. Opozija nema tu sta da trazi.

bn

pre 7 godina

Do sada nikada Vučić nije pogrešio u proceni, tako da Siniša Mali neće biti više gradonačelnik Beograda.

Vera

pre 7 godina

Velika je šteta što će Mali moratzi da ode sa mesta gradonačelnika.

Bole

pre 7 godina

Petog oktobra 2000. godine Srbija je dozivela najvecu kataklizmu. Nedao bog da taj "revolucionarni" sljam ikada vise dodje na politicku scenu. Nadam se da smo ih se resili za sva vremena. Mnogo su se nakrali pa jos uvek pokusavaju svim silama da povrate lopovske pozicije. Ali nece moci vise u ovoj drzavi da upotrebe bagere i kalasnjikove.

Nexi

pre 7 godina

Njima vala vlasti nikad nije dosta. I naravno opet bi.

Filip

pre 7 godina

Korektno je dati šansu da se završe započete reforme jer mnogo dugo su građani Srbije šansu davali bivšoj vlasti.

dada

pre 7 godina

Premijer ostaje dosledan u stavu da i ljudi oko njega ako naprave vecu gresku moraju da snose posledice.

Rada

pre 7 godina

Potpuno zasluženo, Srbija će ukazati poverenje Aleksandru Vučiću na izborima.

Snezana

pre 7 godina

Samo jedan čovek u Srbiji može da bude premijer a to je Vučić!

korisnik

pre 7 godina

Na snazi je pokusaj da se na sve nacine srusi Vucic ali posto nemaju argumente da napadnu licno njega idu sa strane.

Milan

pre 7 godina

Ovi zuti dok im dajes i 1% vazduha oni bi da se vrate na 99% i ne biraju nacine.

Dragan

pre 7 godina

Vučić nije ništa rekao loše o Malom, čak ga je pohvalio da je uštedeo 400 miliona evra što je za pohvalu. Rekao je da je to mesto vrlo zahtevno i da je teško izdržati pritisak koji ono zahteva.

Ljubicanstvena93

pre 7 godina

Vučić je najbolji kandidat za predsednika, radi uvek za dobro Srbije.

boki

pre 7 godina

Ponaša se kao prravi državnik svestan svih svojih uspeha i vere u još bolje sutra.

Milenko Atanasov

pre 7 godina

Nemas pojma koliko me je obradovalo sto si se kandidovao, najvise mrzim nepravdu a niko ne moze da ti primirise koliko se zalazes za Srbiju i koliko radis.

boki

pre 7 godina

Ponaša se kao prravi državnik svestan svih svojih uspeha i vere u još bolje sutra.

Nenad

pre 7 godina

Jedina greška je rušenje Savamale u toku noći. Nelegalni objekti i jesu za rušenje, ali termin je bio pogrešan.

Violeta

pre 7 godina

Ako Mali ne bude opet gradonačelnik na sledećim izborima, biće to skupa cena koju će platiti za rušenje Savamale. Ona je trebalo da bude porušena jer je nelegalno sagrađena, ali rušiti u toku noći je bilo pogrešno.

mala

pre 7 godina

Demokratima narod nece pruiti sansu, i njima treba da bude jasno to.

Hedona

pre 7 godina

Ono što je danas urađeno je samo predlog, o kome će se odlučiti na sednici Glavnog odbora. Suština je u tome da je ovo pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije. To nije pitanje kompetencija, ili činjenice da volite svoj posao. Tri godine koliko sam predsednik vlade smo postigli značajne rezultate, a poslednjih nekoliko meseci ste mogli da vidite da svi oni koji su nas doveli do ivice bakrotstva i učestvovali u pljačkaškim privatizacijama žele da ponovo vrate Srbiju na ivicu provalije posle teških reformi koje priznaje ceo svet. Gra]ani je jako važno da se nastavi sa reformama,i da građani Srbije žive bolje.

mala

pre 7 godina

Vucic i Nikolic ce saradjivati, zasto da ne! A demokrati bezite iz nase lepe zemlje!

Hari

pre 7 godina

Mali će i pored toga što je dobro radio morati da snosi političke posledice.

Haris

pre 7 godina

Dno dna su oni koji su u političke svrhe upotrebili bivšu ženu Malog i trebaju da odgovaraju za to.

Dragan

pre 7 godina

Ajkule namirisale krv, tako i opozicija namirisala novac koji je krvavo zarađen pa hoće da ga troše po egzotičnim destinacijama, ali problem im je što se Vučić isprečio.

Mica

pre 7 godina

U vreme žutih ovako nešto kad se desi niko nije odgovarao.

Mico

pre 7 godina

Žuti su imali dovoljno prilika i vremena da nešto urade i ništa nisu uradili, sada bi trebalo da se pomere i da daju šansu boljim da rade za dobrobit svih u Srbiji pa i za njih.

Mila

pre 7 godina

Iskoristiti bivšu suprugu za političku kampanju nešto najgore što sam do sada čula. Odvratno!

max

pre 7 godina

Ali narod NEMA kratku pamet, sećamo se dobro vladavine DS.

vojvođanin

pre 7 godina

Ovi kvazi novinari iz KRIK su ogavni, ne prezaju više ni do čega.

Dalibor

pre 7 godina

I ja mislim da je jako teško ali videćemo šta će od svega toga ispasti na kraju!!!

Hedona

pre 7 godina

Aleksandar Vučić je jasno stavio do znanja da mu je Srbija sve, i da treba da se razvija. Građani u velikom broju teže ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija je na pravom putu razvoja.

fiko

pre 7 godina

Opozicija se ućutala,a narod Srbije želi Vučića za predsednika.

Petra

pre 7 godina

Svi vi koji sada širite laži o "uspehu" Vučića, uskoro će te prvi da pljijete po njemu. Počelo je sa Malim. A kakav su jad tek ostali? Danas je očitano opelo nad Srbijom. Džaba kradu i lažu.

mala

pre 7 godina

Mislim da prvo treba sve dobro ispitati pa tek onda suditi.

mala

pre 7 godina

Prvo neka se ispita sve pa tek onda suditi Malom.

Bole

pre 7 godina

Nikolić i Vučić su naprednjaci - znači složni i dopunjuju jedan drugog, što je nepisano pravilo u SNS -u.

Jeka

pre 7 godina

Vucic je najbolje moguce resenje u ovom momentu.

Kiza

pre 7 godina

Covek ima znanje i borice se i dalje za Srbiju i njenu stabilnost. A Mali ako je za nesto kriv, za to ce i odgovarati.

Tina

pre 7 godina

Premijer je pravican i pravedan, sto je retkost medju politicarima! Sinisa Mali je radio odgovorno svoj posao, ako je bilo nekih gresaka placa ih skupo! Porodica je na prvom mestu....

ZNastasic1

pre 7 godina

Na sledećim izborima se neće kandidovati i to je to.

nandodecolo

pre 7 godina

Pravi potez buduceg predsednika,kao I do sada ako ke neko lose radio treba ga smeniti!

jana

pre 7 godina

hteli bi da se vrate jer vide da je srbija ponovo stala na noge pa nebi li je opet pokrali i srozali

Milovan

pre 7 godina

Zuti su 12 godina pljackali i otimali sve sto se moglo oteti.

Milica

pre 7 godina

Premijer Vučić i u ovom slučaju pokazuje svoju veličinu i pravednost. Iako mu je Siniša Mali prijatelj, on ga neće podržavati ukoliko je kršio zakon.

Mirela

pre 7 godina

Svi placaju za svoja dela pre ili kasnije, tako ce i Mali, nema povlascenih vise u Srbiji.

Danijel

pre 7 godina

Mali je dosta uradio za Beograd, ali je pogresio i platice za to.

Milojko

pre 7 godina

Sinisa Mali je bolji gradonacelnik nego sto je bio Djilas ali na Vucicu je da li ce biti na toj fukciji i dalje.

Vesna

pre 7 godina

Pa naravno,sada bi ,,specijalci,, da se vrate na vlast i opaju ono sto se mukotrpno radilo i stvaralo da izadjemo iz bede u koju su nas doveli.

Masa

pre 7 godina

Vucic je jedini pravi kandidat za precednika. Samo napred

Jovan

pre 7 godina

Postujem premijera zato sto je iskren, i sto nema povlascenih kod njega.

Marija

pre 7 godina

Nikad vise se nece vratiti na vlast propali DOS!

jeca

pre 7 godina

SNS je pravi izbor za Srbiju, jos sa Vucicem na celu bice nam vrlo dobro.

zaza

pre 7 godina

Vratili bi se oni, ali imaju od 3-5% pa ne moze.

Zveki

pre 7 godina

Ako je gresio mora da ode. Samo bolje da ode sam.

jeca

pre 7 godina

Oni bi hteli da se vrate, ali narod nece 2 puta da napravi istu gresku.

PrakticnaZena

pre 7 godina

Siniša Mali je mnogo uradio za Beograd, gotovo kao Branko Pešić, ali njegova pozicija zbog rušenja u Savamali nije održiva i on će snositi političke posledice.

Maja

pre 7 godina

Nema teorije da se DOS opet vrati i da nas unistava.

Sava

pre 7 godina

Vucic ce ih razbiti vec u prvom krugu. Demokrate su pukle vec u najavi.

danilo

pre 7 godina

Nema zasticenih vise, Srbija nema vise pravo na greske, sa Vucicem na celo drzave napredak je neminovan.

nada

pre 7 godina

Ovako govori neko ko ozbiljno soji iza svojih reči.

goksi

pre 7 godina

Razložno, pametno, racionalno, transparentno, tako bih ja okarakterisao ovaj intervju.

cvece

pre 7 godina

Sa Vucicem se ne plasimo bankrotstva , nema zatvaranja firmi, omogucava stabilnost i napredak

Pinki

pre 7 godina

Za 12 godina su unistili sve sto su mogli, prodali su sve sto su mogli, malo li je.

Zivko

pre 7 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka za sve sto si do sada uradio za Srbiju a svi dobronamerni srbi znaju da cete isto tako da nastavite da radite i kao Predsednik Srbije jer cete sigurno pobediti u prvom krugu ove opozicione kandidate koji su sa svojim nalogodavcima iz inostranstva i srbije opljackali i opustosili Srbiju ali vise nece imati sanse da to rade.Neka te bog pzivi i tvoju porodicu do stopet pa opet.

Ina

pre 7 godina

Narod nece dozvoiti da se zuti olosi vrate na vlast.

Cane Corso

pre 7 godina

Totalno ludilo a narod gladuje i dalje !!!

Milenk

pre 7 godina

Sve pohvale za odluku premijera. Ovoj zemlji je potreban napredak, a ne da se vrate stare vlasti koje su pokazale vec jednom svoje pravo lice.

Milica

pre 7 godina

Sa Vučićem kao predsednikom Srbije, nema povratka na staro.

Mirka

pre 7 godina

Eto otud dolazi tolika vika i halabuka na Vucica, najvise od politicke elite koja nije navikla na ovakav raspored odnosa i u njemu se ne snalaze niti vide svoj interes.

djuka

pre 7 godina

Jel ima ista sto je Premijer rekao, a da nije bio u pravu?

dara

pre 7 godina

Dobra je odluka koju je doneo naš premijer! Kako je rekao on će i dalje kontrolisati rad njegovih u stranci i pomagati što više može!

miki

pre 7 godina

Voditeljka je Vučiću postavila ukupno 52 pitanja, dok je premijer njoj postavio 27 pitanja. Dodaje se da je Vučić tokom emisije 29 puta izneo optužbe na račun RTS-a i voditeljke. 45 puta Vučić prekida voditeljku. Raspodela tonskog učešća bila je 74 prema 9,5 minuta u korist Vučića naspram voditeljke, piše u analizi.

Rad

pre 7 godina

Demokrate i svi oni koji su unistavali drzavu sas kad je drzava ponovo stala na noge,oni hoce ponovo da je uniste i pokradu sve sto se steklo.

boki

pre 7 godina

Neće biti kandidat na sledećim izborima mada je to svojim radom zaslužio.

jova

pre 7 godina

Presadnik Vlade Srbije ne treba da se meša u privatne porodične odnose Maloga i ostalih svojih Ministara,imaju to organi koji to rešavaju,ako je Mali sposoban na svom radnom mestu,ima da ostane na svom radnom mestu, i nemože svaka šuša da predloži da se smeni neki Ministar ili neko drugi,Žene se trebaji ponašati i prdržavati kako je Bog u Bibliji odredio,a ne kako je Satana odredio,a to današnje žene rade.U Bibliji stoji žene trebaju svom mužu biti pokorne,ponizne, verne, blage,tihe,Jevrejima 13:4. I Petrova 3:1-11. IV Mojsijeva 5:11-31, III Mojsijeva 20:10-23 Poslovice 5:3-23 6:24-34. 7:7-27. 21:9. 25:24.Propovednik 7:28,29. Isaija 47:8-11. Jeremija 3:1-5 Malahija 2:14-16. Jovan 8:3-11. Rimljanima 7:2-3. I Korinćanima 7:1-11. Efescima 5:22,23. I Timoteju 2:9-15. One se ponašaju suprotno od Božje zapovesti,i zato su ostavljene i nesrećne.Žene čitajet Božji zakon Biblijiu i primenjujte ga u svom Životu i Braku i bićete srećne.

Sredoje

pre 7 godina

Žuta voditeljka nije odgovorila ni na jedno pitanje budućeg predsednika, kako ju je Vučić hrabro nadglasao argumentima!

Desa

pre 7 godina

Ako je Mali drugi Branko Pesic on treba da bude nagradjen,ali ako je ista od onoga za sta se optuzuje istina,onda to nije u Vucicevoj nadleznosti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija