• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2017

10:35

MEDIJI U REGIONU: Nikolić neće s vlasti!

Politika

MEDIJI U REGIONU: Nikolić neće s vlasti!

Podeli vest

Zagrebački "Jutarnji list" piše, povodom vesti da će se i Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, da je na pomolu veliki politički obrt u Srbiji

 

List piše da Nikolić ne želi da siđe s vlasti, da ide u izbornu trku po još jedan mandat, a da je Aleksandar Vučić ostao bez teksta.

Nikolić je odluku, koja nesumnjivo neće naići na dobar ođek kod premijera Aleksandra Vučića, navodno doneo tokom proslave svog 65. rodendana, piše "Jutarnji".

List podseća da je Predsedništvo SNS, čiji član bio Nikolić, u utorak jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke. 

Tu odluku još formalno treba da potvrdi Glavni odbor.

"Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa sadašnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša osigurati puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija obrani od snaga prošlosti i osigura njen dalji napredak", citira "Jutarnji" saopštenje SNS od pre dva dana.

Nikolić je izjavio posle da nije iznenađen jednoglasnom odlukom Predsedništva SNS-a da Vučić bude predsednički kandidat stranke, ali srpski mediji su javili da je zbog te odluke bio prilično besan, iako je samo nekoliko sati ranije izjavio da se nema nameru da se kandiduje protiv Vučića.

"Jutarnji" prenosi i informaciju Tanjuga da je Vučić na pitanje za komentar Nikolićevih namera ćutao, kao i izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića koji kaže da je, ako je to tačno, Nikolićeva odluka sramotna i da će on i drugi koalicijski partneri samo još žešce stati uz Vučića.

Tanjug

I makedonska agencija MIA piše da Tomislav Nikolić planira da se nadmeće za predsedničku funkciju čak i nakon što je Vučić najavio da će ući u trku.

MIA navodi da srpski mediji izveštavaju da je Nikolić odlučio da izazove lidera SNS jer nije bio zadovoljan načinom na koji je skrajnut u korist Vučića. Nikolića je navodno iznerviralo i to što je i njegov sin podržao Vučića.

MIA podseća da se Vučić zahvalio Nikoliću za podršku u prethodnih pet godina i navodi njegovu izjavu da oni koju budu glasali za njega, glasaće  takođe i za Nikolića, ali da je procenjeno, uzimajući u obzir neophodnost političke stabilnosti, da bi 3-4 odsto glasova moglo da bude presudno.

Takođe se navodi Vučićeva izjava da voli Nikolića, ali da Srbiju voli više.

I hrvatska agencija Hina prenela je vest srpskih medija da će se Nikolić kandidovati. Navodi se Nikolićeva izjava da nije iznenađen ishodom glasanja na sastanku Predsedništav Srpske napredne stranke.

Na pitanje novinara je li odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio: "Dogovorićemo se...", navodi Hina.

I agencija Fena je prenela tu vest, podsetivši da je Nikolić tokom obeležavanja Dana državnosti, izjavio da Srbija "nema prava odreći se davno naslijeđenih vrednosti" i istakao da "nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada vetrovi hoće da vas slome".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duško

pre 7 godina

Nije četničkom vojvodi lako da se odrekne vlasti, ima još mnogo nezagrađene Save koju mora da prigrabi, zagradi i podigne još porodičnih kuća, da poseče šume i da napeče rakije od tih drva. Da pogigne još mnogo spomenika saborcima i da kuka na ustaše preko plota.

ruzica

pre 7 godina

veliko veliko veliko razocarenje .....prvo je seselju nabio naz u ledja a sada vucicu...divno...ne volim seselja nikako ali isto tako ni ljigavog tomislava nikolica......strasno...umesto da uziva u penziji on ,,svrcka,,za svojom babom-koja je moje godiste-i mogli bi da cuvaju unucice a ne da se sepure kao paunovi po zemljama.....,,divan,covek!!!!! sramota!!

Mirko SH

pre 7 godina

Stari Tomo se samo blamira, bolje da se povuce i narod da ga pampti vec kakav je bio, sada vec lici da hoce na silu da ostane predsednik ali to nemoze da prodje jel narod ga nece! Amin

Sale

pre 7 godina

Ojacao covek dok je spavao na STIROPORU, a narod na kartonu i goloj betoncini. Malo sale, ali odlicno ga razumem. Privilegije, putovanja, protokoli, fondacije, uhelbljena deca, obezbedjene kucice na Savi....sve bad, badava, a i pomalo "na stranu, u slamaricu". Bez trunke rizika po vlastitu lovu. Ko je lud da se u danasnje vreme lisi toga. Ipak, ima demokratsko pravo, ljutili se mi ili ne. A da li je moralno, to gospodin najbolje zna.

Lancelot

pre 7 godina

Toma diploma nema i nikada nije ni imao ni stida ni srama. I to bi trebalo da bude jedan cestit Srpski domacin? Covek je toliko cinican( vidi mu se po tankim usnama) da ga nije ni stid ni sram za sve sto je ucinio. Izdao je jednom izdace i sada a sva sreca za nas sto je vec na izmaku snaga pa nece moci vise da nas izdaje bar ne jos dugo. Grobar ce sam sebe sahraniti mislim politicki.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija