• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik.rs

17.02.2017

19:27

(VIDEO) NIKOLIĆ ZA SPUTNJIK: Kandidovaću se za predsednika ukoliko se Vučić i ja ne dogovorimo!

Politika

(VIDEO) NIKOLIĆ ZA SPUTNJIK: Kandidovaću se za predsednika ukoliko se Vučić i ja ne dogovorimo!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u intervjuu za Sputnjik da će se kandidovati za drugi mandat ukoliko se ne dogovori sa premijerom Aleksandrom Vučićem

- Istina je da postoji mogućnost da se kandidujem i to sve zavisi od mog odnosa sa Aleksandrom Vučićem. Mi smo imali različite vrste dogovora… Ja sam bio ubeđen da u vezi sa predsedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali… Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman - rekao je Nikolić u intervjuu za Sputnjik koji je objavljen neposredno nakon što je završena sednica Glavnog odbora SNS na kojoj je Aleksandar Vučić prihvatio kandidaturu za predsednika Srbije.

 

Upravo na pitanje da li će stav glavnog odbora naprednjaka uticati na njegovu odluku, Nikolić je odgovorio:

- Nemam ja ništa protiv. Mislim da stranka funkcioniše izvanredno kao jedna mašina i da su stranački organi, po mom mišljenju, dužni da donesu takvu odluku zato što znaju da je to predlog predsednika stranke. I ja se tu uopšte ne osećam pogođenim. Da li će da utiče na moju odluku? Pa naravno. To smatram završetkom odlučivanja, da li ćemo se dogovarati ili ne. S tim što to još uvek po meni ne zaustavlja dogovore, pošto sam ja tako nešto ponudio. Dakle, da se Aleksandar Vučić kandiduje i da ga podržim onako kako ja umem da podržim. Da to bude potpuno otvoreno, bez ikakve zadrške. Dakle, ništa ta današnja odluka neće poremetiti u našim odnosima, ukoliko ona ne predstavlja početak raskida dogovora - rekao je Nikolić.

Nikolić je priznao da je od Aleksandra Vučića tražio da se vrati na funkciju predsednika SNS, ukoliko se Vučić kandiduje za predsednika.

Bile samo dve varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika Srpske napredne stranke i da mi poveri mandat kao predsedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsednika. Dakle, ništa što ja nisam uradio za njega - naveo je Nikolić.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Bruka i sramota,onda su mu krivi drugi sto ga blate i potcenjuju.\n

dragan

pre 7 godina

pamet u glavu g.predsednice za predsednika modernog vremena treba mnogo od stranih jezika pa do snage uma.\n

igor

pre 7 godina

covek ne zna kad da stane! umesto da se pisveti unucima zadovoljan sto je (nezasluzeno) imao najvecu mogucu funkciju u jednoj drzavi on se glupira i prodaje za pare

Draza

pre 7 godina

Tomo najbolji si kad nista ne radis!Ako si i bio postovan to zahvali upravo Vucicu...u napred ti predvidjam politicki krah.

Nikita

pre 7 godina

Nemas sanse Tomislave za pobedu ali zato imas stopostotne izglede da se posteno izblamiras, ponizis i budes zapamcen kao potpuni luzer. Ako...koga godine ne nauce, nista nece. Ovim si potvrdio da nisi dorastao mestu na kome sedis, srecom, jos vrlo kratko.

nada

pre 7 godina

Pakuj kofere i u penziju !!!!!!!!!!!! Dobices mozda i nacionalnu ?

Penzioner

pre 7 godina

Kako te Tomislave Nikolicu nije stid i sramota !!! Dajes intervju Sputnjiku, kao da nemas ni jedan nas srpski dnevni list???? Izadji oci u oci pred novinare pa reci sta imas, a ne ko neka "strina" se femkas i foliras. A to si radio celog mandata i hteo bi jos ????

On mora da je jeo neke pecurk

pre 7 godina

Toma se dogovara sam sa sobom i kad se dogovori napokon ce Srbija biti srecna\n

Sale

pre 7 godina

Ja mislim da mu je bilo dosta! Treba da kupi neku ledinu, da otvori privatni objekat i da radi ono sto najbolje ume.

da me vidi moja mila majka

pre 7 godina

A ciji je on predsednik kada se obraca naciji preko ruske drzavne agencije ili misli da je Srbija ruska gubernija. Ne radi se to tako nego izadjes lepo pred svoje medije i porucis sta imas.

PETAR 1

pre 7 godina

Ja Vas razumem, vazno je ucestvovati, pa makar i kao nemi posmatrac, ili kao tim koji igra utakmicu pred praznim tribinama. U svakom slucaju velika sramota. . . .\n

australia

pre 7 godina

auuu ali sramno itervju neznam zasto ne ides u RTS NEGO U TAJ SPUTNIK siroma ti

jacki

pre 7 godina

Najgori presednik svih predsednika.Sramota ga je bilo videti na tv sa svim onim stranim predsednicima i diplomatama.Al fotelja se osladija i jos bi u njoj da uziva.U penziju za sramotu srpskog naroda

zora

pre 7 godina

Kakvo dogovaranje,kako Vucic moze da mu da nesto sto nije njegovo.Bilo sta da da, bice lose za njega,to nas tera da mislimo da je tu zbog vlasti i trgovine.Podrska Vucicu.

mile

pre 7 godina

kad god je nešto važno za Srbiju i kad god ljudi napišu kao sada da Nikolić nije postupio kao čovek odmah vidim negativne lajkove . Zaključak je jasan postoje prodane duše poturice koje za novac sede i samo se time bave. SADA MI JE JASNO ZAŠTO SU TURCI VLADALI 500 GODINA . NIKOLIĆ JE SREBROLJUBAC. Umesto da ode u penziju DOSTOJANSVENO. A poturice su uvek bile i biće ih u mutnim vremenima

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17