• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2017

20:03

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO SARAJEVU: Tužba lažna, očekujem krivičnu prijavu protiv Izetbegovića!

Politika

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO SARAJEVU: Tužba lažna, očekujem krivičnu prijavu protiv Izetbegovića!

Podeli vest

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je večeras, nakon što je bošnjački član Predsedništva BiH najavio podnošenju zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, da je taj zahtev lažan i da očekuje od pravosudnih organa pokretanje krivičnog postupka protiv Bakira Izetbegovića

Dodik je rekao da Srbi u BiH među bošnjačkim političarima teško mogu naći sagovornika za mir, budućnost ili EU integracije.

Nakon što je Izetbegović saopštio odluku o podnošenju zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je rekao da je taj zahtev lažan jer je podnosi jedan narod u BiH, a ne država BiH.

Savetovanje u Gradskoj većnici u Sarajevu, nakon kojeg je saopštena odluka, nazvao je “društvom za prošlost I sukobe”.

- Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili delovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva - rekao je Dodik, prenela je RTRS, pozivajući se na Srnu.

Istakao je da ni pre deset godina nisu postojali dokazi protiv Republike Srbije, oni ne postoje ni danas, iz prostog razloga što Srbija nije ni uradila ono što joj muslimani u BiH pokušavaju da stave na teret.

Predsednik Srpske je naglasio da se od srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Hagu ospori legitimitet revizije presude, a pred pravosuđem u BiH krivični postupak protiv Bakira Izetbegovića.

- Indikativno je što tradicionalni zaštitnici i slova i duha Dejtona oličeni u OHR i Ambasadi SAD u Sarajevu, u jednostranom aktu jednog člana Predsedništva BiH mimo volje, dogovora ili saglasnosti druga dva člana, nisu videli kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, čak ni destabilizaciju prilika u samoj BiH - istakao je Dodik.

On je podsetio da je referendum u Republici Srpskoj, kao vrhovno demokratsko dostignuće kvalifikovan kao prekršaj Dejtonskog mirovnog sporazuma i destabilizacija BiH i zapitao kako se onda zove ova samovolja i divljanje u spoljnoj politici BiH, koja se provodi kršeći više zakona zemlje za koju se bore još samo stranci.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Predsedniče Dodik, sazreva vreme za dezintegraciju BiH! Bakir to "rešenje" samo ubrzava! Hvala mu!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija