• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

19.02.2017

20:32

(VIDEO) IVANIĆ, GALIJAŠEVIĆ I VULIN NA TV PINK: Bakir srušio ustavni poredak BiH, tužba je neprijateljski čin prema Srbiji!

Politika

(VIDEO) IVANIĆ, GALIJAŠEVIĆ I VULIN NA TV PINK: Bakir srušio ustavni poredak BiH, tužba je neprijateljski čin prema Srbiji!

Podeli vest

Oni su prokomentarisali odluku Bakira Izetbegovića, koja će, prema najavama stručnjaka, izazvati ozbiljnu političku krizu u BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je da je odluka o podnošenju zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije doneta van državnih institucija, te da je o njoj odlučivao samo jedan član Predsedništva i nevladine organizacije. 

- Niti ima novih dokaza, niti ima smisla raditi reviziju presude. Bakir Izetbegović je otpočeo vaninstitucionalno delovanje, što je vrlo opasno – izjavio je Ivanić za televiziju Pink. 

VULIN O BAKIROVOJ REVIZIJI TUŽBE: Zamislite da su isto uradili Dodik i Ivanić - čitav svet bi se oglasio, a ovako MUK!

Kako je objasnio i hrvatski član Predsedništva Dragan Čović se protivi tužbi, ne vidi korist od nje i nije za organizovanje sednice predsedništva kako ne bi bilo preglasavanja. 

- Izetbegović je srušio pravilo i koncept konsenzusa. On je tražio podršku u Bošnjacima, a udari na institucije BiH dolaze upravo od njih – smatra Ivanić.

IVANIĆ: BiH NE STOJI IZA REVIZIJE! SDA proizvodi krizu, obratiću se i Hagu!

Dževad Galijašević ekspert za bezbednost smatra da Izetbegović okuplja “političke parazite” sa kojima napada na zvaničnike Srbije.  

- Ovo je neprijateljski čin prema Srbiji i bošnjačkim nacionalnim interesima. Srušen je ustavno-pravni poredak i zatalasan čitav region. Postavlja se pitanje odakle jednom čoveku takvo pravo, a reakcije Međunarodne zajednice nema – izjavio je Galijašević za TV Pink. 

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin smatra da ovaj potez narušava odnose u regionu, jer se jedan narod zapravo proglašava neprijateljskim i genocidnim.

- Revizija ne može da uspe jer ne postoje dokazi za nešto što nije urađeno. Srbija nije počinila genocide, što je pokazala i presuda. Ovo je poruka da se Srbi doživljavaju kao neprijateljski narod.

Međunarodna zajednica se nije oglasila, a bilo bi pitanje trenutka kada će se oglasiti da je isto ovo uradio Milorad Dodik ili Mladen Ivanić. Ovo je potez kojim se teži za uništenjem BiH i mira - izjavio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija