• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2017

11:14

ÐURIĆ: Otišao borac za poštovanje međunarodnog prava!

Politika

ÐURIĆ: Otišao borac za poštovanje međunarodnog prava!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izrazio je danas saučešće ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu povodom smrti ambasadora RF pri UN Vitalija Čurkina, ocenivši da su Rusija i svetska diplomatija izgubili velikog borca za poštovanje međunarodnog prava i tekovina na kojima počivaju Ujedinjene nacije

- Republika Srbija je ambasadoru Čurkinu i Ruskoj Federaciji večno zahvalna na svemu što su učinili za zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, kao i ugleda Srbije i srpskog naroda - rekao je Ðurić, istakavši da će se ambasadora Čurkina po dobru posebno sećati Srbi sa Kosova i Metohije.

Čepurin je zahvalio Ðuriću na saučešću i rekao da se ambasador Čurkin zalagao za poštovanje međunarodnog prava kao temelja međunarodnih odnosa, te da je bio tesno vezan za Srbiju i uvek pristupao sa željom da pomogne Srbiji i srpskom narodu, navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Sagovornici su razgovarali o pripremama za narednu redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, kao i o zajedničkom delovanju u sprečavanju članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ambasador Čepurin ponovio je principijelan stav Ruske Federacije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao je spremnost ruske strane da i ubuduće aktivno podržava napore u svrhu zaštite prava i legitimnih interesa Srbije u odnosu na Kosovo i Metohiju.

Ðurić je Čepurina informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, a razmotrena je i političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ðurić je istakao da je Srbima na Kosovu i Metohiji neophodno što hitnije omogućiti da u sadejstvu sa Beogradom formiraju Zajednicu srpskih opština, u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija