• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2017

15:05

ORLIĆ: Boško Obradović se neslavno oprostio od kandidature!

Politika

ORLIĆ: Boško Obradović se neslavno oprostio od kandidature!

Podeli vest

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić ocenio je danas da je tragično kada "dosove političke stralete", poput predsednika Dveri Boška Obradovića, temu Kosova i Metohije koriste za sopstvenu i jeftinu promociju

 

Orlić je na konferenciji za novinare u parlamentu ocenio da se Obradović na današnjoj sednici Odbora za KiM, koji je razmatrao izveštaj o radu Kancelarije za KiM, "oprostio od neslavne predsedničke kandidature" jer se priklonio Vuku Jeremiću. 

Obradović je, ocenio je Orlić, na sednici izgovorio gomilu dobro poznatih ispraznih fraza. 

- Iako ta kampanja i pre raspisanih izbora nije prošla slavno, to ga ne sprečava da je u potpunosti sprovede sramno - rekao je Orlić, navodeći da je Obradović u "bujici potpuno konfuznih reči i poruka" postavljao pitanja na koja je svaki put dobijao jasna i precizan odgovor. 

Orlić je rekao i da bi Obradović trebalo Vuku Jeremiću da postavi sva pitanja i nedoumice u vezi sa pregovaranjem o statusu KiM u SB UN i o formatu uz medijaciju EU. 

- Svaku eventualnu nejasnoću može da razjasni direktno tako što će razgovarati sa svojim predsedničkim kandidatom Vukom Tadićevim Jeremićem, jer je upravo Vuk Tadićev Jeremić čovek koji se postarao da ovo pitanje odlukom UN bude u formatu u kojem je danas - poručio je Orlić. 

Obradović, dodaje, želeći da se stavi u funkciju svog novog političkog ktitora, postavlja pitanja koja treba da postavi upravo Jeremiću. 

Povodom kritika što sednici odbora nije prisustvovao direktor Kancelarije za KiM Marko ?urić, Orlić kaže da se Đurić danas bavi narednom sednicom Saveta bezbednosti UN posvećenoj KiM, kao i pitanjem kako da se predupredi članstvo Kosova u međunarodnim institucijama. 

Orlić ističe da je apsolutno svaki korak Kancelarije za KiM i Vlade Srbije transparetno prikazan, poznat javnosti, detaljno obrazložen građanima, te da je apsolutno svaki dokument javno dostupan u svakom trenutku, za razliku od prethodne vlasti. 

Dodao je da je vlast do 2012. godine sve vreme "krila i gurala ispod stola svoje dogovore, dilove i kombinacije za razvoj sopstvenih političkih karijera" i "koja je naročito od 2008. do 2012. trgovala KiM, baš kao što su trgovali svim u Srbiji i gledali samo sebe". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draža

pre 7 godina

Ja sam oduvek govorio da je ovaj Boško žuta starleta. Čak su se i neki moji prijatelji naljutili na mene. Ali ako ovo čitaju možda će i promeniti mišljenje o njemu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija