• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2017

21:33

TOMISLAV NIKOLIĆ NA RTS: Poštujem odluku SNS da kandidat za predsednika bude Vučić!

Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ NA RTS: Poštujem odluku SNS da kandidat za predsednika bude Vučić!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je gostujući na RTS da poštuje odluku SNS da kandidat na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razjasnio je u intervjuu za RTS šta se događalo poslednjih dana kada je, i pored podrške koju je Srpska napredna stranka dala premijeru Aleksandru Vučiću, razmišljao da se kandiduje na predsedničkim izborima i da li je definitivno odustao od te namere.

 

 

- Oduvek me prati da mediji tumače kako žele ono što radim. Razmišljao sam da se opet

Posthumno odlikovanje Vitaliju Čurkinu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je na RTS da je posthumno odlikovao iznenadno preminulog ruskog ambasadora u UN Vitalija Čurkina.

- Dok imamo takve prijatelje u međunarodnim organizacijama ne brinem hoćemo li doživeti iznenađenje hoće li Savet bezbednosti UN priznati nezavisnost Kosova ili usvojiti rezoluciju protiv nas - naglasio je Nikolić dodajući da takve prijatelje treba tražiti.

kandidujem, sa Aleksandron sam razmišljao o tome više puta. Dok SNS nije doneo odluku, predlagao sam Vučiću da pričamo na tu temu. Međutim, kada je SNS to odlučio, nikad ne bih tražio da i ja budem premijer - rekao je Nikolić.

Nikolić je prezicirao da u razgovorima sa Aleksndrom Vučićem nije bilo ultimatuma.

Ultimatumi se ne postavljaju prijateljima, a Vučić i ja to jesmo. Sada je osnovni cilj da se spreči da neko ko i ne zna šta je Srbija da nas pobedi na izborima - rekao je Nikolić.

Na pitanje da li je kontaktirao sa nekim poslanicima SNS u Skupšiti kako bi formirao neku novu stranku, Nikolić je rekao da je možda telefonom pričao sa par njih, a da veliki broj poslanika čak ni ne poznaje.

- Dogovor između mene i Vučića postoji, a to je da ćemo raditi zajedno - naveo je Nikolić.

 

 

On kaže da je izmišljena i priča da je tražio da bude premijer, ali ne negira da je čovek koji ima ambicije, ako ga zdravlje posluži.

Nikolić se osvrnuo i na zastupljenost u medijima i rekao je da je ogorčen kako se o njemu izveštavalo.

- Svaki dan sam predsednik, svaki dan radim i trebalo bi da svaki dan budem u medijima, a nisam. Neki mediji u poslednje vreme pokušavaju da budu objektivni. Nisam očekivao da me veličaju, samo da prenose ono što radim - rekao je Nikolić.

O reviziji tužbe

Komentarišući najavljenu reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, Nikolić je ocenio da je to unutrašnja potreba bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog koje ne bi smeo da međusobno suprotstavlja narode koji žive na toj teritoriji.

Nikolić je rekao da inicijativa za reviziju dovodi u pitanje koliko je iskrena Izetbegovićeva želja da živi u miru sa 1,2 miliona Srba.

Nikolić je upitao šta znači to što se posle deset godina ponovo pokreće nešto što je presuđeno i upitao šta će biti sa srpskim narodom.

- Kako će se srpski narod osećati kada vidi da jedan narod, preko svog predstavnika, pokreće protiv njega reviziju, da osudi maticu da je počinila genocid - upitao je Nikolić.

On je podvukao da Izetbegović ne bi smeo, zbog želje da ojača svoju poziciju, da međusobno suprotstavlja narode, tim pre što i hrvatski narod u BiH, kako je rekao, nije za to.

- Beograd može samo da pruži podršku Bosni i Hercegovini, srpskom narodu i entitetu u BiH. Ali i učinićemo sve što je moguće, a to smo i dužni, da pružimo svu pravnu pomoć da se to odbaci kao nedostojanstveno - rekao je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 7 godina

Gosp.Predseniku Nikolicu ,velika zahvalnost ,na osnivanju stranke u krizno vreme ,na vodjenju Srbije ,na odabiru pouzdanih ljudi u svemu tome u u veoma turbulentnom vremenu i veoma neprijateljskom Beogradu prema ostatku Srba van njega,pa da li mozemo povjerovati ovakvom nastupu voditeljke srpkinje ,u glavnom gradu Srbije ,srpskom predsedniku ,sto je naredio i kako bi mogao da naredi da neko brani Srbe van Beograda ,zalosno ali istinito ,da nam je Beograd najveci neprijatelj ,i da nas je delio i ostavljao kao nikad .I mrtve i heroje ,zaboravljao i zabranjivao ....strasno

Srbin

pre 7 godina

E moj Nikolicu - uprsko si stvari skroz i sad nema povratka.

milena

pre 7 godina

Jako teško je raditi , i to na tako odgovornom mestu , ako te bez prestanka najružnije pljuju i neistinama bombarduju . Čestitke predsedniku , on se ni o kome iz opozicije , nije nisko i primitivno izražavao..

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17