• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2017

15:55

ZUKORLIĆ: Kad je u vladi Ugljanin je srpski patriota, a kad nije - Srbe naziva fašistima!

Politika

ZUKORLIĆ: Kad je u vladi Ugljanin je srpski patriota, a kad nije - Srbe naziva fašistima!

Podeli vest

Bošnjaci ni na koji način ne treba da se mešaju u srpsko-albanski konflikt, ocenjuje danas poslanik BDZ Muamer Zukorlić povodom čestitanja Sulejmana Ugljanina Hašimu Tačiju na državi Kosovo

Zukorlić ocenjuje da takvo mešanje Bošnjaka može biti samo na njihovu štetu, te ističe da će nekoj od bošnjačkih zajednica "gotovo sigurno napraviti problem".

Iz Bošnjačkog nacionalnog veća, čiji je predsednik Ugljanin, juče je saopšteno da je lider SDA prilikom nedavnog boravka u Prištini čestitao Tačiju "na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom".

Zukorlić ovaj Ugljaninov gest vidi kao uobičajeno ponašanje lidera SDA, koje zavisi od toga da li je u vlasti ili - van nje:

- Kada je u vladi, onda je Srbija najbolja zemlja, prava Bošnjaka su na najvišem nivou i tada je on najveći srpski patriota. Kada nije u vladi, onda radi sve ono što je suprotno od toga, govoriće da je Srbija faštistička tvorevina, uključujući i ovo sada - primećuje Zukorlić.

S obzirom na to da Bošnjaci žive na području Srbije, BiH, i Crne Gore, Zukorlić kaže da bi politički predstavnici Bošnjaka najpre trebalo da vode računa o bošnjačkim pitanjima i interesima.

- Nije dobro da Ugljanin na ovaj ili bilo koji drugi način gura prst u oko Srbiji - navodi Zukorlić i primećuje da je to jedna krajnost bošnjačke politike u Srbiji, naspram druge koja, kaže, podrazumeva da se uvek nešto kaže protiv Bosne, Albanaca i muslimana uopšteno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beloica

pre 7 godina

Bogu hvala da i ti nesto pametno kazes za tu bitangu

Haso

pre 7 godina

Ugljanin nije bosnjak nego vec pravi siptar! Kakve krvolocne oci ima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17