• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.T.I.

24.02.2017

19:12

USTAŠE LINČUJU PROFESORKU ZATO ŠTO JE SRPKINJA! PARANOJA na Univerzitetu u Rijeci od etničke dominacije Srba u Hrvatskoj?!

Politika

USTAŠE LINČUJU PROFESORKU ZATO ŠTO JE SRPKINJA! PARANOJA na Univerzitetu u Rijeci od etničke dominacije Srba u Hrvatskoj?!

Podeli vest

Profesori Univerziteta u Rijeci masovno potpisuju peticiju da se njihovoj koleginici Snježani Prijić Samaržiji zabrani da dođe na mesto rektora, i to samo zato što je Srpkinja * Ustaše u paranoji, tvrde da je izbor Prijićeve "deo šireg plana etničke dominacije Srba u Hrvatskoj"

Profesori Univerziteta u Rijeci masovno potpisuju peticiju da se njihovoj koleginici Snježani Prijić Samaržiji na sve načine zabrani da postane rektor, i to samo zato što je Srpkinja!

Grupa mržnjom zadojenih riječkih "akademskih građana" svoju bolesnu inicijativu pravda paranoičnom tvrdnjom da je kandidatura Prijićeve za funkciju rektora na riječkom univerzitetu "samo deo šireg plana da se ostvari etnička dominacija Srba u Hrvatskoj i da se Rijeka pretvori u SAO Krajinu"?!

Hrvatsko ludilo
U proglasu se kaže da je još Memorandum SANU Rijeku označio kao mesto početka širenja srpskog uticaja u Hrvatskoj

Profesorka u strahu

U pamfletu pod nazivom "Spasimo Rijeku", koji je potpisala Inicijativa akademskih građana, sve vrvi od mržnje i teorija zavere po kojima Srbi planiraju da iz Rijeke krenu u osvajanje Hrvatske.

- U nekim verzijama Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrisati u zaposedanju pozicija, posebno u obrazovanju, nauci i kulturi, jer je procenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uslovi za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije. Zato je mart veoma važan mesec za budućnost grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promeniti kulturna i politička fizionomija grada - navodi se u proglasu Inicijative akademskih građana ispod kojeg nije potpisano nijedno ime. Ovaj proglas, inače, objavljen je na sajtu Dnevno.hr, čiji je vlasnik poznati srbomrzac Viktor Kordić.

RUDANKA OPET UĆUTKALA USTAŠE: Hrvatska je zemlja lažova, zločinaca, mrzitelja, divljaka i prostaka!

Profesorka Snježana Prijić Samaržija potvrdila je za Informer da postoji inicijativa da se spreči njen izbor na mesto rektora, ali iz bezbednosnih razloga nije htela da komentariše Inicijativu akademskih građana "Spasimo Rijeku".

Informer

- Ne bih želela još uvek mnogo da pričam o nastalom problemu, sve dok ne bude završen izbor za novog rektora. Molim vas da me razumete jer sve može biti okrenuto protiv mene. U ovom trenutku, i pored svih negativnih komentara i peticija, meni je najvažnije da imam podršku većine svojih kolega i studenata - kaže profesorka Samardžija i dodaje da je studirala u Beogradu, ali da je veći deo života provela u Rijeci.

Linta: Zašto ćute EU i Vlada Hrvatske?

Beta

Miodrag Linta smatra da je skandalozno što se niko od hrvatskih i evropskih zvaničnika nije oglasio povodom ovog skandala.
- Hrvatski zvaničnici na ovo ne smeju da ostanu nemi, baš kao ni Brisel. Ovo je tipično širenje govora mržnje za sve što je srpsko u Hrvatskoj i odgovorni moraju snositi kazne za svoje ponašanje - smatra naš sagovornik.

"Linčovanje" profesorke i pobunu protiv njenog postavljenja za rektora riječkog univerziteta najoštrije su osudili i predstavnici Srba u Hrvatskoj. Prema njihovim rečima, ovo je ekstremno širenje govora mržnje prema Srbima! Savo Štrbac, predsednik Udruženja "Veritas", naglašava da kriterijum za izbor novog rektora univerziteta uopšte nije znanje, stručnost ili diploma, već isključivo to da li je neko Srbin ili nije.

- Po svim pravilima, Snježana Prijić Samardžija trebalo bi da nasledi sadašnjeg rektora koji odlazi u penziju. Glavni problem je nastao kada se grupa njenih kolega pobunila protiv te odluke, smatrajući da ona nije vredna tog mesta i da hrvatske vlasti ne smeju dozvoliti "posrbljavanje" u njihovoj zemlji. Jer, zamislite vi da vam Srpkinja rođena u Kninu koja se školovala u Beogradu dođe na najvišu instancu na jednom riječkom univerzitetu?! Većeg poraza za Hrvate nema i upravo zbog toga je nastala cela ova hajka - objašnjava Štrbac.

Ustaška provokacija

Sa njim je saglasan i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. On ističe da je peticija protiv postavljenja Srpkinje Snježane Prijić Samaržije za rektora univerziteta skandal neviđenih razmera!

- Ovo ne dolikuje ponašanju jedne članice EU, naročito kada se radi o obrazovanju! Došli smo do toga da se u Hrvatskoj mere krvna zrnca i da se umesto stručnosti ceni poreklo. To je samo još jedan dokaz da se u Hrvatskoj i dalje zagovara ustaštvo - naglašava Linta.

Napadi na Srbe u Hrvatskoj

April, 2016.
Novinar i autor filma "15 minuta - masakr u Dvoru" Saša Kosanović dobio je otkaz na HRT jer vlast u Hrvatskoj nije mogla da mu oprosti što je razotkrio jedan od najstrašnijih zločina koje su Hrvati počinili nad Srbima 1995.

Novembar 2016.
Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije srpskog groblja na kojem je na pojedinim spomenicima stavljeno obaveštenje da se zbog neplaćanja grobno mesto smatra napuštenim te da se može ponovo dodeliti na korišćenje.

Decembar 2016.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se zbog toga što je deci iz Dubrovnika podelila čokoladice poreklom iz Srbije!

Decembar 2016.
Zvaničnik hrvatskog ministarstva obrazovanja rekao je da je loš plasman na PISA testu donelo i to što su testirana deca s posebnim potrebama i nacionalne manjine, među kojima i Srbi.

Januar 2017.
Na jednom okruglom stolu u Zagrebu predstavnici poljoprivrednih udruženja iskazali su negodovanje zbog uvoza krompira iz Srbije, koji je po njihovim standardima otrovan i pun kancerogenih pesticida.

Februar 2017.
Ultrakonzervativna organizacija "U ime obitelji" zatražila gašenje lista srpske manjine u Hrvatskoj "Novosti", kazneni progon novinara, urednika i izdavača tog lista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ANTE BAN

pre 7 godina

Nismo bolesnici, nego mi smo vam svi- USTAŠE! Dodjite ljeti na more, pa ćete vidjeti da svaku plažu čuva četa ustaša!

mesanac

pre 7 godina

Ujaci batina ima 2 kraja.  Ne izazivajte sudbinu. U Srbiji zivi divan kstolicki narod, a ima i Hrvata. Mirni i radni ljudi.n

kole66

pre 7 godina

Koliko su oni bolesni u mozak ne mogu da verujem. A opet sa druge strane kada malo bolje razmislim, mozda su u pravu. A opet kada jos bolje razmislim postavljam sam sebi pitanje, na kom stepenu tehnoloskog i svakog drugog razvoja bi bili amerikanci da nisu prihvatali pametne umove i skolovane ljude iz citavog sveta. Na kraju dolazim do zakljucka da je ovo Balkan. Na kraju dolazim do zakljucka da je Srbija ma kakva bila, a nije zlatna, za svetlosnu godinu daleko od Hrvatske. Zao mi je sto ce se hrvati ugusiti u bolesnoj mrznji i zlobi u svom domoljublju. Za tako nesto nema spasa. A opet kada bolje razmislim mozda mi i nije zao.

vojislav

pre 7 godina

da se to desilo hrvatici u srbiji na noge bi ustala cela evropska unija,,,

Rados

pre 7 godina

I treba tako! Bili bi vi stavili Hrvata na fakultetu u Nisu ili Krgujevcu! Malo morgen! Pazi izrazavanje svi ustase. Boze me sacuvaj ovakvih novina.

Nikola

pre 7 godina

Botu, o cemu ti, kod nas sve manjine imaju najveca prave nego bilo gdje u svijetu, zato ne lupetaj.

Dragon

pre 7 godina

Radose,za sada cemo staviti samo nekoj vasoj profesorki...a vi crnogorci ste se ovde ustolicili,ali polako vas cistimo,pa ce te se lepo druziti dole u onom vasem krsu sa bracom siptarima i hrvatima.... Ajd...ajde...nismo mi stoka kao vi,ima ovde mesta za sve...a vase bolesti...tome leka sada nema...jednom cemo vas izleciti da 7,62x 39....

carDusanSilni

pre 7 godina

nema pomoci ovim hrvatima,ovolika mrznja,prezir i pljuvanje po Srbima ne prolazi,niti ce proci ikada....nisu svi hrvati ustase,ali su sve ustase hrvati...

Dragan KNN

pre 7 godina

Osamdesetih sam bio riječki student. Ovo što se dešava u Rijeci , gradu poznatom po duhu tolerancije na visokom nivou , kraj je krajeva. Gospodo hrvati nema vam spasa od vas samih !

Marko

pre 7 godina

Notorna je cinjenica da se EU najcesce samo deklarativno zalaze za evropske vrednosti dok realno njeni zvanicnici skoro da uopste i ne reaguju na ekstremni nacionalizam koji je preplavio hrvatske institucije i vecinu hrvatskog drustva u kojima se povampiruje ideologija krvi i tla, ksenofobija, fasizam i ustastvo. Takva EU politika nuzno namece pitanje koje vrednosti zaista zastupa EU i njeni zvanicnici.

DJovan

pre 7 godina

HRVATSKI PREMIJER i SRPSKA KRV: Zoran Milanovic, ( bivsi Premijer Hrvatske ) ulazi u jednu gostionu, seda u uglu za sto, a za stolim u suprotnom uglu pored prozora SESTORICA DECKI pjevaju: Mi Hrvati ne pijemo VINA, nego KRVI SRBINA IZ KNINA, tog momenta nazoci kelner i pozdravlja; BOG gospon, kaj zelite. Milamovic: Isto sto i oni DECKI, sto pjevaju, kelner: Znaci GEMIST, Milanovic, ne gemist, hocu CASU SRPSKE KRVI, kelner, nema gospon. Milanovic ustaje i svecano izjavljuje: Molim za malo tisane; u gostioni tajac, prisezam ovdje i na svakome drugome mjestu, da cu kada postanem ponovo PREMIJER HRVATSKE, obezbijediti da svaka gostiona i gostionica na cijeloj teritoriji Hrvatske bude snabdjevena dovoljnim kolicinama SRPSKE KRVI za svakoga ZEDNOGA HRVATA. U to ime pozivam vas da glasate za mene; nasta tajac, a zatim se prolomi PLJESAK u gostioni.

ćira

pre 7 godina

Ustaše u akademskim togama su u pravu.Srbi , na da hoće već imaju intelektualnu dominaciju,obzirom da etničku ne mogu da ostvare.Pomenuću samo Ruđera Boškovića,Teslu,M.Milankovića,Josifa Pančića,Smilju Avramov itd.,kaoSRBE BRE,rođene u Hrvatskoj.Uostalom pogledajte na Vikipediji ceo spisak i sve će biti jasno.

Đovanče Micić

pre 7 godina

Eh da oće nešto da se zakuva,pa da italijani uzmu nazad sve ono što je bilo njihovo do 1945.

Diana

pre 7 godina

Ne postoji narod koji je dozivio i prihvatio genocid i ne radi nista da se to internacionalizira. Problem su politicari i Srbije i RS-a koji ne cine nista da Brisel, UN, zapadne zemlje koje odlucuju i druge centre moci obavijeste o stanju u Hrvatskoj. Palestinci se desetljecima bore za svoj status u Izraelu mada su zemlje arapskog poluostrva istjerale vise Jevreja nego sto je Palestinaca istjerano iz Izraela. Genocid je nesaglediva tragedija srpskog naroda, Hrvatska ga i dalje provodi uz aminovanje Zapada. Najtragicnije je da politicari, predstavnici srpskog naroda ne cine nista. Problem se ne moze rijesiti ako srpski politicari ponekad daju izjavu vlastitim novinarima o tome a u cilju da prikupe poene za sebe.

Yugosloven

pre 7 godina

Kako mislim da ni svi Srbi nisu cetnici..tako ni svi Hrvati nisu ustase..zato bi zaista krajnje vreme bilo da sa tim uopstenim floskulama prestanete da se izrazavate..posto ja licno mislim da izmedju cetnuka i ustasa nema ama bas nikakve razlike..

ćira

pre 7 godina

yugo,svesno zamenjuješ teze.Tačno je da svi Hrvati nisu bili ustaše,ali su sve ustaše bili Htvati,. A razlika između Čede i Uje je ogromna.Danas su skoro svi hrvati ustaše.

milovan

pre 7 godina

Bravo majstori. Ja kao Srbin dajem vam za pravo da onako ljudski date dobrodoslicu svakom srbinu koji dodje u HR na more. Pa tko voli neka izvoli.Ja imam drugih mesta gde cu da potrosim svoje tesko zaradjene pare.

Nikita

pre 7 godina

Prolupani totalno! Svaka celija im je od mrznje prema srpskom narodu i svemu srpskom. Tolika mrznja nije normalna. Cista patologija!

Milan

pre 7 godina

Kompleksi su čudo i baš zbog ovakvih stvari ja neidem u hr na more jer izgleda nemaju druga posla osim da napadaju srbe a nedaj boze da se tako nesto desi hrvatima u srbiji eu bi odma rekla SRBIJA NIJE DEMOKRATSKA DRZAVA I NE POSTUJE MANJINE.

Sredoje

pre 7 godina

Pa kad ne mozes da pobedis pamecu, a ti onda pozoves u pomoc fasizam, rasizam, sovinizam i nacizam.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17