• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

26.02.2017

15:14

USTAŠE OPET DIVLJALE U ZAGREBU! Urlali "za dom spremni", klicali Trampu i mahali zastavama neonacista!

Politika

USTAŠE OPET DIVLJALE U ZAGREBU! Urlali "za dom spremni", klicali Trampu i mahali zastavama neonacista!

Podeli vest

Ekstremni desničari marširali su danas centrom Zagreba u znak podrške novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, a kako navodi portal Index.hr oni su izvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni" i nosili zastave NPD, najpoznatije nemačke neonacističke stranke...

Kolona crnokošuljaša pod vođstvom Dražena Keleminca, predsednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), uz muzičku pratnju, marširala je centrom glavnog grada Hrvatske.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

Među zastavama kojima su mahali istakla se i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD-a (Nationaldemokratisće Partei Deutsćlands).

NPD je ocenjena kao najznačajnija nacionalsocijalistička stranka u Evropi nakon 1945, a nemačka obaveštajna agencija označila je tu partiju kao pretnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke, te je NPD pod stalnim nadzorom, navodi hrvatski portal, uz zaključak da "još uvek nije jasno šta nameravaju da postignu ovakvim sramoćenjem u glavnom gradu".

Kako navodi Index.hr, predsednik desničarske, Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, koji je danas predvodio neonacistički marš u centru Zagreba, uhapšen je.

Portal navodi, naime, da je iz zagrebačke Policijske uprave potvrđeno da je jedna osoba uhapšena.

"Tokom javnog okupljanja, koje je bilo uredno prijavljeno, jedna osoba je dovedena na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi zakona o prekršajima javnog reda i mira.", naveli su iz PU zagrebačke, preneo je ovaj portal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Barbara Liry

pre 7 godina

Jednom ustase uvek ustase. Istina je u vicu: "Jedan ustade svi ustase". Nista novo za Zagreb. Jos je Branko Copic napisao kako su Nemci paradno usli u Zagreb uz klicanje i odobravanje Zagrebcana, a Zagrebcanke je nazvao "svilengacama". Sve je rekao. Da nije mrznje nebi Hrvata bilo (kazem ja, a poznajem ih dobro)..

Ja BL

pre 7 godina

Treba cijeniti njihovu dosljednost fasizmu I tokovima njihove istorije, ma kako ona sramna bila.

David

pre 7 godina

Kako Kolindica dođe na čelo lijepe njihove uzbudiše se ustaše. A kako ne bi kad, lijepa li je...

SUHOJ

pre 7 godina

hahaha... ja ima lijeka za ove kukavne ustase!!!!!!!! samo jedan bacac plamena i spaliti!!!!!!!!!

Vidoje

pre 7 godina

Pa šta apse čoveka ako je skup uredno prijavljen?

dragan

pre 7 godina

Nemci treba da se stide. Trebaju i oni da malo da se sete Hitlera. Zar ne vide kako to hrvati rade?

Ćomi

pre 7 godina

Ne valja se smejati bolesnicima, nisu oni krivi, pusti ne daj Boze nikome, čega se pametan stidi budala se ponosi

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija