• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2017

11:04

MALI: Uskoro novi sistem za uzbunjivanje u celom gradu!

Politika

MALI: Uskoro novi sistem za uzbunjivanje u celom gradu!

Podeli vest

Grad Beogad je uspeo za samo tri godine da unapredi civilnu zaštitu više nego u prethodnih 20 godina, a do kraja 2017. biće završen projekat za postavljanje novih sirena i sistema za uzbunjivanje u celom gradu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali povodom obeležavnja Svetskog dana civilne zaštite 1. marta

Mali, koji je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je na svečanoj sednici tog tela da će samo postavljanje novog sistema za uzbunjivanje u Beogradu trajati oko godinu do godinu i po dana i da će se krenuti od Obrenovca.

On je naglasio da civina zaštita predstavlja organizovan odgovor države na sve opasnosti za ugrožavanje ljudskih života i matererijalnu štetu.

Mali je rekao da je Beograd pokazao u raznim situacijama, kao što su migrantska kriza i poplave u Obrenovcu, da ume dobro da odreaguje.

Gradonačelnik je rekao da se preduzimaju razne aktivnosti da Beograd u tim situacijama bude još spreniji i da je cilj da Beograd postane najbezbedniji grad u regionu.

- Mi smo u proteklom periodu formirali 11 jedinica civilne zaštite opšte namene u pravnim subjektima grada Beograda, na nivou vodova i odeljenja. Više od 700 lica imenovano je za poverenika i zamenika poverenika civilne zaštite u subjektima na teritoriji Beograda - rekao je Mali u u Skupštini grada.

Kako kaže, preduzete su mere za dogradnju sistema za javno obaveštavanje i uzbunjivanja stanovništva.

- Do kraja godine imaćemo završen projekat za postavljanje novih sirena i sistema za uzbunjivanja u celom gradu. Krenućemo prvo sa Obrenovcem, a onda ćemo u narednih godinu ili godinu i po dana zameniti ili nabaviti nove sirene kako bismo sistem uzbunjivanja u potpunosti sredili i rekontrusiali. Kako bi ceo grad bio spreman da reaguje ako za to postoji potreba - naveo je Mali.

On je rekao da su gradske vlasti nabavile i telekomunikaciona sredstva za efikasan rad Gradskog štaba za vanredne situacije i da su opremljeni svi članovi štaba.

- Naša je obavezna da bude spremni, efikasni i organizovani i da imamo dovoljno sredstava. Sistem zaštite je bio zanemaren, ali smo za tri godine nadomestili ono što niko nije radio u prethodnih 20 godina - naglasio je on.

Svetski dan civilne zaštite se obeležava od 1990. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija