• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

01.03.2017

18:58

(FOTO) ON JE ŠEF ALBANSKE MAFIJE: Tom Duhani koji u šaci drži nekoliko SENATORA, platio za fotografiju VESELJIJA I TRAMPA!

Politika

(FOTO) ON JE ŠEF ALBANSKE MAFIJE: Tom Duhani koji u šaci drži nekoliko SENATORA, platio za fotografiju VESELJIJA I TRAMPA!

Podeli vest

Slikanje predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija sa američkim predsednikom Donaldom Trampom platio je Tom Duhani, bogati Albanac koji živi u SAD. Duhani drži u šaci nekoliko američkih senatora
my space

Iako su se u prvi mah pojavile informacije da je za fotografiju Veseljija i Trampa zaslužan najbogatiji Albanac na svetu Bedžet Pacoli, to je, u stvari, organizovao i debelo platio Tom Duhani, koji koliko je poznato drži u šaci nekoliko američkih senatora.

O ovom kontroverznom albanskom biznismenu iz SAD nema mnogo podataka, ali se zna da je počeo "karijeru" baveći se ilegalnim poslovima, pre svega zelenašenjem i pranjem novca. 

Američki izvori tvrde da je on u međuvremenu stekao milione, posebno ističući da kontroliše nekolicinu kongresmena kojima je izgradio kuće i stanove.

Kako se navodi, može se sa velikom verovatnoćom pretpostaviti da je baš preko njih i našao "link" do ljudi koji okružuju Trampa i dogovorio slikanje sa Veseljijem.

Ko je Tom Duhani

Vezama Duhanija i kongresmena bavila se svojevremeno i američka Savezna izborna komisija, koja je u avgustu 2014. godine utvrdila da je demokratski kongresmen Geri Piter primio od Duhanija 15.900 dolara od 2008. do 2012. godine. Takođe, Piter je učestvovao u ceremoniji otvaranja Duhanijevog restorana.

Duhani je, inače, zbog zelenašenja i pranja novca bio osuđen u Americi na tri godine i pet meseci zatvora. Svojim dužnicima je pretio batinama i oružjem ako mu ne vrate novac. Priznao je krivicu, ali kaznu nije odslužio do kraja, jer je pušten ranije.

Public

Blizak je saradnik Bedžeta Pacolija, a u javnosti se otvorenije pojavljuje nakon hapšenja lidera OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj, početkom januara. Naime, kada su u Ministarstvu spoljnih poslova Kosova izdvojili iz budžeta 500.000 evra kako bi platili advokate Haradinaja u Francuskoj, Duhani je na društvenim mrežama postavio svoju sliku sa gomilom novca i dva pištolja.

Kako su pisali kosovski mediji, to je uradio ne bi li pokazao svoju spremnost da odbrani lidera OVK. Zajedno sa Haradinajem proslavio je u Francuskoj odluku suda da se lider OVK brani sa slobode i tom prilikom su uslikani kako sede za istim stolom u restoranu.

- Ja sam čist i zajedno sa svojom porodicom dajem doprinos Kosovu. Volim gospodina Haradinaja i sve albanske patriote - rekao je Duhani tada albanskim novinarima.

Tanjug

Haradinaj je uhapšen 4. januara u Francuskoj po srpskoj poternici zbog stravičnih ratnih zločina na Kosovu i Metohiji. Srbija je potom uputila zahtev Francuskoj za njegovo izručenje. Lider OVK je nedelju dana kasnije pušten na slobodu da čeka odluku suda koja će biti doneta prekosutra.

Ugostio Haradinaja pre tri meseca

Tom Duhani se sa Haradinajem sastajao i u svojoj kući pre tri meseca, zajedno sa još 20 sunarodnika, što se vidi na fotografiji do koje je došao "Blic". Kako su pisali albanski mediji, Haradinaj je tada i donirao veliki novac albanskoj zajednici u Ame­rici.

OTKRIVAMO, EVO KAKO RADI ŠIPTARSKA MAFIJA: Pacoli za OVU sliku platio čak 5.000.000 dolara!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 7 godina

Prava vest bi bila da se nepobitno objavi odakle nu pare. A jos bolje da se to dostavi sad tuzilastvu naravno uz podatke o podmicivanju. Ovako ovo je samo kuknjava

Radovan

pre 7 godina

To je kriminalna klika koje medjunarodna zajednica zna ali tolerise ?Do kada vreme ce pokazati?Tramp nema pojma kakva je to bsnda?Srecom mslo ih je i sabladivi su?

Boogeyman

pre 7 godina

Koga bre boli dupe koji je šiptar platio i kako. Bitno je da je jedan šiptar dao pare da do slike dođe i došlo je. To se zove lobiranje za svoju "državu", za njihovu... "šiptarsku stvar". Da vidim koji je srbin uradio tako nešto u poslednjih 5 ili 10 godina. Dajte jedan primer gde su se čak okupili bogati srbi iz zemlje i inostranstva i uradili ovako nešto slično za Srbiju. Cepter "težak" 5 milijardi evra, Mišković 500 miliona, Kostić 600 miliona, Matijević, Hamović, Drakulić, Peconi, Čume, Kosmajac, Matić i mnogi drugi... ko zna koliko. Sve vaše milijarde i milione da skupite na gomilu... vi ste svi "siromašni ljudi"! Gledajte i učite kako se lobira za svoju otažbinu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija