• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2017

20:16

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: SNS u Vranju počinje kampanju za predsedničke izbore!

Politika

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: SNS u Vranju počinje kampanju za predsedničke izbore!

Podeli vest

Članica predsedništva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović izjavila je da SNS sutra u Vranju počinje kampanju podrške svom predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću i poručila da će izborna kampanja biti "kratka, efikasna i otvorena"

- Verujem da će to biti uspešna kampanja, ali i teška i neizvesna. Ništa nije zagarantovano moramo svi da se borimo da sačuvamo dobru budućnost za građane Srbije- rekla je Joksimović večeras nakon sednice predsedištva SNS.

Ona je za TV Prva dodala da ta stranka u kampanji podržava Vučića kao kandidata pre svega jer, kako je navela, to nije više strančarenje, već političko pitanje održanja stabilnog kursa države.

- To je pitanje stabilnosti i mira u državi i odgovornog ponašanja u kontekstu veoma komplikovanih regionalnih okolnosti- naglasila je Joksimović.

Ona je napomenula da je za građane važno da razumeju i sve domete i rezultate ranijih kohabitacionih vlada koje su postojale u Srbiji, kao što su Tadić - Koštunica, Tadić - Cvetković, kada su, kako je navela, političke odluke donošene u nesaglasju i na štetu interesa i građana i države.

- Mi to ne smemo da dozvolimo, neophodna je sinergija, neophodno je da imamo i predsednika i premijera koji će na sličan način razlišljati, raditi i voditi državu u dobrom i stabilnom pravcu koji smo uspeli da napravimo i važno je da ga očivamo- rekla je Joksimović.

Tanjug

Upitana da li će premijer sigurno biti iz redova SNS, Joksimović je rekla da "se ovde ne radi o tome ko će biti premijer". 

- Mi ulazimo u izborni ciklus, utakmicu za predsednika Srbije. Kampanja već uveliko traje, iako SNS još nije započela kampanju- navela je ona.

Joksimović je pozvala građane da realno sagledaju stvari i vide da, kako je navela, pojedini predsednički kandidati već dva ili tri meseca vode vrlo skupu kampanju finansiranu iz nepoznatih izvora.

- Ako sam nešto naučila iz procesa evropskih integracija onda je koliko je transparentnost upravo važna - da li je to novac koji dolazi iz inostranstva, ili krugova krupnog kapitala - tajkunski. To su važne stvari za građane, to nije demagogija i populizam- naglasila je Joksimović.

Prema njenim rečima, SNS kao najveća stranka koja ima najveći broj poslaničkih mesta u parlamentu, ima legitimne izvore finansiranja.

Predsednica Nardone skupštine Maja Gojković najavila je da će sutra u četvrtak 2.marta u 13 sati raspisati i objaviti datum predsedničkih izbora.

GOJKOVIĆ: Sutra raspisujem izbore!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mostarac

pre 7 godina

pričam meki dan sa nekim momkom iz Vranja, kaže Vuxict nas digao iz mrtvih, toliko ljudi sad lakše diše, Srbijo, ako iole imas mozga, Vučić vam pravi državu. Mogu zvocat koliko hoće, ali ide naprijed.nIde Titovim sistemom, zato i ide naprijed. Digmuti državu iz pepela. Treba vremena, ali i podrške.n

zbunjen

pre 7 godina

DS duguje za grejanje 2miliona ali zbog blokade racuna ne moze im se naplatiti. Kako onda vode kampanju za izbore?Kojim putem ide to finansiranje. Gradjanin kad duguje niko ga ne pita ima li pare.Izvrsitelj odmah radi svoj posao.Mozda ja nisam zbunjen nego glup pa molim da mi neko objasni kako se posluje sa blokiranim racunom vec 4-5godine.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija