• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2017

10:02

ZVER SE BUNI! Haradinaj: Odluka suda je sramotna, ja sam politički talac

Politika

ZVER SE BUNI! Haradinaj: Odluka suda je sramotna, ja sam politički talac

Podeli vest

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koga Srbija tereti za ratne zločine nad Srbima, rekao je danas da je sramotna i politička odluka kojom je francuski sud u Kolmaru ponovo odložio davanje mišljenja o zahtevu Srbije za njegovo izručenje za 6. april

 

- Ja sam politički talac. Sud je dao još mesec danas srpskim vlastima da dostave dodatne informacije. To je politička odluka, a ovo što se događa je neprijatno - rekao je Haradinaj medijima na francuskom ispred zdrage suda. 

On je ponovio da je borba OVK već razmatrana pred Haskim tribunalom.

- Vi koji ste doneli ovu sramotnu odluku treba da se stidite. Nastaviću da se dalje borim protiv odluke - kazao je Haradinaj posle ročišta koje je trajalo svega nekoliko minuta.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru ponovo je danas za 6. april odložio donošenje odluke o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja zbog sumnje da je izvršio ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

Pristalice Haradinaja koje su pristvovale riočištu u sudnici su tiho dočekali odluku suda. Prisutni su isčekivali odbacivanje zahteva za izručenje Srbiji, pa je zavladao muk nakon odluke o odlaganju konačne odluke na 6.aprila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 7 godina

Ne brini se Haradineju i francuski sud kao i bilo koji u EU radi po direktivama iz Amerike i korumpiran je isto koliko i ti,blagonaklon je prema takvim zlocincima kao sto si ti i tretirace te za sveca,pitajte hrvate kog su zlocinca proglasili za sveca.\n

dexx

pre 7 godina

Zasto se toliko cimas ako nisi kriv i ako Srbija nema dokaze za krivicu? Zasto lepo ne dodjes u Srbiju i dokazes sve to i bacis svetu istinu u oci kao nas Vojvoda Doktor Seselj?\n

Robin Hood

pre 7 godina

Čuj skota, baš mu je neprijatno!? Da li je bilo prijatno zaklanim, nevinim žrtvama dok si im to radio!?? Kamo sreće da u Srbiju dođeš..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija