• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2017

13:43

NOVI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA: U trci i ekonomista iz Švedske Slobodan Petković

Politika

NOVI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA: U trci i ekonomista iz Švedske Slobodan Petković

Podeli vest

U izbornu trku za predsednika Srbije danas se uključio još jedan kandidat, ekonomista iz Švedske Slobodan Petković, koji, kaže, želi da prenese iskustva dijaspore u cilju boljeg života građana

- Podstaknut podrškom mnogobrojnih organizacija i udruženja naših građana iz dijaspore, mnogostruko izraženih u medijima i potpisanim peticijama, želim da na ovaj način iskažem svoju želju i potrebu da se kandidujem za Predsednika Republike Srbije, kako bih preneo iskustva iz tih zemalja da bi građani živeli bolje i po prvi put, istorijski, izašli iz krize - rekao je Petković i dodao:

- Svojim dugogodišnjim društvenim i političkim radom doprineo sam prenošenju najviših svetskih standarda u privrednu praksu Srbije (inicirao sam stvaranje Unije poslodavaca i projekat industrijskih zona, takozvana "Švedska sela"). Moje životno delo - Maršalov plan - je od vodećih eminentnih makroekonomskih eksperata ocenjeno kao kapitalno ekonomsko delo u teoretskom smislu i jedno od retkih koje je moguće direktno primeniti u praksi.

U svom predstavljanju Petković je dodao da veruje kako milioni građana Srbije rasejani širom sveta, koji su napustili svoju domovinu uglavnom iz ekonomskih razloga, upoznati sa tržišnim poslovanjem u savremenim razvijenim ekonomijama zapada, željno čekaju da se pojavi svetlo na kraju mračnog tunela zastarelog ekonomskog sistema planske ekonomije koja je postavljena 1947. godine. 

- Maršalov plan  daje nam nadu da će se i u Srbiji konačno dogoditi korenite promene društvenog i ekonomskog sistema, koji će nam omogućiti da se vratimo u svoju domovinu u kojoj ćemo moći, da svoja, godinama mukotrpno zarađivana znanja i sredstva, uložimo u nove projekte pod svetskim uslovima - kaže Petković i tvrdi da će u slučaju da bude izabran biti potpuno nezavistan u radu:

-  Osim profesionalnog rada u Švedskoj, uspeo sam da izgradim i sačuvam svoju porodicu sa suprugom i troje uspešne dece. Na osnovu ličnog imetka, koje sam svojim sopstvenim poslom u inostranstvu postigao, kao malo koji kandidat mogu delimično samostalno da finansiram svoje društvene i političke aktivnosti, da svojim sredstvima delimično finansiram svoju kampanju i, u slučaju da budem izabran, budem nezavistan u radu, jer nema potrebe da, zbog ličnog bogaćenja, činim bilo kakve ustupke bilo kome.      


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
paz

pre 7 godina

pa, cekaj...taj je vec vidjan po Srbiji pre 20-30 godina. Ko ga sada izvuce?

pero

pre 7 godina

Nije bitno koliko glasova dobijem,bitno je koliko para iz budžeta dobijem

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija