• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2017

20:48

JOJ, SRBIJO, AKO TE OVI UZJAŠU! Raspala DOS opozicija hoće da gurne zemlju u HAOS!

Politika

JOJ, SRBIJO, AKO TE OVI UZJAŠU! Raspala DOS opozicija hoće da gurne zemlju u HAOS!

Podeli vest

Koalicija JOJ - Jeremić, Obradović, Janković najozbiljnije se sprema da Srbiju odmah posle izbora gurne u politički haos kakav sad gledamo u Makedoniji

Neformalna predizborna koalicija JOJ, koju su formirali NATO kandidati Vuk Jeremić, Boško Obradović i Saša Janković, najozbiljnije se sprema da Srbiju odmah posle izbora gurne u politički haos nalik onom koji danas gledamo u Makedoniji!

Njih trojica, u društvu još nekolicine opozicionih lidera, juče su u Skupštini Srbije bez i jednog jedinog valjanog argumenta optužili premijera Aleksandra Vučića da je "diktator koji je Srbiju uveo u vanredno stanje" i zatražili njegovu hitnu ostavku.

 

 

Razlog za to je što je predsednica Skupštine Maja Gojković odredila pauzu u radu parlamenta do završetka predsedničkih izbora, što je inače potpuno u skladu sa zakonom.

 

 

Šta ćete u Skupštini!?

 

O kakvoj diktaturi je reč možda najslikovitije govori činjenica da su Jeremić, Obradović i Janković svoje zapaljive govore juče održali usred republičkog parlamenta, iako je od njih trojice jedino lider Dveri narodni poslanik!?

- Nama se dogodio pravi državni udar. Pozivam da se hitno odblokira rad parlamenta i da Vučić podnese ostavku. Ako Vučić ne odgovori pozitivno na naše zahteve, preduzećemo zajedničke korake u odbrani ustavnog poretka i sprečavanja izborne krađe... - rekao je Jeremić, dok je Janković indirektno zapretio uličnim protestima:

- Nadam se da nećemo biti u situaciji da pozivamo građane da nam pomognu!

 

 

Možda i najžešći bio je upravo Boško Obradović, koji je primetio da se opozicija okupila kako bi "zaustavila uvođenje diktature" (!?!).

- Ovde svako od nas ima svoj identitet i kampanju, ali svi mi imamo samo jedan zahtev da Skupština nastavi da radi, da se obezbede fer i demokratski izbori, da se omogući prikupljanje potpisa podrške i da se omogući rad posmatračima izbora. Okupili smo se da nas vlast čuje da ovo više ne može ovako i da ćemo se suprotstaviti Vučićevoj diktaturi - rekao je Obradović.

Na drugoj strani, funkcioner SNS Nebojša Stefanović naglasio je da je sada potpuno jasno da je jedini cilj JOJ koalicije da skinu glavu Vučiću.

 

 

- Oni nemaju program, ni politiku. I samo ih pitam po čijem to nalogu pokušavaju da naprave haos u Srbiji!? Oni bi očigledno hteli da nepostojanje bilo kakvog programa zamene destrukcijom naše zemlje, pošto ni za šta drugo nisu sposobni. Neverovatno je da o urušavanju institucija govore dosovski kandidati Jeremić i Janković, za vreme čije vlasti su institucije sravnjene do temelja. Tada se glasalo iz Bodruma i Soluna, noću su se donosili zakoni koji su omogućili besomučnu pljačku narodne imovine, bogaćenje tajkuna i propast mnogih preduzeća u našoj zemlji - istakao je Stefanović.

Oni su izbor ambasada

Ministar rada i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je da su sva tri dosovska kandidata i juče ponovila zahtev da se izbori u Srbiji moraju prilagoditi volji zapadnih ambasadora.

- Parlament u suverenoj Srbiji radi u skladu sa zakonima Srbije. Janković, Jeremić i Obradović teško prihvataju činjenicu da više nismo zemlja bez zakona i slobodne volje svojih građana, kakva je bila država kada je njome vladao DOS. Srbija hoće Vučića, a jedine izbore koje oni mogu da dobiju su izbori u ambasadama - napomenuo je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija