• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2017

23:28

KOMORA NOTARA: Netačni navodi Saše Radulovića, nema privilegovanih!

Politika

KOMORA NOTARA: Netačni navodi Saše Radulovića, nema privilegovanih!

Podeli vest

Javnobeležnička komora Srbije demantovala je večeras tvrdnje Pokreta Dosta je bilo da nije uspeo da dobije nijednog notara da bi počeo da sakuplja potpise za kandidovanje svog kandidata za predsednika Srbije.

Komora je u saopštenju navela i da svi njeni članovi obavljaju svoju delatnost zakonito, savesno, pošteno i nepristrasno i da prilikom overe potpisa za davanje podrške kandidatima u izboru za predsednika Srbije nema privilegovanih, kao i da se ceo postupak odvija u skladu sa zakonima Republike Srbije.

- Prinuđeni smo da reagujemo i demantujemo tvrdnje Pokreta „Dosta je bilo", koji je saopštio da nije uspeo da dobije nijednog notara da bi počeo da prikuplja potpise za kandidovanje njihovog kandidata za predsednika Srbije. 

Na njihovom raspolaganju bilo je danas nekoliko javnobeležničkih kancelarija širom Srbije, a u danima vikenda će oni, kao i ostale političke partije imati dežurne ekipe javnih beležnika", saopštio je predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović.

- U cilju poštovanja zakonske obaveze pružanja pomoći organima nadležnim za sprovođenje izbora, javnobeležničke kancelarije će službenu radnju overe potpisa birača obavljati kako u toku radnog vremena, tako i van radnog vremena, u kancelarijama, ali i van njih, kako bi se što efikasnije ispoštovao izborni postupak- navodi se u saopštenju Javnobeležničke komore Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
real

pre 7 godina

Ovaj vec trazi alibi za los rezultat na izborima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija