• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.03.2017

12:27

U SVEMU PRVI!  Funkcioneri SNS i koalicionih stranaka predali RIK-u potpise za kandidaturu Vučića!

Politika

U SVEMU PRVI! Funkcioneri SNS i koalicionih stranaka predali RIK-u potpise za kandidaturu Vučića!

Podeli vest

Funkcioneri SNS i koalicionih stranaka predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji za kandidaturu Aleksandra Vučića 60.000 potpisa, koji su prikupljeni, kako navode u SNS, za samo nekoliko sati

 

Aleksandar Vučić, iako najavljivan, nije prisustvovao, a za manje od sat vremena ima predizborni miting u Kruševcu. 

Predaji potpisa prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, potpredsednici Miloš Vučević i Milenko Jovanov, Nebojša Stefanović i drugi stranački funkcioneri. 

Ispred koalicionih partnera prisustvovali su lider SPS Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Ištvan Pastor, Milan Krkobabić, Aleksandar Vulin i Dragomir Karić. 

Izbori za predsednika Srbije raspisani su za 2. april, a potpise za kandidaturu prva je predala vladajuća koalicija. 

 

 

Potpredsednik SNS Miloš Vučević istakao je danas, nakon predaje potpisa za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, da je SNS sa koalicionim partnerima kandidovala najboljeg.

- A to je Vučić, koji je pokazao koliko može da postigne svojim radom, marljivošću, disciplinom, a ti rezultati, koje je postigao, bili su u interesu države i naroda Srbije - rekao je Vučević novinarima i istakao da su Vučiću poverenje poklonili kao svom kandidatu i koalicioni partneri, jer su uvereni da je on garant političke stabilnosti u narednom periodu. 

 

Tanjug

- Kandidovali smo najobrazovanijeg, najmarljivijeg, Vučića, jer verujemo da je on garant političke stabilnosti Srbije u narednom epriodu. I danas neki prizivaju makedonski ili ukrajinski scenario u Srbiji. Mi svi zajedno, uz podršku građana Srbije, nećemo dozvoliti ni makedonski, ni rumunski, ni ukrajinski razvoj događaja - poručio je Vučević. 

Prema njegovim rečima, izborna utakmica biće neizvesna i neće biti lako. 

- Ubeđen sam da će građani Srbije da se odluče za nastavak razvoja Srbije, sigurnu budućnost naših građana i naše, najlepše, države- zaključio je on i pozvao građane da iskoriste briačko pravo i izađu na izbore. 

Lider SPS Ivica Dačić poručio je da sama činjenica da je 60.000 potpisa prikupljeno za podršku Vučiću izraz osećaja samih ljudi da je pronađen pravi kandidat.

- Ovde nema stranačkih razlika. Veoma sam zadovoljan što je SPS sam prikupio negde oko 12.000 potpisa, što je veliki pokazatelj da je i u našoj stranci ovaj predlog masovno prihvaćen. Naš zajednički kandidat treba da pobedi na ovim izborima kako bi Srbija sačuvala političku stabilnost i kontinuitet. Ne treba olako prilaziti izborima, ali će pobeda, za koju ne sumnjam da će se desiti, biti rezultat naporne političke borbe. Ja sam dugo u politici i umem da procenim. Zar mislite da bih podržao nekoga ko će da izgubi - rekao je Dačić.

Tanjug

Predsednik SDPS Rasim Ljajić danas je, prilikom predaje potpisa za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Republike u RIK-u, rekao da je potrebno ostvariti kontinuitet koji se manifestuje kroz ekonomsko osnaživanje Srbije, jer samo takva Srbija može da obezbedi sve svoje interese. 

Ljajić je u obraćanju novinarima rekao da Vučić sa funkcije predsednika Srbije obezbeđuje taj kontinuitet i političku stabilnost.

Kako je ocenio, politička stabilnost postaje vrhunski cilj, posebno sada kada je i u okruženju i u svetu situacija takva da se ona dovodi u pitanje.

On je rekao da Srbija treba da bude ne samo "sidro stabilnosti", već i da je izvozi u zemlje regiona, kao najveća država na ovim prostorima.

Tanjug


Izborom Vučića to se ostvaruje, rekao je Ljajić i naglasio da je Srbiji potrebno državno jedinstvo i da očekuje u tom smislu demokratsku debatu nakon izbora.

Predsednik SVM Ištvan Pastor naveo je da je Vučić podršku dobio zahvaljujući dobroj saradnji i partnerskom poštovanju, uprkos razlici u veličinama stranaka koju vode.

- Politika ne može biti lišena personalnih motiva. Vučić je prethodnih godina meni bio i prijatelj. Nikada manjisko-srpski odnosi nisu bili takvi kao u poslednje 2-3godine, to je za nas od posebnog značaja i želimo da se tim putem i nastavi. Vučić je imao suha za manjinska pitanja i njihovo rešavanje. Zbog toga smo odlučili da ga podržimo - objasnio je Pastor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nexiboy

pre 7 godina

Jaka stvar, pa Preletačević je danas samo u Mladenovcu skupio 50.000 potpisa...

Maksa

pre 7 godina

Majke ti pa nisam znao da Mladenovac ima toliko ljudi, a pogotovo odraslih, bas ti verujem......

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija