• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2017

18:18

BRUKA I SRAMOTA! Sad i Sulejman Ugljanin TUŽI SRBIJU ZA GENOCID?!

Politika

BRUKA I SRAMOTA! Sad i Sulejman Ugljanin TUŽI SRBIJU ZA GENOCID?!

Podeli vest

Lider SDA Sulejman Ugljanin dogovorio se sa predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem da Srbiju optuži za 'genocidni zločin' nad Bošnjacima u Sandžaku

Sulejman Ugljanin, šef Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), lider SDA i bivši ministar u Vladi Srbije, dogovorio se s predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem da optuži našu državu za navodni genocid nad Bošnjacima u Sandžaku!

Podle namere
Ugljanin i Tači hoće da priznamo lažnu državu Kosovo i da prihvatimo besmislicu da smo izvršili genocide gde god smo stigli
Miodrag Linta, Savez Srba iz regiona

Pakt Ugljanina i Tačija sklopljen je, kako saznajemo, prošle nedelje u Prištini, a Ugljanin je prethodno podržao reviziju tužbe Bakira Izetbegovića protiv Srbije koja je podneta Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Politička štetočina

Prema rečima našeg sagovornika, Ugljanin je već počeo da priprema nacrt tužbe protiv sopstvene države.

- Ugljanin je, kao što je objavljeno, u Prištini čestitao Tačiju na tome što je od Kosova napravio "evropsku državu". Tom prilikom njih dvojica su se dogovorili da optuže Srbe za genocid nad Bošnjacima u Sandžaku, ali i da podrže Izetbegovićevu tužbu za Srebrenicu. Suljo je rekao da su Srbi počinili "strašne zločine", za koje nikad nisu odgovarali. Obećao je Tačiju i da će podržati šiptarsku tužbu protiv Srbije za navodne zločine na Kosovu 1999. godine - prenosi naš izvor, koji je prisustvovao sastanku u Prištini.

I dok se Ugljanin nije oglašavao ovim povodom, lider SDPS Rasim Ljajić kaže da bi eventualna tužba predstavljala političku štetu.

Ko nas sve tuži za genocid

* Lider SDA Bakir Izetbegović podneo Međunarodnom sudu pravde zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije
* Šef SDSM Zoran Zaev pristao da s Albancima optuži Srbiju za genocid da bi formirao novu vladu u Skoplju
* Lažna država Kosovo, na čelu s Tačijem, najavila je tužbu protiv Srbije za navodne zločine u pokrajini

- Od svake radikalizacije najveću štetu uvek ima manjina. Ne verujem da će Ugljanin podneti tužbu protiv Srbije jer od nje, u pravnom smislu, neće biti ništa. Napraviće se samo velika politička šteta. Ne možemo večno živeti u prošlosti, već moramo rešavati ekonomske i socijalne probleme Bošnjaka - podvlači Ljajić.

Neprijatelj Srba

Miodrag Linta, šef Saveza Srba iz regiona, ističe da je ovo brutalan udar na državu i ustavni poredak.

- Ugljanin se otvoreno svrstao na stranu najgorih neprijatelja Srbije. Njegov i Tačijev cilj jeste da natera Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i prihvati besmislenu tezu da su Srbi izvršili genocide gde god su stigli. Ovo je i deo pritiska na Srbiju kojim zapadni moćnici pokušavaju da nas nateraju da okrenemo leđa Republici Srpskoj i uvedemo sankcije Rusiji - zaključuje Linta i upozorava da svojim antidržavnim ponašanjem Ugljanin širi nepoverenje između Srba i Bošnjaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rolex

pre 7 godina

hahahahhahaha,vidi sad ovoga.izgleda da su mnogo nervozni ovi veliki politicari.A jos mesec dana do izbora.a posle,vise niko nece znati za njih jer ce dobiti glasove svoje porodice i rodjaka.

CombeC

pre 7 godina

Nije to nikakav problem , cisto ,zarad pune demokratije, prepisati Americki zakon , oduzeti mu drzavljanstvo i sva gradjanska prava zbog izdaje drzave i naroda i proterati ga iz zemlje ili u zatvor na 20 godina (boby fisher )

hok

pre 7 godina

A zlocini nad srbima hnadzar divizije,a nije bilo revansa od srba

milan

pre 7 godina

Mi se ovih poturica necemo oterasiti. To treba sve proterati. Sta oni vise traze ovde ? Neka idu gde hoce da nas ostave na miru vec jednom. Nemogu vise da slusam o njima .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija