• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2017

23:37

MAKEDONIJA - MAKEDONCIMA: Novi protestni marš inicijative "Za zajedničku Makedoniju"

Politika

MAKEDONIJA - MAKEDONCIMA: Novi protestni marš inicijative "Za zajedničku Makedoniju"

Podeli vest

Građanska inicijativa "Za zajedničku Makedoniju" održala je večeras u Skoplju i širom Makedonije još jedan protestni marš protiv ustavnih promena i uvođenja dvojezičnosti u toj zemlji

Marš je, kao i prethodnih nekoliko dana, započeo ispred zdanja makedonske vlade i završen ispred zgrade parlamenta, prenosi MIA.

Navodi se da su demonstranti potvrdili zahteve za zajedničkom Makedonijom i odbacili platforme osmišljene u stranim zemljama.

- Mi smo platforma sačinjena u Makedoniji, ona koja brani interese svih građana- rekao je jedan od govornika na protestu, režiser i producent Boris Damovski.

Građanska inicijativa "Za jedinstvenu Makedoniju" organizovala je večeras, osim u prestonici, proteste protiv platforme stranaka Albanaca u Makedoniji koja je, po navodima organizatora, usvojena u Tirani pod pokroviteljstvom albanskog premijera Edi Rame, u još 20 gradova u Makedoniji - Prilepu, Kumanovu, Štipu, Kičevu, Bitolju, Ohridu, Velesu, Kočanima, Kavadarcima, Negotinu, Svetom Nikoli, Delčevu, Ðevđeliji, Krivoj Palanci, Resenu, Radovi, Probištipu, Berovu i Valandovu.

Tanjug

Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je juče lider makedonske stranke VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikola Gruevski dodajući da će koalicija Zorana Zaeva i albanskih partija dovesti do toga da Makedonci u svojoj zemlji postanu opozicija, a Albanci vlast. 

(VIDEO) ZAEV U ZAGRLJAJU SA ŠIPTARSKIM TERORISTOM: Besni članovi SDSM javno cepaju svoje PARTIJSKE KNJIŽICE!

Gruevski je u nedelju rekao da su najbolji izlaz prevremeni parlamentarni izbori.

- Zamislite da u vašoj državi neko donese platformu iz druge države i posle je neka partija prihvati i kaže da to sto smo rekli pre izbora nema veze i sada ćemo ovo da uradimo- rekao je Gruevski za televiziju Pink dodajući da se nada da će ostati mirno, i da će SDSM prestati da se poigrava sa voljom naroda i da ga izaziva.

ZAEV POZVAO IVANOVA I GRUEVSKOG: Omogućite mirnu predaju vlasti!

On je, govoreći o takozvanoj "Tiranskoj platformi", rekao da je ta platforma doneta "u drugoj državi, u Tirani, pod pokroviteljstvom vlade u Tirani, odnosno pod pokroviteljstvom premijera Edija Rame".

DOSTA ZLOČINA! Pročitajte najnoviju kolumnu Dragana J. Vučićevića: LEKCIJA SKOPLJE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobo

pre 7 godina

Imaju braca Makedonci samo jedan izlaz (mada i on nije idealan) a to je blizak savez sa Rusijom. Mora se malo zaboraviti demokratija i udariti prilicno grublje na zahteve Albanaca. Iskreno po Bogu su zasluzili neko zlo kada su dopustili da se NATO stacionira u njihovoj drzavi dok bombarduje Srbiju.

Grom

pre 7 godina

Македонија је у незавидном положају, многи је нешто меркају а природне пријатеље су погазили. Сада су сами на себи, надам се да ће се изборити да сачувају то мало земље коју су им Срби ослободили.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija