• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

08.03.2017

23:27

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Formiranje vojske Kosova tek po usvajanju ustavnih amandmana!

Politika

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Formiranje vojske Kosova tek po usvajanju ustavnih amandmana!

Podeli vest

Formiranje vojske Kosova trebada bude urađeno kroz usvajanje ustavnih amandmana, rekao je američki ambasador Kajl Skot, dodavši da ne vidi ni razlog ni potrebu da se žuri sa tom odlukom

Upitan da prokomentariše to što je kosovski predsednik Hašim Tači predao Skupštini predlog zakona o formiranju vojske, Skot kaže da ne treba žuriti i ići sa tom odlukom u parlament, posebno sada kada su prisutne tenzije u ovom regionu, piše Blic

VUČIĆ SA STOLTENBERGOM: NATO protiv formiranja vojske Kosova!

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo da bude iznenađenje za bilo koga da SAD priznaju suverene odluke Kosova kao što je ta da Kosovo želi da ima svoju vojsku.

- Ali sve vreme govorimo da ta odluka treba da bude doneta u skladu sa Ustavom Kosova i uz puno političko učešće svih stranaka na Kosovu. Ne vidim da je ovo pozitivan korak u ovom trenutku i želeli bismo da vidimo da se stvari odvijaju u ustavnim okvirima- rekao je Skot.

TAČI ODBIO DA POSLUŠA NATO: Zločinac se pravi da ne razume jasnu Stoltenbergovu poruku!​

Kada je reč o tenzijama u regionu on je rekao da je rešenje da se razgovara o spornim i svim ostalim pitanjima i da se ne preduzimaju nikakve akcije koje će dalje dovoditi do destabilizacije.

- Druga stavr je da svi lideri u regionu treba da se fokusiraju na ono što je dobro za njihove građane i kako da ih zadrže da ostanu u ovom regionu. To znači da bi fokus trebalo da bude na ekonomskom napretku i na integrisanju regiona zapadnog Balkana , a da politiku i istoriju ostave u prišlosti i da se fokusiraju na budućnost- zaključio je Skot.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sudija

pre 7 godina

Kad cete vi prestati da se mjesate u stvari drugih drzava? Zasto se ne bavite svojim problemima nego svoj nos gurate tamo gdje mu nije mjesto.

Peca

pre 7 godina

Ja se slažem sa njim u tom delu da svako treba da vodi računa o svom narodu . Zato mi lepo savez sa Rusima i baza u Nisu, Krusevcu i u Vojvodini a prema rezoluciji 1244 vojski policija nazad na Kodovo i Metohiju.

Mara

pre 7 godina

Ovaj covek nema ni srama ni obraza ni casti,kao svinja ide glavom kroz zid i misli da smo svi mi retardirani i bez karaktera kao sto je on.Kakva si ti licnost Skote jedan,kad ne kapiras da si tu i postavljen,zato sto si takav, pa te zbog toga valjda nije ni sramota.\n

Mosa

pre 7 godina

Amerikanci doveli na vlast teroriste i ratne zlocince uz pomoc nato pakta isto kao u Avganistanu.Koliko bi svet bio lepsi da velikim silama nisu vladali idioti i nikad se nisu dokazivali pamecu vec oruzjem.

laza

pre 7 godina

Proterajte bre ovo g...no iz Srbije!!!!!! Sta vi dozvoljavate majko mila da vam ovakva SKOTINA daje takve izjave koje su u direktno u sukobu sa drzavom i ustavom republike SRBIJE, o majko mila pa usvakoj normalnoj zemlji sveta po ovakvoj izjavi, bi bilo koji ambasador bilo koje zemlje momentalno bio ucutkan i proteran kao personanongrata.

marko

pre 7 godina

Oni ne zele destabilizaciju a usput nam otimaju kosovo. To ti je isto kad ti lopov udje u kucu i kaze sve je u redu nista ne brini, i ne zovi policiju.

boca

pre 7 godina

Znači ipak će zmija da napravi vojsku i to uz blagoslov amerike...

Brezanac

pre 7 godina

Gospodin " skot" kad nesto kaze ispadne - sta na um to na drum - treba da uspostavi vezu izmedju mozga i usta.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija