• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2017

15:09

ĐURIĆ NEMA DILEMU: Jasno da Priština traži izgovore da prekine dijalog!

Politika

ĐURIĆ NEMA DILEMU: Jasno da Priština traži izgovore da prekine dijalog!

Podeli vest

Srbija je iznenađena usvajanjem rezolucije o prekidu dijaloga u prištinskom parlamentu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i dodao da je sada jasno da su vlasti u Prištini prethodnih meseci podizanjem tenzija zapravo tražile izgovor da se prekine normalizacija odnosa i dijalog sa Srbima i Beogradom

Đurić je u saopštenju naveo da Beograd ostaje posvećen razgovorima kao načinu za rešavanje sporova i usklađivanje interesa sa političkim predstavnicima Albanaca, ali da je jasno da nisu svi akteri u dijalogu opredeljeni za to.

Posle javnog izjašnjavanja pokrajinske skupštine o pozivu na prekid dijaloga i duboko pogrešnog i nelegalnog pokušaja formiranja takozvane kosovske vojske, belodano je jasno da nisu svi akteri u dijalogu istinski opredeljeni za stabilnost i mir - zaključio je Đurić.

Kosovski parlament usvojio je ranije danas rezoluciju kojom traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

Rezolucijom, koju je parlament usvojio većinom glasova, traži se da oslobađanje Haradinaja bude primarna obaveza, kao i da vlada traži da EU natera Srbiju da poništi sve poternice i optužnice protiv kosovskih Albanaca.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hole

pre 6 godina

Albanske vlasti na sve moguce nacine pokusavaju da izazovu destabilizaciju regiona!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija