• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

09.03.2017

15:50

SLUČAJ KATARINA REBRAČA! Nastavljeno suđenje bivšoj manekenki za proneveru novca!

Politika

SLUČAJ KATARINA REBRAČA! Nastavljeno suđenje bivšoj manekenki za proneveru novca!

Podeli vest

Suđenje nekadašnjoj manekenki Katarini Rebrači i njenim saradnicama povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu izlaganjem odbrana optuženih

Osim Rebrači sudi se i njenoj majci Sandrini Bogunović, Sladani Mironiji i Mirjani Hristić. 

Optužene su za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Inace, ovaj postupak pokrenut je 2010. godine, a suđenje koje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka, kada je zbog promene predsednika sudskog vraćeno na početak.

Sud je danas odredio čak četiri nova termina za suđenje koje će biti nastavljeno najpre 4. maja, pa 8. juna, 21. juna i 13. jula.

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". 

KATARINA REBRAČA TVRDI: Nisam uzela ni dinara od bolesnih!

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića, koji je u januaru 2012. počinio samoubistvo, jer je i sam bio procesuiran u drugom postupku pred Specijalnim sudom. 

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogster

pre 7 godina

A kako stoji Dragičin fond? Mogla bi i tu jedna mala preventivna istragica.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17