• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2017

19:34

EVROPSKA UNIJA ŠOKIRALA TAČIJA: Nema vojske Kosova bez pristanka Srba!

Politika

EVROPSKA UNIJA ŠOKIRALA TAČIJA: Nema vojske Kosova bez pristanka Srba!

Podeli vest

Evropska unija je na istom stanovištu sa NATO i SAD po pitanju vojske Kosova i ističe da nema transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku bez podršške svih zajednica na Kosovu, rečeno je danas u Briselu
Public

Portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić kaže da Komisija pažljivo prati dešavanja na Kosovu u pogledu transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga.

- ”EU deli mišljenje NATO i SAD po ovom pitanju. Ovakva transformacija mora da podrazumeva sveobuhvatan i multietnički proces koji će obezbediti podršku svih zajednica na Kosovu - prenela je Kocijančić stav zvaničnog Brisela.

Povodom namere vlasti u Prištini da Bezbednosne snage Kosova transformiše u tzv. vojsku Kosova prethodno se oglasio i Severnoatlantski savez.

U sedištu NATO u Briselu kažu da su zabrinutu zbog ovakvih namera i jednostranih poteza Prištine, a generalni sekretar NATO Jens Stoltemberg već je izjavio da je povodom ovog slučaja u kontaktu sa EU partnerima.

Današnje saopštenje Evropske komisije potvrđuje nezvanične informacije da je vlastima u Prištini iz Severnoatlanske alijanse poručeno da u eventualnom procesu transformacije Bezbednosnih snaga Kosova moraju da vode računa o stavu Beograda i kosovskih Srba.

TAČI ODBIO DA POSLUŠA NATO: Zločinac se pravi da ne razume jasnu Stoltenbergovu poruku!

VUČIĆ SA STOLTENBERGOM: NATO protiv formiranja vojske Kosova!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Nadam se da je tako i da Taci nece ostvariti svoj pakleni plan i izazvati rat ! Kosovo je sastavni deo Srbije to neka niko i nikada ne zaboravi !!!!!!!!!!! Ukoliko to siptarima nije jasno neka idu u Albaniju !!!!!!!!!!!!

Mara

pre 7 godina

Americki i briselski zlocinci samo taktiziraju,Kosovo mora biti njihova kolonija a da li ce nad siptarima posle uvesti i aparthejd,to ce mo videti.Za sad se prema njima ponasaju kao umilne seka perse ili majke Tereze.\n

baradja

pre 7 godina

Krajnje je vrijeme,"Dosta su paščad puštena,a kamenje svezano"

kosovka

pre 7 godina

lepo samo bojim se da dobro ne vagamo nego prebrzo sudimo. ako je verovati njihovoj stampi, siptari su vec sklopili silne kontakte sa novom administracijom amerike. ivanka tramp pocinje biznis u pristini....a tako se polako a sigurno osvajaju pocetni rezultati koji sigurno vode do ostvarenja zacrtanog uostalom, sta to nisu ostvarili, gde nisu probili?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija