• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2017

09:31

LONČAR: Istorijska godina za onkologiju, posao za 600 lekara!

Politika

LONČAR: Istorijska godina za onkologiju, posao za 600 lekara!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će naredna godina biti istorijska za onkologiju jer će zahvaljujući novim aparatima neće biti lista čekanja i najavio da će za nekoliko meseci oko 600 mladih lekara dobiti posao

Kako je rekao za RTS, odobreno je 2.000 radnih mesta u zdravstvu i u narednih nekoliko meseci 500-600 mladih lekara dobiti posao.

- U narednih deset dana ''Batut'' donosi nove normative. Nećemo više čekati da specijalista ode u penziju, nego pre nego što ode u penziju primamo mladog lekara. On dobija posao i specijalizaciju, da nam se ne bi desilo kao u okruženju da smo uložili u infrastrukturu i opremu, a da nije bilo ko da radi - rekao je Lončar.

Lončar je najavio da u Institutu za onkologiju i radiologiju KSC počinje da radi novi aparat za zračenje.

Na tom aparatu su u petak već tretirani pacijenti, a aparat će će od sutra biti "u redovnoj porceduri".

Taj aparat doprineće da se smanje lista čekanja u Beorgadu, rekao je ministar.

U septembru, odnosno oktobru prošle godine, pušteni su u rad aparati u Nišu i Kragujevcu, a Lončar kaže da su u KC Niš liste čekanja smanjene za 75 odsto, dok ih u Kragujevcu uopšte nema.

- I to nije sve, idemo u nabavku novih aparata - podvukao je Lončar.

Kako je rekao, 28. marta završava se tender Svetske banke koji "ne može da padne", nakon čega će stići još šest-sedam novih aparata, kao i simulatora i bunkera.

- Pacijenti neće biti žrtve birokratije ili nekih tendera kao u Kamenici. Do kraja godine stižu aparati. Ovo je istorijska godina za onkologiju, na 250.000 stanovnika imaćemo jedan aparat i do kraja godine neće biti lista čekanja - rekao je Lončar.

Dodao je da je Srbija u završnoj fazi kada je u pitanju nabavka sajber-noža, aparatom za zračenje tumora ne mogu da se operišu hirurškim putem, za malu karlicu, abdomen, grudni koš i kičmu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 7 godina

ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU VIDI SE NAPREDAK U SVIM SFERAMA ŽIVOTA

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija