• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.03.2017

13:08

ŠETNJA ZA ZORANA! Čeda i Čanak položili cveće na mestu Đinđićevog ubistva!

Politika

ŠETNJA ZA ZORANA! Čeda i Čanak položili cveće na mestu Đinđićevog ubistva!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine) Nenad Čanak položili su danas vence i upalili sveće na mestu ispred sedišta Vlade Srbije u Beogradu, gde je 12. marta 2003. ubijen premijer i predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić

Oni su predvodili tradicionalnu "Šetnju za Zorana" koju LDP organizuje na dan Đinđićevog ubistva od svog sedišta u centru Beograda do Novog groblja, gde je Đinđić sahranjen.

Jovanović, nekadašnji visoki funkcioner DS-a i blizak Đinđićev saradnik, rekao je da građani u šetnji pokazuju spremnost da se bore za svoje živote "onako kako bi to radio Zoran Đinđić", da je sa njima.

Tanjug

On je kazao da oni koji su u šetnji teže da zemlju izvedu "iz ludila u kojem je godinama", istakavši da se "nikada ružnije nije govorilo o DOS" koji je došao 2000. godine na vlast posle rušenja režima Slobodana Miloševića.

Tanjug

Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je da kada razmišlja o Đinđiću razmišlja da još nisu otkriveni i kažnjeni podstrekači njegovog ubistva i oni koji su omogućli takvu atmosferu.

- To je pokazatelj da nije bio hitac u čoveka već u ideju. Dok se ne suočimo sa prošlošću, budućnost neće biti drugačija - rekao je Čanak.

Tanjug

Ispred zgrade vlade u Nemanjinoj učesnici "Šetnje za Zorana" ostavili su crvene i bele ruže. Nakon polaganja cveća, građani su krenuli ka Novom groblju, gde će odati poštu Zoranu Đinđiću, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih gradjana. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Ceda zna ko je ubica i ko je planirao ubistvo 100% !!!!!!!!!!! Sada izigrava dobricu !!!!!!!!!!!

AS

pre 7 godina

KAŽU DA SE ZLOČINAC VRAĆA NA MESTO ZLOČINA NE ZNAM MOŽDA SU I U PRAVU

Amater

pre 7 godina

KAKVI FOLIRANTI,DOLAZE MU ONI KOJE NIJE NI VOLEO.

SasaV

pre 7 godina

Upravo oni koji su setali,duvali u pistaljke i palili i pljackali skupstinu,upravo su oni ti koji su tezili ovakvom ludilu,ludilu i pljacki koja se odigrava vec nebrojano godina a da krivaca nema.Upravo je promena petog oktobra pokazatelj kakva se ideja rodila u glavama onih koji su sa kriminalcima,obavestajnim sluzbama izmunipulisali narod o toboze nekakvoj kradji,izveli narod na ulicu i upalili glasacki materijal u skupstini kako bi se istina prikrila.Podatak ko je sve ucestvovao u petom oktobru dovoljno govori dali je to bila narodna volja ili volja pojedinaca i mafijaskih kumova.Namece se samo jedno pitanje ko je taj ko ce imati smelosti i hrabrosti da Srbiju i narod izvuce iz ovog beznadja i ambisa u koji smo upali???Neverujem u pricu da piromani mogu biti i vatrogasci.....

ljubica

pre 7 godina

Sve sto treba znati o DOS -u i njegovim akterima ukljucujici i Djindjica je napisao Tim Marsal u knjizi "Igra senki" i Milena Arezina u knjizi "Noc prevare, dan izdaje"

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija