• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2017

18:21

GORAN VESIĆ: Živković je mogao Đinđiću da podigne spomenik, ali nije, SADA MU JE BOLJE DA ĆUTI!

Politika

GORAN VESIĆ: Živković je mogao Đinđiću da podigne spomenik, ali nije, SADA MU JE BOLJE DA ĆUTI!

Podeli vest

Skandalozna izjava Zorana Živkovića kojom je pozvao Beograđane da fizički spreče postavljanje spomenika premijeru Ðinđiću, nije samo poziv na nove podele i sukobe u našem društvu, već elementarno nepoštovanje lika i dela Zorana Ðinđića, izjavio je gradski menadžer i član Glavnog odbora SNS Goran Vesić

On je to kazao povodom izjave Živkovića u kojoj je pozvao Beograđane da fizički spreče postavljanje spomenika Zoranu Ðinđiću.

- Zoran Živković je imao prilike lično, kao što su imali njegovi koalicioni partneri Dragan Šutanovac, Saša Janković, ali i Vuk Jeremić dok su bili na vlasti stalno ili povremeno od 2003 - 2012. godine da podignu spomenik Zoranu Ðinđiću i tako na delu pokažu da žele da sećanje na njegovo delo i tragičnu smrt ostane trajno. Nije im palo napamet to da urade i time su jasno pokazali da ne poštuju Ðinđića već bi da ga koriste u dnevno-političke svrhe od izbora do izbora- naveo je Vesić.

On je dodao da je "zato vreme da sada ćute kada mu Vlada Srbije zajedno sa gradom Beogradom, uz saglasnost porodice podiže spomenik".

- Razlog više da ćute je činjenica da danas podržavaju Jankovića, kandidata za predsednika koji je devedesetih, kada se Ðinđić borio za demokratiju kao opozicioni političar, bio deo administracije Slobodana Miloševića- rekao je Vesić.

 

 


On je naveo da "predlog predsednika Vlade Aleksandra Vučića da Zoran Ðinđić dobije spomenik u Beogradu pokazuje da on poštuje sve što je Ðinćić uradio pre svega kao državnik ali i kao političar, bez obzira što nisu bili politički istomišljenici".

- Vučić je ovim gestom pokazao da želi Srbiju bez podela, tolerantno društvo, ujedinjeno oko pravih vrednosti i zemlju u kojoj će se poštovati sve što je urađeno dobro za narod i državu. Zoran Ðinđić, ubijen na pragu Vlade kao premijer ove zemlje, pripada čitavoj Srbiji a ne sitnim politikantima poput Živkovića, Jeremića i Jankovića koji bi da 14 godina posle njegove smrti zarađuju sitne političke poene na njemu- kazao je Vesić.

 

 

VESIĆ: Međunarodni konkurs za idejno rešenje za spomenik Đinđiću

Goran Vesić je naveo da "spomenik predstavlja trajno sećanje naroda na osobu kojoj se podiže".

- Spomenik Zoranu Ðinđiću biće priznanje našeg društva, koje je na pragu ulaska u Evropsku uniju, da je pokrenuo istorijske procese i promene i reforme u društvu. Svakog ko poštuje Zorana Ðinđića raduje vest da će mu biti podignut spomenik.

Sitni politikanti poput Zorana Živkovića ovu lekciju nikada neće naučiti. A i kako bi kada posle podizanja spomenika nikada više neće moći da upotrebljavaju i zloupotrebljavaju Zorana Ðinđića za svoje strančarenje?- zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kole66

pre 7 godina

Ubistvo Zorana Djindjica je velika srpska sramota. Meni je glupo sto tadasnji ministar unutrasnjih poslova, a posle ubistva Zorana Djindjica premijer, zove gradjane da fizicki sprece izgradnju spomenika. Zasto nikada politicari ne stanu ispred gradjana, nego se uvek kriju iza njih? Na kraju se uvek zna ko pokupi kajmak

taki

pre 7 godina

Đinđiću spomenik neka dižu tajkuni koje je napravio a ne narod koji je izdao i ostavio bez posla... tako da dosta sa ovim s..njim. Zašto bih ja dizao spomenik nekome ko mi je uništio život a neko kome je davao fabrike za paklu cigareta plaća i danas poreze van zemlje. neka mu podižu oni spomenik... narode ne dozvoli ovo..

Tijana

pre 7 godina

TAKI u pravu si. Sta ce nam i spomenik Pa i njegovi, tzv. demokrate da su hteli podigli bi dok su vladali... valjda su procenili da nije zasluzio... Nisu svi dobili ocekivanu lovu... to mu dodje u prevodu. I, zaista je licemerno da Zivkovic bilo sta progovori... HAJDE DA PRORACUNAMO STA JE DOBIO DOK JE BIO NA VLASTI, pa tada ga nije interesovalo ni obelezje Djindjicu, a kamoli spomenik...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija