• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/pink

13.03.2017

21:22

ALEKSANDAR VUČIĆ U ĆIRILICI: Izbori nisu za zabavu, ali ima mnogo neozbiljnijih kandidata od Belog!

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ U ĆIRILICI: Izbori nisu za zabavu, ali ima mnogo neozbiljnijih kandidata od Belog!

Podeli vest

Premijer Srbije i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić gostujući u emisiji Ćirilica na TV Hepi govori o predstojećem susretu sa nemačkom kancelarkom, situaciji u regionu, odnosu sa Bošnjacima...

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o predstojećem 10. po redu susretu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sutra u Berlinu,  istakao da je to velika čast za Srbiju.

Angelu Merkel smatram najvećim evropskim liderom i pri tom stavu ostajem i kada je na meti napada, rekao je Vučić i dodao je sastanak koji je zakazan za sutra neočekivan i da je on mislio da će biti održan tek posle izbora. Planiran je sastanak, zajedničke izjave i radna večera.

- Ne mogu da kažem da je na našoj strani. Priznali su nezavisnost Kosova, ali Merkelova poštuje datu reč, veoma je pravična, vidi kada se neko trudi i ume to da nagradi. Mislim da je ona zaslužna za otvaranje poslednja dva poglavlja. I kada ona u Nemačkoj govori drugačije o Srbiji, svi u Evropi govore drugačije o Srbiji -  istakao je Vučić gostujući na TV Hepi.

VUČIĆ OTKRIO: Nije tajna svi Srbiju vide kao sledeću članicu Evropske unije!

- Uspeli smo u tome da po prvi put budemo ozbiljno prihvaćeni i shvaćeni - naveo je Vučić i dodao da to potvrđuje susret sa Merkelovom, dodajući da je uloga Srbije je drugačija i postavio pitanje kada je to bilo ranije.

On je podsetio da je Merkelovoj rekao da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i da se to njoj nije dopalo. Nisam je lagao i rekao da ćemo toi uraditi, a Nemačka poštuje pouzdanost i odgovornost, naveo je Vučić.

printscreen

Premijer se osvrnuo i na rad vlade ističući da će biti povećane plate u javnom sektoru - učiteljima, nastavnicima, vojsci, policiji, lekarima, a privatni sektor će to morati da prati, ocenivši da će Srbija tad biti u dobroj poziciji. On je istakao da će to doneti rast, kao i moderni klinički centar u Nišu, primetivši da se u Beogradu obnavljaju brojne fasade, da se gradi...

Vučić je rekao da će u martu, posle mera fiskalnih konsolidacija, prosečna plata u Srbiji izositi "395, 400 evra", ukazavši da će minimalna cena rada povećana je na 130 dinara   

Svi kao sledeću zemlju u Evropskoj uniji (EU) vide Srbiju ili Crnu Goru, a svi ostali su značajno iza, ali mislim da moramo prvo da sredimo stvari u regionu, naglasio je Vučić, ocenivši da moramo graditi dobre odnose sa svima u regionu.

- Srbiji je potrebna čvrsta, odlučna i hrabra politika, ali ne politika kojom ćemo da se junačiti tamo gde nema mesta za to – primetio je Vučić govoreći o odbijanju zahteva Bošnjaka za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije.

printscreen

VAŽNO JE VODITI ODGOVORNU POLITIKU U REGIONU

Govoreći o odlasku u Sarajevo, Vučić je rekao da smatra da to ozbiljna i odgovorna politika.

 - Ako volite državu, ne rukovodite se time kako će neko da reaguje već kakav će biti rezultat. Mislim da sa Bošnjacima moramo da imamo dobre odnose, mada znam da bi u Srbiji bilo popularnije u iskoristim neke teške reči - istakao je premijer Srbije.

Na pitanje o najavama iz Prištine o formiranju vojske Kosova, predsednik Vlade Srbije je rekao da on ne misli da je Amerika protiv formiranja vojske Kosova, već da nije pravi trenutak, dok je što se tiče NATO situacija nešto drugačija, mada su nijanse u pitanju, ali je Jan Stoltenberg bio nešto oštriji.

VUČIĆ INCIDENTU U SKUPŠTINI: Neki imaju maniju upadanja u RIK!

Vučić je podsetio da je Stoltenberg rekao da mu je iskreno žao zbog žrtava u Srbiji, ali to ne menja ništa po pitanju odnosa Srbije prema NATO - Srbija neće ući u NATO, ostaje neutralna.

- Srbija mora da bude i ekonomski i vojno jaka, ali ostaje neutralna, istakao je srpski premijer.

Prema njegovim rečima, telefonski razgovor sa Hašimom Tačijem bio je jako kratak: "On je govorio o dve teme, ja pre svega o vojsci Kosova, ali nešto se tu čudno dešava, to sam rekao i Tomislavu Nikoliću  još po završetku razgovora u Briselu"

Uslovljavanje nastavka dijaloga od strane Prištine puštanjem Ramuša Haradinaja Srbiju dovodi u tešku poziciju, jer moramo da vodimo žestoku diplomatsku borbu, istakao je premijer i dodao:  "Da bismo zaštitili srpsko življe moramo da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije nego u martu 2004. ili pri proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. Srbija mora da bude mnogo ekonomski i politički snažnija da bi se suprotstavila, pa smo u težoj situaciji nego tada".

printscreen

IZBORI NISU PITANJE ZABAVE

- Izbori nisu pitanje zabave. Za zabavu je da igrate šah, izađete u disko klub...Nemojte glasati za mene, glasajte za druge kandidate, ali izbori nisu za zabavu - poručio je Vučić, komentarišući pojavu Ljubiše Preletačevića Belog, dodajući i da ima mnogo neozbiljnijih kandidata od političara iz Mladenovca. 

Premijer Srbije je podvukao da mu kancelarije nisu važne i da bi zgrada Predsedništva za šest meseci mogla da bude muzej. 

Vučić je rekao da se nije osvrtao na zamerke povodom podizanja spomenika Gavrilu Principu, te dodao da će preko puta zgrade Vlade Srbije biti podignut spomenik Stefanu Nemanji, verovatno i muzej Nemanjićima.

UZMI RAČUN I POBEDI

Komentarišući rezultate Nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i velikom interesovanju građana, Vučić je kazao da se ljudi nisu toliko nadali nagradama, ali su skupljali račune zbog svoje dece jer se do plaćenog poreza grade škole.

Premijer je čestitao pobednicima i dodao da su dobili automobile, stan i druge narode, jer je Vlada Srbije obećala.

printscreen

Premijer je otkrio da je bilo natpisa koji su uznemirili i rasplakali njegovu majku, ali da je sve to deo života i neće da daje reketašima reket da ne bi pisali o njemu. Govoreći o svom životu, on je naveo da mu je želja bila da bude pravnik, a da je radio sve poslove od kelnerskog do prodavca u hardver šopu. Kako je istakao, nije sramota da radite bilo koji posao sramota je da kradete.

O IZBORNOJ KAMPANJI: ZAMISLITE DA JA UPADNEM NA SEDNICU RIK?!

Predsednički kandidat SNS rekao da pojedini kandidati za predsednika Srbije i političari imaju "maniju da upadaju u RIK" , ilustrujući odnos pojedinih opozicionih političara prema institicijama i nacin na koji doživljavaju politiku i političke procese.

Kako je rekao, lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, inače, dodao je, poslednji put viđen i zapamćen kao čovek koji je u skupštini digao nogu i nešto svirao, upao večeras na sednicu RIK -a.

- Oni imaju maniju upadanja u RIK...kao i onaj junak iz Čačka...- dodao je Vučić, te naglasio da je predsednik RIK-a je upozorio Radulovića da je proglašeni predsednički kandidat i da nema pravo i ne sme tako nešto da radi, a Radulović je, kaže, zapitao zašto ne bi smeo da bude tu.

Vučić je dodao da zbog takvog ponašanja i misli da pretnje o banderama i slične nisu prazne. "Zamislite da ja odem na sednicu RIK...Razumete li o čemu se tu radi?", zapitao je lider SNS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nenad

pre 7 godina

Radulović je jedan od najneozbiljnijih političara na sceni.

jelena

pre 7 godina

Merkelova poštuje datu reč, veoma je pravična, vidi kada se neko trudi i ume to da nagradi.

pera

pre 7 godina

Kada Merkelova u Nemačkoj govori drugačije o Srbiji, svi u Evropi govore drugačije o Srbiji!!!

Maja

pre 7 godina

Ja verujem da ce Beli imati vise glasova od Jeremica

Dragan

pre 7 godina

Beli se bar ne pravi da se razume u drzavu i u politiku kao sto se ostali opozicionari trude da nas ubede.

b real

pre 7 godina

Ima citav spisak neozbiljnih kandidata!Prvi bolesnik Radulovic,a odmah posle lazov Jankovic,Obradovic koji prica u prazno i naravno Jeremic koji ne zna gde je levo.Opozicija je blago receno uzas!

milos158

pre 7 godina

Potpuno se slazem!Evo prvi primer Radulovic on je toliki cirkuzant da je to neverovatno.

Daliborka

pre 7 godina

Opozicija nema ni plan ni program kako i sta dalje. Gradjani nemaju vise vremena za odlaganje. Idemo u EU sa Vucicem.

GROF

pre 7 godina

Do koje granice Vučić ide da ne podceni nikog svaka čast!

GROF

pre 7 godina

Ne podcenjivati nikog ali da ih ima ne ozbiljnih ima!

Altobelo

pre 7 godina

Dobri odnosi sa Nemcima mogu nam samo koristiti u daljem napredovanju ka EU!Narocito ako Angela bude uticala u vezi nas!

DONKIHOT55

pre 7 godina

Jedino Beli ima siguran posao posle izbora,prodavace sarme.

Eazy

pre 7 godina

Potrebni su nam sto bolji odnosi sa Nemackom.Nadamo se da ce nam pomoci oko dijaloga sa Pristinom,a s'obzirom na to da je Vucic u odlicnim odnosima sa Merkolovom moze se ocekivati pozitivan ishod.Naravno i prosirivanje saradnje u ekonomskom pogledu i privlacenje njihvoih investicija bi nam dobro doslo.

Danijel

pre 7 godina

Neki izbore doživljavaju kao zabavu, u svakom slučaju bolje nego da stvaraju ratno bojište u bukvalno m smislu. Izbore dobijaju ozbiljni i posvećeni.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Nadam se da će Vučić sve protivnike zbrisati u prvom krugu i da drugi krug neće biti potreban.

vlada

pre 7 godina

Merkelova vidi Srbiju na dobrom putu ka EU, a Srbija benefit od ulaganja nemackih privrednika u nasu zemlju

Miljana

pre 7 godina

Mislim da je podrska Nemacke izuzetno znacajna za nas. Bez toga bi na komsije sedele za vratom svakodnevno.

izbeglica

pre 7 godina

Drago mi je sto Merkelova ceni napore koje ulazemo u poslednjih par godina. Hvala joj i sto nam je Hrvate skinula sa vrata.

GROF

pre 7 godina

Narod je u kapirao da jedino tvoja politika je ispravna!

ivana

pre 7 godina

Uvidja Evropa da smo zapravo za svaku saradnju!

Katarina

pre 7 godina

Ja najiskrenije mislim da mu treba dati sansu da zavrsi sta je zapoceo!

Dalibor

pre 7 godina

Neki kandidati se igraju potpisima gradjana.

GROF

pre 7 godina

Koliko su ljudi čekali na ovaj dan još samo malo i tu smo!

Nemanja

pre 7 godina

Drzavi i narodu treba ozbiljna osoba kao što je Vučić.

Tamara

pre 7 godina

Ja mislim da nasa vlast stvarno pokazuje napredak, ipak nam je zemlja predata potpuno opustosena...

yros

pre 7 godina

Neozbiljni su svi ostali kandidati! SVaki na svoj nacin ne zasluzuje predsednicko mesto!

sanja

pre 7 godina

Mislim da Vucicu treb dati sansu da zavrsi sta je zapoceo... Ipak je trebalo pokrenuti drzavu sa mrtve tacke!

Radovan

pre 7 godina

Mislim da ce ova vlast dovesti do eljene stabilnosti i mira u regionu, samo joj treba dati sansu...

Tisa

pre 7 godina

Danas znamo da se samo zahvaljujuci radu i znoju moze obezbediti bolji zivot. Zelimo da radimo i lepo zivimo od svog rada

Sale

pre 7 godina

Slazem se. Beli je mala maca za Radulovica, Obradovica i Canka.

Nena

pre 7 godina

Mnogo njih zeli da unisti Srbiju, to im je jedini program koji imaju.

Ivek

pre 7 godina

Premijer je potpuno u pravu,ima gorih kandidata.

Iva

pre 7 godina

Izbori nisu pitanje zabave i estrade vec veoma ozbiljna stvar. Postovanje izborne volje gradjana je sustina demokratije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija