• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

14.03.2017

07:30

NAMAZANI ŠIPTAR! Tači nudi ostavku da bi izbegao suđenje za zločine OVK nad Srbima?!

Politika

NAMAZANI ŠIPTAR! Tači nudi ostavku da bi izbegao suđenje za zločine OVK nad Srbima?!

Podeli vest

Predsednik fantomske države Kosovo Hašim Tači je "međunarodnoj zajednici" ponudio svoju ostavku da bi izbegao da se nađe na sudu za zločine OVK, piše Sputnjik

Kako se navodi, to je ocenio politički analitičar iz Prištine Behljulj Bećaj, koji ističe da je to jedna od tri moguće opcije.

Podsetimo, Tači je ostavku pomenuo u momentu kada insistira na formiraju "Vojske Kosova", dok su Vašington i NATO protiv toga, bar za sada.

Bećaj veruje da je ovo i dobar povod da Tači na ovakav način ode sa funkcije, što je svakako, napominje naš sagovornik, za njega bolje nego da ide putem Međunarodnog suda. Ovo je, nastavlja on, i dobar manevarski potez, da ostane upamćen kao prinicipijalan predsednik koji drži do svoje reči, dakle „bese“, da će podneti ostavku ukoliko se pitanje transformacije KBS ne završi na način na koji je on to zamislio.

"Ovo je moguće jedna zajednička ujdurma između međunarodne zajednice i njega da on na ovaj način ode sa vlasti, da ostane zapamćen kao čovek koji je hteo da zaokruži državnu politiku i da bude ostavljen na miru u procesu početka rada Međunarodnog suda za pretpostavljene krivične radnje tokom rata i posle njega.“

Na pitanje da li bi se Tačijeva ostavka odrazila negativno na političku situaciju na KiM, Bećaj odgovara tako što kaže da bi "bilo negativno da on ostane i da ignoriše međunarodnu javnost“, posebnu one koji su doprineli da se dođe do ovakvog stanja u smislu konstitucije države, a ne u smislu eskalacije organizovanog kriminala.

- Najava Tačijeve ostavke je ambivalentna. Ako ne prođe njegov predlog on bi ostao upamćen kao čovek koji se drži reči i koji je sa funkcije otišao zbog takozvanih visokih principijalnih, nacionalnih i državnih razloga. Ako njegova namera prođe, Tači će investirati u sebe, ali će, koliko shvatam, na svoja pleća da natovari celu međunarodnu zajednicu koja nije spremna da prihvati takve promene - kaže Bećaj.

Ako na ovaj način ode sa vlasti, ostaće zapamćen kao čovek koji je hteo da zaokruži državnu politiku, a biće ostavljen na miru u procesu pred Međunarodnim sudom za krivične radnje tokom i posle rata, ističe Sputnjik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

.Злочинaц и монструм... а не политичар, а још мање некаквог "државника", како покушавају да га прикажу... - "његови"...

Sargarepac

pre 7 godina

Bilo bi lepo da ostane kao takav ali u zatvoru da sabira utiske...\n

Draza

pre 7 godina

Naravno da to ne znaci da ce biti oslobodjen odgovornosti za zlocine!

Mara

pre 7 godina

A ko je toliko drzak i ko glumi Boga, pa da ga oslobadja suda za takve ratne zlocine koje je pocinio.Kakve veze ima, da li je neko na bilo kojoj funkciji, ako se zna da je on zlocinac.O cemu vi u EU i Americi baljezgate i uvazavate zakone onako kako vama odgovara,sram vas bilo.Zlocini ne zastarevaju i necete moci da ga oslobodite svih zlodela koje je cinio,i on i Haradinaj,ako imate imalo morala i casti u sebi,a izgleda da ni vi nista bolji niste od njega, sama olos do olosa,ljudski talog i sljam.Eto to se vi u EU i Americi.\n

nada

pre 7 godina

I nad popom ima popa ma sta god ovaj zlocinac uradio i kako god se postupilo KRVNIK nece imati mira i platice za svoje zlocine nad covecanstvom gde god bio i sta god radio.Svoju besu neka okaci oko vrata ali niko nije nedodirljiv !!!!!!!!!!! Samo za siprare on je heroj cije su ruke do guse uprljane srpskom krvlju sto mu Srbija nece oprostiti nikad !!!!!!!!!! Gonice ga !!!!!!!!!!!

neso

pre 7 godina

Treba gnjido jedna usljiva da ti unutrasnji organi satrunu u celiji po EU standardima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija